Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] FreeMCBoot i ESR (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-freemcboot-esr-79552/)

Berion 18.02.2009 19:30

To sprawdź bo do 4.30 nie było zmian w USBD, a na forum jest w załączniku gdzieś skompilowany ten moduł.

kamiltbg 18.02.2009 19:25

Nie sprawdzałem go, ściągnąłem tylko najnowszą wersję do instalacji.

Berion 18.02.2009 19:23

A uLE 4.30?

kamiltbg 18.02.2009 19:21

uLELF v. 4.38

Berion 18.02.2009 19:18

Więc należy sprawdzić inne moduły. ;] W sumie sens jest tylko sprawdzić od starych SMSów, albo z uLE. W uLE 4.39 będzie kolejna poważna zmiana w modułach.

BTW: z czym Ci ten pendrive współpracuje. Z jakim programem i w jakiej wersji.

kamiltbg 18.02.2009 19:08

@darek0920: tak też zrobiłem ;)
@Berion: Ja mam Konquerora, wystarcza mi, nie instalowałem jakiegoś innego. Sprawdziłem dokładnie na Windowsie, tam był FAT32 ale przeformatowałem na zwykły FAT, ale nadal nic. Niby pendrive wykrywa, pokazuje go w urządzeniach ale plików nie wyświetla.

Berion 18.02.2009 19:07

Aż mnie głowa rozbolała... ;P Ale po kolei:

Cytat:

Jest jakiś vfat, tak pokazuje Linux, ide zobaczyć jak pisze na Windowsie
Jakiego managera plików używasz? Jak pamiętam w KDE miałem Dolphina i też wszystkie faty mi tak wyświetlał. Równie dobrze to może być i exFAT, a tego już nie łykną obecne moduły. Gdzieś na pewno można sprawdzić dokładnie.

Cytat:

edit3: nadal nic, albo zły pendrive (ale sprawdzałem na dwóch, na mp3'ce tylko widać pliki - pliki mp3) albo złe kodowanie filmów

Jakie jeszcze pliki były na mp3,których nie było widać?
Jak sobie zmienisz w opcjach to będzie wyświetlać wszystkie pliki i katalogi. ;]

Cytat:

myślałem że nie widać tych .avi przez te inne pliki.
Nie, nie. Jedno nie ma z drugim nic wspólnego.

Cytat:

Teraz moj PS2 slim odczytuje wszystkie pendrive
Nie ma takich modułów, które obsługują wszystkie. ;]

Cytat:

Masz tu SMS i wszystkie nie zbędne modules zastąp te swoje moim i sms też
Kompletny bezsens. Po pierwsze to SMS nie szuka USBD.IRX w "./MODULES/" tylko w "./" lub "mc0:/SMS/". Po drugie jest tam cała masa całkowicie zbędnych, powiedziałbym, że z innej bajki, modułów... to samo z obrazem IOP. Bezsens!

Cytat:

Za instaluj ponownie fmcb i będzie działać na bank
A co ma do tego FMCB? Kolejny bezsens.

Cytat:

Mam super stronki z elfami i wiele innych bajerów proszę tylko napisać.Moja instalk fmcb zajmuje ponad 16 mb ale ostry wypas
To fajnie, cieszymy się razem z Tobą, ale edytuj posty.

Nie widzę też sensu na "instalkę 16MB". FMCB+ESRy+uLE+SMS+HDL+MCA i to w sumie tyle co warto mieć na memorce o ile nie szkoda miejsca nam na to.

Ja na karcie trzymam tylko uLE, SMSa dlatego że ciągle ktoś ma z nim problemy na forum ;], a resztę potrzebnych programów linkuję do mass. I tak też polecam czynić.

Cytat:

Ciekawe jak tą ścieżkę mam podać, w SMS'ie nie ma takeigo czegoś.
Nie ma. On szuka plików po nazwach w "mc0:/SMS" lub "./".

