Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

-=Shade=- 06.09.2004 10:36

No nic, teraz akurat nie mam czego wypalac ale jak nadarzy sie okazja sprobuje tego DVD Decryptera i wypale cos jeszcze w Nero.

fisher73 07.09.2004 21:20

kiszke robi i wszystko. miałem takie problemy jak pan wypalał mi na ps2 jak by mógł to by w czasie wypalania w dooma3 grał partacz nie fachowiec. konsola jest za czuła na takie zabawy sam sie kilka razy naciołem teraz jak wypalam to restarcik i myk wszystko smiga ostatni robiłem próby z orginału alkocholem profilem własnym i poszło
problem tkwi albo w pana sprzecie do wypalania albo w konsoli --przeróbka

Berion 07.09.2004 22:51

Cytat:

Napisany przez fisher73
kiszke robi i wszystko. miałem takie problemy jak pan wypalał mi na ps2 jak by mógł to by w czasie wypalania w dooma3 grał partacz nie fachowiec. konsola jest za czuła na takie zabawy sam sie kilka razy naciołem teraz jak wypalam to restarcik i myk wszystko smiga ostatni robiłem próby z orginału alkocholem profilem własnym i poszło
problem tkwi albo w pana sprzecie do wypalania albo w konsoli --przeróbka

Ale "o czym ty do nas rozmawiasz"? Sorry ale nic nie zrozumiałem z twojego postu :szczena:

jqb1 07.09.2004 23:00

nagrywara jest oki podłączona model to LG CD-RW CED-8120B, wszystko działało oki dopukie nie zmieniłem czegoś w opciach zapisu(alcohol 120%). Od tego czasu jak biore na wypalanie wszystko jest oki po 30 s pasek w którym pokazany jest postęp nagrywania nagle się zapełnia i wyskakuje komunikat nagrywanie zakończone i koniec nagywania i na płycie znajduje się ok 0,5 mb a nie 650 mb, co gorsza tak jest z każdym programem do nagrywania :blee: :help:

Berion 08.09.2004 10:42

Cytat:

Napisany przez jqb1
nagrywara jest oki podłączona model to LG CD-RW CED-8120B, wszystko działało oki dopukie nie zmieniłem czegoś w opciach zapisu(alcohol 120%). Od tego czasu jak biore na wypalanie wszystko jest oki po 30 s pasek w którym pokazany jest postęp nagrywania nagle się zapełnia i wyskakuje komunikat nagrywanie zakończone i koniec nagywania i na płycie znajduje się ok 0,5 mb a nie 650 mb, co gorsza tak jest z każdym programem do nagrywania :blee: :help:

No to ja już zdębiałem... ... Jak nie pomoże usunięcie wpisów w rejestrze Alcochol'a to jest jeden ale to NIEZAWODNY sposób! :D format "C" .
A tak na poważnie: może pomoże ci ktoś bardziej kompetentny odemnie w tym aspekcie. Jak narazie to ja nie wiem :(

jqb1 08.09.2004 22:03

no mi się wydaje że to zmienianie w opcjach zapisu nie namieszało tylko w alcoholu ale chyba coś w samej nagrywarce(może w steriownikach od drukarki ale kurde żadnych nie miałem instalowanych). bo każdym programem tak samo jest:/ :help:

Berion 08.09.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez jqb1
no mi się wydaje że to zmienianie w opcjach zapisu nie namieszało tylko w alcoholu ale chyba coś w samej nagrywarce(może w steriownikach od drukarki ale kurde żadnych nie miałem instalowanych). bo każdym programem tak samo jest:/ :help:

A może po prostu ci się windows sypie a to był zbieg opkoliczności?

Maciej 08.09.2004 22:52

jqb1 i Berion...trzymajcie się tematu ok?

bałagan się robi .

turzol 11.09.2004 16:49

Alkohol 120% - profile -pomocy

Jak to jest z tym profilami w Alkoholu120%. Chodzi mi o obraz ISO (jest to gra PS2). Wyczytalem na forum, ze trzeba w Alkoholu ustawic w opcjacj profil Play Station 2 i nagrywac x4 - tak tez ustawilem. Tylko pozniej gdy wczytuje obraz to nie ma nigdzie wyboru profilu...Plytka DVD-R sie wprawdzie nagrala, ale PS2 sie wiesza....
Jakies sugestie?

turzol 11.09.2004 17:49

Dodam, ze przed chwila wypalilem ten sam obraz w Nero (tym razem na +RW) z predkoscia 2.4x (Litek 812S) i gra wczytuje sie tylko do pewnego momentu, a pozniej cisza. Moze sprobowac DVD Decrypterem?

P.S Nosniki EMTEC - zarowno DVD-R, jak i +RW

mallow 11.09.2004 20:15

Podmontuj obraz DaemonTools i wtedy skopiuj normalnie alcoholem :)

Wienczyslaw 12.09.2004 20:25

playstation 2

Witam mam taki problem sciagnelem troche obrazow gier na ps2 i wypalam je na plytach roznych (CD,DVD,drogich,tanich,najprzerozniejszych) , rowniez uzywalem wielu programow , a problem jest taki ze jak wkladam te gry do konsoli to gra startuje niby normalnie pojawia sie napis playstation 2 potem moge wybierac pal ntsc i dalej nie chce ruszac pokazuje sie czarny ekran i dupa . Czy ktos mial podobny problem i moglby mi udzielic jakis wskazowek ?
Bo powoli koncza mi sie pieniadze na plyty .
Pozdrawiam

Maciej 12.09.2004 20:50

a inne piraty działają?
jakiego masz modchipa?

Wienczyslaw 12.09.2004 23:09

Piraty kupne dzialaja bez zarzutu a przerobke mam mars .

Maciej 12.09.2004 23:23

może tu znajdziesz odpowiedz...:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39048

dodał bym tylko od siebie ...nagrywaj na dobrej jakości płytkach i z minimalną prędkością x1-x4
Jeśli używasz NERO ...wybieraj tryb zapisu Disc-At-Once/96

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.