![]() |
Kumpel ma ale nie przerobiona wiec odpada. Pozostaje chyba tylko allegro . No chyba ze by ruszylo z innego pendriva (i wtedy rescue.elf...no chyba ze to nic nie da to pozostaje tylko alledrogo) bo mozna powiedziec ze mam wgrane FMCB ale nie ma tam nic ani esr ani innych programow
|
Cytat:
Sam jesteś sobie winien, że nie przeczytałeś readme... @szczuru Niezupełnie. Z płyty, owszem, można, ale pod warunkiem że FMCB będzie bootowanym programem, a nie uruchamianym przez inną, scenową aplikację. To jest kwestia bibliotek i zagnieżdżenia: szuka plików w cdrom0:\INSTAL\*, a nie cdfs:/INSTALL/* |
Witam.
Mam problem . Zakupiłem tą kartę na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=902686903 wszystko na niej jest pieęknie wgrane , wkładam ją do ps2 mojego syna i wszystkie p[rgramy się ładują które są wymienine na stronie allegro, ALE...:( no właśnie jest jedno ale w aukcji napisali pieknie że wystarczy wsadzić i można grać w kopie zapasowe gier.Teraz dowiedziałem się że trzeba te gry patchować , a jak odtworzyć filmy w dvix z napisami to już wogóle nie mam pojęcia. Wczoraj przystąpiłem do wypalania obrazu iso gry Worms wielkść pliku 1,40 GB (bajtów: 1*511*456*768) obraz spatchowałem według instrukcji programem ESR Disc Patcher ( trwało to ledwie sekunde chyba ), po tym wypaliłem obraz programem ultra iso. i po włożenmiu d ps2 nic się nie działo na pczątrku dość dług był napis Free McBoot, potem pojawiło się menu tych wszystkich programów które są na karcie.Gdy wchdzę bezpośrednio do programu ESR 96 GUI ten wyświetla że unavailable format , bądz disk. Nie mam pojęcia jak przygotować grę do wypalenia p[odobnie z filmami dvix . Proszę kogoś o poradnik dla laika, lub chociaż linki do stron na których znajdę odpowiedzi. I i mówię od razu że szukałem odpowiedzi ale nic mi nie wychdzi (WCZRAJ WYPALIŁEM 7PŁYT I NIC) lub nie rozumie jezyka którym tam operują, PROSZE POMOC BO MI DZIECIAK OD WCZORAJ PŁACZE Z góry dziekuje za pomoc. p[ozdrawiam |
Trzeba bylo by zaczac od tego ze ultra iso nie nadaje sie do wypalania gier na ps2, zobacz img burn.To filmow divx zapewne jest sms
|
Tak IMG BURN też używałem.Efekt taki sam. A do filmów sms zgadza sie.
|
A czy probowales wypalic tylko te wormsy czy inne gry tez, bo moze sie zdarzyc ze nie sa kompatybilne z esr'em
|
Ja nagrywam ultraiso i wszystko smiga ;) wiec to chyba nie tu lezy problem
Sprobuj wypalic inna gre |
A płyty jakie? Jaka prędkość?
Żeby filmy PS2 "zobaczyło" musisz dorzucić do obrazu jakiś film DVD-Video. |
Nowe UltraISO się nadaje, stare nie. Nowe, mam na myśli obecną "serię". v6 ileś tam nie, później nie używałem aż do teraz żeby sprawdzić parę rzeczy.
Cytat:
PS: "r9b", a nie "96" ;] PPS: Jak na razie to jeszcze napęd nie zweryfikował Ci nośnika, więc to z ESR a ni nawet FMCB nie ma nic wspólnego. |
Cytat:
jak zaczynam czytać skróty i określenia jakimi operujecie to blednę. nie rozumie albo nie wiem czym spowodowane jest to że nie mogę grać z kopii zapasowych. Kupiłem verbatimy + nagrałem z predkością 4x i nie chce chodzić, chociaż muszę powiedzieć że raz mi się uruchomiła gra Worms ale tylko raz jak wyłączyłem znów esr wyświettlał że media nieznane. nie wiem c jest grane. |
Czy grę przerobioną ESR Patcherem można odpalić potem na konsoli z chipem bez ESR?
|
Można.
|
Mam jedno pytanko ;)
Mam przerobke na karcie 8mb org gdy wsadzam ja do slotu nr 1 wszystko smiga ale gdy wsadze ja do slotu 2 (zeby zapisywac savy na 1 karcie np pes 2010) nie mam programow esr sms i nie moge odpalac kopii dlaczego tak sie dzieje i czy jest jakies rozwiazanie na to ? jak mam w 1 slocie przerobke a w 2 karte 64 mb to na tej drugiej nie moge zapisac ani wczytac z niej nic nie wiem dlaczego tak sie dzieje :/ W ps2 browser sa obydwie karty i sa savy |
Zmień ścieżki z mc0:/ na mc:?/
- - - Mało gier pozwala wybierać slot na którym save'uje. Większość domyślnie używa pierwszego - no chyba że mówisz o sytuacji w której po wybraniu tej 64MB karty w drugim slocie konsola odmawia zapisu lub jej nie widzi - to normalne na podróbkach kart. |
A jak zmienic te sciezki ? bo nie bardzo sie orientuje
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46. |