Cytat:

po wrzuceniu ich do mc0/SMS/USBDrv nadal nie działa.
I nie będzie bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Kacpercapo po prostu bzdury napisał. ;)

Cytat:

BERIONIK TU PYTANKO SPECJALNIE DO CIEBIE WALCZE WŁAŚNIE Z KONSOLKĄ OD KUMPLA SCPH - 90004 BROWSER W WERSJI 1.40 CD PLAYER 2.00 PLAYSTATION DRIVER 2.00 DVD PLAYER 3.11E I........... I LIPA WBIJAM NA MEMORKE WERSJE MULTI FMCB 1,8 I,,,,,,,,,, I NIC NIE RUSZ DA WOGÓLE RADE ROZKULAĆ TĄ KONSOLKE POD HOMEBREW
Wyłącz caps lock, to tak na początek. ;P

Rozwiń myśl: "nic nie rusza".

Cytat:

On miał na myśli żebyś wrzucił te irx. do folderu install/modules zamiast tamtych które miałeś tam wcześniej i zainstalował FMCB jeszcze raz.Poza tym mozesz je podmienic recznie na karcie pamieci sa w mc0:/SYS-CONF
"mc0:/SYS-CONF" używa tylko FMCB i parę innych aplikacji. SMS nie i napisze to trzeci raz, mam nadzieję, że się teraz utrwali: SMS szuka swoich plików w "mc0:/SMS/" i "./". Nie przypominam sobie, aby EEUG dodał jeszcze jakieś.

//huh, zapędziłem się:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona11.php

---

sorry, że tak pomieszałem te quote, ale chyba każdy będzie wiedział czyj jest czyj.

hugonito 18.02.2009 19:06

BERIONIK TU PYTANKO SPECJALNIE DO CIEBIE WALCZE WŁAŚNIE Z KONSOLKĄ OD KUMPLA SCPH - 90004 BROWSER W WERSJI 1.40 CD PLAYER 2.00 PLAYSTATION DRIVER 2.00 DVD PLAYER 3.11E I........... I LIPA WBIJAM NA MEMORKE WERSJE MULTI FMCB 1,8 I,,,,,,,,,, I NIC NIE RUSZ DA WOGÓLE RADE ROZKULAĆ TĄ KONSOLKE POD HOMEBREW?????????

darek0920 18.02.2009 19:05

On miał na myśli żebyś wrzucił te irx. do folderu install/modules zamiast tamtych które miałeś tam wcześniej i zainstalował FMCB jeszcze raz.Poza tym mozesz je podmienic recznie na karcie pamieci sa w mc0:/SYS-CONF

kamiltbg 18.02.2009 18:53

Te modules nie instalują się razem z FMCB (to chyba logiczne), po wrzuceniu ich do mc0/SMS/USBDrv nadal nie działa. Więc niniejszym daje sobie spokój i stwierdzam, że ten pendrive nigdy nie będzie działał (chociaż kiedyś działał z tego co pamiętam)

kacpercapo 18.02.2009 18:41

Ja mam memorkę 32 MB więc no problem

Czekam na raport za instalowałeś te modules ?

kamiltbg 18.02.2009 18:41

Ciekawe jak tą ścieżkę mam podać, w SMS'ie nie ma takeigo czegoś.

kacpercapo 18.02.2009 18:34

Mam super stronki z elfami i wiele innych bajerów proszę tylko napisać.Moja instalk fmcb zajmuje ponad 16 mb ale ostry wypas:)

Oki ja tylko chciałem pomóc:P

Trilu 18.02.2009 18:29

@kacpercapo edytuj posty,po co tworzyć w CDGENPS2 ,nawet w Nero można sobie zrobić kompilację z filmami,mp3 i jpg.
@kamiltbg podaj ścieżkę do zewnętrznych modułów i po problemie.

Temat jest o FMCB ,wiec dalszą dyskusję o SMS'ie proszę przenieść do odpowiedniego tematu,robi się tu śmietnik.

kamiltbg 18.02.2009 18:12

Na mp3 były same mp3, na pendrive'ach były pliki .avi i inne, myślałem że nie widać tych .avi przez te inne pliki. Wbiłem na Winde, zobaczyłem że mp3 ma FAT a pendrive'y FAT32, więc przeformatowałem je, zaraz dam raport ;)
I gdzie ja mam niby zainstalować tego FMCB jak mam karte 8 MB? :P

Po zmianie na FAT film nadal nie idzie.

Prosiłbym o upload tego pliku z rapida na wrzute ;) OK już nie trzeba.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36.