![]() |
Cytat:
|
Update'owałem trochę tutorial:
|
Witam. Potrzebuję pomocy. Mianowicie Posiadam obraz gry BULLY. W ultra ISO po spatchowaniu przez ESR pokazuje się DVD-Video. A powinno chyba PS DVD (czy jakoś tak). Grę nagrałem ale niestety staje na różowym ekranie i nic. Czy ktoś się orientuje jak to zrobić? Dodam, że nie mam problemu z innymi grami. Z góry dzięki za pomoc. Neta trochę przeszukałem i nie znalazłem informacji na ten temat.
|
Nie trzeba zmieniać, wystarczy podpisać, że wzorem powyższego przedstawia to fw taki a taki. Jeszcze pokolorować na wszelki wypadek. ;P Jakbyś mógł byłbym rad.
No, od razu widać, że znów masz internet. ;] |
Co do screenshoota z uLE to ja mogę zrobić via TunerTV a ty Berion w Photoshopie zmienił byś wersję mojego biosu na tą nieszczęsną 230 :P
|
Cytat:
|
No właśnie nie wszędzie, ale cieszy mnie że chociaż w tej jednej daję sobie radę. Tylko mi się nie obrażaj zaraz bo to nie o ot chodzi. ;)
Oprogramowanie ma to do siebie, że jest w różnych wersjach. Nowszych, starszych; różnią się funkcjami, błędami itd. Tutaj nie ma wielkiej filozofii - po prostu, jak jest problem to podajemy jak najwięcej szczegółów, żeby nie trzeba było przez kolejne 10 stron wyjaśniać czemu ty nie masz opcji X, a ja mam opcję Y. Zresztą, to dotyczy wielu innych dziedzin życia, nie tylko informatyki. |
Cytat:
|
N oto nie marudź, że nie masz tego czy owego. Używaj najnowszych wersji, albo przy występowaniu jakiegoś problemu od razu podawaj i wersję programu. No ludzie no...
@darek0920 O właśnie. A masz może ten model, albo jakąś sposobność wykonania *dobrej jakości* zdjęcia z TV z tym info? Chciałbym rozbudować tutorial. To samo z date code na stikerze. |
Ja mam tego uLE v.4.28 może dlatego mi tego nie pokazuje sprawdze jakies inne wersje narazie dzięki!
|
Na SCPH-90004 wyglądać będzie mniej wiecej tak:
uLE v4.39 MICS\DEBUG INFO Debug Info Screen: rom0: ROVER == "0230EC20080220_" argc == 1 argy (0) -- "mass:uLE v4.39/BOOT.ELF;1" boot_path == "Cdrom0: \uLE v4.39/BOOT.ELF;1" LauchElfDir == "cdrom0: \uLE v4.39" |
Przede wszystkim wersja uLE to 4.40.
Jest tam niewiele informacji w tym okienku, więc nie kłopot to znaleźć. Jest to 8 wartości ciurkiem wypisanych. Nie przytoczę dokładnej treści i tego co się pokazuje bo nie pamiętam. przeoczyć się nie da, więc pewnie masz wersję uLE która tego nie odczytuje. Użyj 4.40 i będziesz mieć pewność. |
Witam czy możesz mi tak po koleji wytłumaczyc jak odczytac bios konsoli jak ja wchodze na Debug info to tam nie ma ciągu żadnych cyfr, jak wy to sprawdzacie mam konsole 70004 i 90004 i tu i tu pisze to samo ale nie są to żadne cyfry ???
|
Aaa, chodzi o cytat ffg z PS2FAQ. No cóż, jest tam mowa o pamięci IOP (I/O Processor), a nie o karcie pamięci. Nie pojmuję jakie to ma odniesienie do FMCB.
W każdym razie na FMCB kopii gier z PSXa z nośnika optycznego nie da się i nigdy nie będzie można uruchomić. Ale za to będzie można uruchomić kopię przez emulator PS2PSXe, który za jakiś czas ujrzy światło dzienne. Na pewno będzie można odpalać gry z hdd, mass i host, czy coś jeszcze dojdzie to nie wiem. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:42. |