![]() |
Heheh,faktycznie jak się czytam to sam nie wiem o co chodzi;)
Cytat:
Cytat:
fmcboot->ule->1s nacisnę krzyżaka lub hotkeya, odliczanie ustaje (mam dostęp do ule i podgląd płyty w browserze)-> esr mc->kolorki(płyta musi być w napędzie)->ule->1s nic nierobienia->hdl=gry się nie uruchamiają ale przy instalacji widzi płyty ps2(nie instalowałem) fmcboot->ule->1s nacisnę krzyżaka odliczanie ustaje (mam dostęp do ule)-> esr mc->kolorki(płyta musi być w napędzie)->ule->1s nacisnę krzyżaka odliczanie ustaje mam w ule podgląd płyty->PS2Disc(Misc_PS2Disc)=kopia chodzi fmcboot->ule->1s nacisnę krzyżaka odliczanie ustaje (mam dostęp do ule i podgląd płyty w browserze)-> esr gui/directdvd=kopia chodzi Jutro spróbuje z SMS Cytat:
http://www.megaupload.com/?d=873DA452 Mam nadzieje że nie łamie prawa i regulaminu zamieszczając tu w taki sposób publiczne pliki(bo chyba takimi są ule4.25,hdl8.0c i esr9b).W razie gdyby tak było to proszę o z edytowanie i niekaranie mnie.Mogę wysłać sam plik ustawień ale nie wiem czy będzie chodził z innymi wersjami. Ustawienia ule pamiętają jeszcze poprzedni exploit(gra psx) i był ustawiany pod własnego hdl i tapetę z podobnym motywem(której w paczce niema).Bez kabla rgb może być trochę niewyraźnie(niebieskie napisy na czarnym tle). Pozdrawiam! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
W noobie tez nie ma dvdplx - trzeba samemu szukac ale warto:)
|
FreeMcBoot/SMS
Witam. Mam pytanie podczas przygotowywania plikow fmcb, plikow tego ESR jest 4 ktory mam zmienic nazwe na ESR.ELF skoro mam takie :
-ESR beta r9b dvdv direct off.elf -ESR_GUI_test2.elf -ESR beta r9b dvdv direct.elf -ESR beta r9b mcard.elf Pomozcie ?? czy ma byc tak jak jest zostawic czy poprostu mam ktoregos pliku nazwe zmienic. PS: Podczas przygotowywania plikow tych programow SMS,ESR,HDLoader itp. To musze wszystkie pliki z folderu przekopiowac do folderu INSTALL ?? |
Ten 3.
Ehh..SMS,ESR,HDL ma być w INSTALL. Dodatkowe jakie chcesz to do APPS, ale potem sam musisz je podlinkować w FMCB Configuratorze. |
Oczywiście, że zmienić nazwę. Wybierz sobie wersję, która Ci najbardziej odpowiada (ta zostanie od razu dopisana w ESR Path). Poszczególne wersje, co która robi i do czego służy, opisane są w tutorialu. Sugeruję direct off, a gui sobie w OSDh potem dopisać. ;]
Tak jak napisałem w tutorialu. ;] Np. mass:/INSTALL/SMS.ELF Nie musisz jeśli nie chcesz ich mieć w mc0:/BOOT/ |
Czyli 4 pliczki mam miec te esr,sms,hdloader i to boot ??? Mam te 4 pliczki w install i juz nigdzie nie musze nic wrzucac jesli poprostu np. chce tylko odpalac kopie zapasowe ?? Czy musze jeszcze cos dorzucac przepraszam ze o takie bezsensowne rzeczy sie pytam ale jestem ciemny w tych sprawach i zczasem wszystko zalapie.
|
Jeżeli chcesz tylko ESR to możesz wrzucić sam ESR. Niemniej jednak warto mieć też uLE więc zostaw sobie BOOT.
|
witam mam problem dotyczacy patchowania na poczatku mi sie udalo spaczowalam gre gralam i ok pozniej chcialam spatchowac nowa gre i niby w programie pisalo ze spatchowany ale nie utworzyl mi sie plik mds przy iso pomyslalam ze cos nie tak sprobowalam jeszcze raz i pisalo ze "iso image already patcht" , dla pewnosci nagralam ta gre na plytke i weszla ale czarno biala?pomozcie bo nie wiem o co chodzi z gory dzieki
dodam jeszcze ze do teraz mam tak z kazda gra :/ nawet w ta ktora gram odpatchowalam ja, usunelam plik mds i spowrotem spatchowalam i rowniez nie utworzyl mi sie ten plik mds |
Pomieszało Ci się coś i to mocno. ;]
ESR Disc Patcher czy też jakikolwiek inny patcher tego rodzaju nie dodaje do *.iso pliku *.mds - ten program służy i robi coś zupełnie innego z obrazem. MDS może być, ale nie musi być tworzony, wykonując obraz płyty. Nawet w przypadku DVD9, gdzie layer break też jest zawsze standardowy. Czarno biały obraz jest winą tego, że Twój telewizor nie obsługuje NTSC, ewentualnie zmieniłaś w system configuration rodzaj kabla. |
z pierwsza gra postapilam dokladnie tak samo utworzyl mi sie plik mds i kolor jest a teraz mozliwe tak jak mowisz moze i nie musi byc tego pliku wkoncu znasz sie lepiej ale dlaczego w takim razie gra chodzi ale bez koloru?
|
Bowiem:
Cytat:
|
to moze zapytam inaczej co powinnam zrobic zeby ten kolor byl?raczej z tv jest wszystko wporzadku no chyba ze wybiera sobie gry ktore odtworzy w kolorze bo orginalne i ta moja pierwsza gra chodzila . w miejscu gdzie kupywalam ps2 dostalam plytke z instrukcja i programami jest tam ESR Disc Patcher ale uzywalam memento i tak jak pisalam za pierwszym razem utworzyl mi sie obok plik mds potem juz nie.
|
Przedstawie swój problem
Zainstalowalem FMCB na karcie ale nie mam zadnych programow ani menadzera plikow. Instalowalem z plyty dvd (z tej strony) i wyskoczylo mi podczas instalacji ze brak tych dwoch pliczkow do obslugi usb i boot.elfa . Nie wiem jak sie teraz dostac do ulelfa zeby dodac programy poniewaz nie mam go . Nagralem plyte z rescue.elfem wg poradnika system.cnf tez zrobilem tym programem co w poradniku i jak chce wlaczyc to wyskakuje blad "play halted due to malfunction" da sie cos z tym fantem zrobic ?? Pendriva mi wogole nie czyta |
@DVDMax, FMCB NIE instaluje się z płyty, gdyż instalacja nie przebiegnie pomyślnie (wspomniane przez Ciebie błędy). Jedynym sensownym wyjściem jest instalacja z mass (np Pendrive). Np idź do znajomego z przerobioną PS2 i u niego zainstaluj FMCB (Multi Version Install).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:45. |