![]() |
Z karty, podobnie jak z płyty będą problemy z zewnętrznymi plikami. ;] Najlepiej z pendrive'a, który jest kompatybilny z modułami usb, których używa.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona4.php Cytat:
|
Czyli tą instalke włączam na pendrive czy z karty? Przepraszam za głupie pytanie. Moze mógłbys mi wyslac na pw instrukcje, badz jakis link tutaj ;/
Właśnie zobaczyłem dalszą częśc twojego posta. Wiec juz szukam w faq. |
Ad.1) Właśnie tak. Tyle, że dopiero wersja 1.8 pozwala wybrać. Wczęsniejsze zawsze zrobią to na karcie w pierwszym slocie.
Ad2.) Tak się nie da - nie będzie działać. Problem opisywałem jakieś kilkanaście postów temu i w FAQ w tutorialu o FMCB. ;] --- Grafik dziękuje. :) |
Witam,
zanim napisałem tego posta długo błądziłem po tym forum, po googlach itd. Mam takie pytanie, czy mozna za pomocą jednej karty z FMCB nagrac go na drugą. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to: 1. Wlączyc karte z fmcb w slot 1, uruchomic instalke i zainstalowac na karcie w slocie 2. 2. Zgrac pliki z karty na karte i podmienic cos. Może ktoś sie wypowiedziec na temat takiego kopiowania? Jest to możliwe? Czy istnieje jakis inny sposób? Prosze o szczegółowa instrukcje. Pozdrawiam, Adrian. PS. Gratuluje twórcom tego programu ! Wspaniała robota. |
ESR czeka na napęd, aż ten zweryfikuje nośnik, a skoro zweryfikował na niepoprawny to stoi w miejscu.
Kiepski masz napęd, nagrywarkę, płytę itp. Poczytaj o nagrywaniu dla PS2. |
Mam ten sam problem. Po wgraniu FMCB 1.8 kopia nie uruchamia się tzn restuje konsole w której znajduje się płyta z grą (normalan kopia nie iso) pojawia się logo programu gasnie i ekran robi się czarny .Płyta w napędzie nie obrac się nie wyczytuje je . Jeśli robię coś źle proszę napiszcie jak powinno to wyglądać.
FMCB wgrywałem w wersji multi i normal . Karta pamięci jest orginalna. |
Stała w miejscu zero reakcji, ale przekopiowałem wszystkie wersje esr na mc, zmieniłem ustawienia w ulelf i teraz po włożeniu płyty do konsoli, włączeniu jej odrazu odpala esr wybieram dvd i pięknie działa.
|
Mógłbyś nieco rozszerzyć pojęcie: "płyta nie rusza"? ;)
|
Mam konsole ps2 slim 77004. Z usb wgrałem na mc fmcb 1.8b. Po włączeniu konsoli wgrywa się program fmcb wybieram esr, następnie launch dvd i płyta nie rusza. Próbowałem także uruchomić płytę za pomocą wersji tekstowej - direct, efekt taki sam, płyta nie rusza.
|
@RaVicz
Jak by się dało to by niepotrzebne były chipy i exploity, prawda? ;) |
To nic niestety nie zrobisz .
|
FreeMCBoot
Witam.
Jeśli nie mam przerobionej konsoli, nie posiadam Swap Magic ani nic tego rodzaju to jak mogę odpalić FreeMCBoot'a Da rade nagrać jakąś płytkę żeby nie przerobiona konsola przeczytała? Dzięki wielkie za odpowiedz Pozdrawiam ;) |
To jest temat o FMCB i ESR, nie o M32. Taki zresztą już jest i wystarczy użyć wyszukiwarki. ;]
|
Oki na przyszłość będę wiedział już zrobiłem a karta była nówka orginalna jeśli chodzi o ścisłość;p. Mogę pomóc jeśli ktoś by chciał wiedzieć jak sformatować dysk twardy do konsoli PS2 slim jak to podłączyć i jakie programy są potrzebne .Także ja działa MEMOR32(MEMENTO TEAM) a dokładnie
- jak to działa -jak bootować z pendrive programiki -jak wypalać gry -jakie gry nie działają po wypaleniu - jak patchować gry - itp Pozdrawiam |
"Elokwentny hakerze konsoli", jeśli opisujesz problem na forum, to podaje się choć kilka podstawowych informacji jak np. wersja programu, czy treść "jakiegoś błędu". :>
Tak czy siak, karta prawdopodobnie nieoryginalna i instalator się gdzieś wysypał przy relinkowaniu. Bez znajomości wielkości stron i bloków nic z tym nie zrobisz. Jeśli karta przestała być widoczna w "zwykłych" programach scenowych (mc killer, qatool, mc formatter, mca gui) i OSDSYS to ratuje Ciebie tylko MCA z trybu tekstowego. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...or/strona5.php ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |