Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] FreeMCBoot i ESR (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-freemcboot-esr-79552/)

Berion 28.05.2010 18:01

Swap Magic musi być oryginalny...

SMBA 28.05.2010 18:04

Bez przeróbki nie ma pirackiej przeróbki ;] (wiem, głupio to brzmi :D ) - Kup oryginał, swap ma wtłoczone fragmenty oryginalnej gry (zazwyczaj Crazy Taxi) i dlatego jest rozpoznawany jako oprogramowanie licencjowane przez Sony.
Właściwie to się dziwię ludziom, którzy piracą Swap Magic, do tego i tak wymagana jest przeróbka a jeśli się ją ma to są równie dobre, jeśli nie lepsze darmowe rozwiązania.

YakuzaPiotr 30.05.2010 17:11

Dobra dziękuję wam za pomoc miła społeczności :spoko:, kupie sobie orginalnego Swap Magic + 4 Magic Keye i będzie dobrze. Jeszcze raz dziękuję :)

Berion 30.05.2010 17:31

blokad nie potrzebujesz o ile kupisz v3.6 lub 3.8. Wystarczy jedna płyta i kompatybilny pendrak.

kamiltbg 20.06.2010 14:52

Witam. Mam pewien problem z ESR'em. Wersja GUI działa bez żadnego problemu, z tym że jest mi niepotrzebna, więc po co marnować miejsce na karcie? Wgrałem zatem najnowszego ESR'a bez GUI, lecz nie odpala gier. Pojawia się logo ESR, następnie kolorowe tła i włącza się uLELF. Próbowałem zainstalować od nowa całego FMCB, lecz bez skutku. Ustawieniami też próbowałem się bawić - nic to nie dało. Wersja FMCB 1.8b, uLELF w wersji 4.41. Z góry dziękuję za pomoc.

darek0920 20.06.2010 15:11

Zdaje się tak ma właśnie być(to chyba wersja MC) że uruchamia sie uLe a ty powinieneś wejść do lokalizacji cdfs:/ i wybrać plik licencyjny SLUS,SLES... i dopiero wtedy uruchomi się gra.
Możesz wrzucić sobie wersje direct i powinna uruchomić sie normalnie gra po kolorowych ekranach
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...R/strona11.php

kamiltbg 20.06.2010 15:16

Dzięki wielkie, nie miałem pojęcia o czymś takim, a MC rozszyfrowałem jako po prostu wersję na memorkę.

krrk 20.06.2010 15:16

kamiltbg - Mam taka sama sytuacje jesli karta z zainstalowanym FMCB (oraz uLE i ESR) jest w drugim slocie a w pierwszym jest inna karta. Jesli przerzuce ta karte z FMCB do pierwszego slotu jest ok.

kamiltbg 20.06.2010 15:42

krrk - to na pewno to, co darek0920 napisał.

Jeszcze przy okazji mam jedno pytanie, lepiej korzystać z Direct czy Direct Off? W trybie graficznym odpalałem normalnie. Czy ta opcja usuwania ESR daje jakieś korzyści?

darek0920 20.06.2010 15:58

Tylko niektóre gry tego wymagają.Pewnie kwestia kompatybilności.

jooseph87 23.06.2010 00:57

hello, mam pytanie..swoją ps2 sprzedałem juz jakieś 5 lat temu ale stara miłość nie rdzewieje, jest dużo gier które ukazały się jeszcze póżniej i które trzeba nadrobić..;)
dziś dowiedziałem się o istnieniu Free MC BOOT i mam do was pare pytań..
chcę kupić memorkę z free mc boot z allegro - na co zwracać uwagę? jaka pojemność memorki jest najlepsza?
a potem konsola razem ze mną zmienia miejsce zamieszkania na amerykę środkową..z tego co wyczytalem free mc boot pozwala pominąć blokadę regionalną i będą działać zarówno gierki w PALu jak i NTSC, dobrze wyczytałem?:)
pozdrawiam

SMBA 23.06.2010 02:27

Nie kupuj exploitów na allegro, raz że są tam wystawione nielegalnie, dwa tam wszystkie memorki są podrobione. Sony produkuje tylko 8MB, nieoryginalne nie działają z częścią gier.
Lepiej kup sobie swapa 3.8 albo 3.6 (bez blokadek) i z niego uruchom instalator (http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/swapmagic.php) FreeMcBoota, sam sobie skonfigurujesz - będzie najlepiej. A jeśli wtedy przypadkiem coś się zepsuje w exploice zawsze możesz go wgrać ponownie ;)
Tak - pozwala, u mnie gry NTSC śmigają bez problemów
Swoją ps2 sprzedałeś 5 lat temu, a kiedy nową kupiłeś? FreeMcBoot nie działa z najnowszymi wersjami PS2

jooseph87 23.06.2010 05:33

huh przyznam się szczerze że zupełnie nie orientuje się w tym temacie więc chcę pójść najkrótszą drogą oporu.
w swapa za bardzo nie chciałbym się bawić..za dużo kombinowania imo..
..więc może chip (mobdo?) będzie najkrótszym i najprostszym wyjściem?
z ps2 to dopiero jest myśl kupna ale musze szybko się decydować..obecnie mieszkam w kostaryce a akurat znajomego rodzinka wkrótce z polski przyjeżdża tu w odwiedziny więc mogliby mi sprzęt dostarczyc:)

loki7777 23.06.2010 09:22

A czy twoj znajomy nie mial ps2 na sprzedaz;) Nie zacznij tego tematu jak na konsolach zaczales;) Swap to samo oryginalne dvd i z jego pomoca uruchomisz instalator - instalacja zajmie z dwie minutki i nie bedzie problemu z kopiami oryginalow, ktore znajomy moze nabyc w Polsce - z tego wzgledu ze nowych gier jak na lekarstwo, zwlaszcza w systemie PAL.

Fonek 01.07.2010 22:02

Mam pytanie GTA VCS spatchowane ESR powinno działać na FMCB ? Bo kumpel dał mi płytke i oddałem już mu i mam .iso gry i co teraz ? Spatchowałem ESR wypaliłem x2 (Prędkość domyślna w Alcoholu profil PS2) no i nic czarny ekran tylko a GTA LCS śmiga mi (tylko że w ntsc jest ale wątpie żeby to był problem skoro konsola regionu pal) Zależy mi na VCS bo powinno być w palu i w końcu bym pograł w tą część i co najważniejsze w kolorze ; /

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36.