![]() |
Berion, zauważyłeś, że on pisze o podwójnym obrazie? Nie ma możliwości, żeby ESR wywołał coś takiego. Problem musi pochodzić od telewizora. Pewnie człowiek próbuje odpalić gry NTSC na telewizorze, które tego formatu nie obsługuje, lub obsługuje go źle. Echo może występować przy problemach z odczytem, ale nie powinno być to echo jako takie, tylko zwykłe przerywanie i powtarzanie bufora. Najprawdopodobniej te problemy są powiązane i problem jest właśnie w TV. Na początek niech sprawdzi, czy telewizor obsługuje wejście RGB (a jeśli to LCD, to czy obsługuje component) i niech kupi odpowiedni kabel. A póki co, niech używa tylko gier PAL, a nie piratów w NTSC.
|
Jeśli załączenie tej opcji nie pomaga to raczej nic już się nie da zrobić. ESR nie ma stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi grami. Być może to jedne z tych gier.
Zostaje Ci swapowanie albo uruchamianie tych gier przez siec (SMB) lub z HDD (IDE/USB). Jak czegoś nie łapiesz to pisz. ;] |
Cytat:
|
Kiedy ja już napisałem. ESR. Uruchom grę z włączonym odczytem asynchronicznym.
|
No własnie miałem nadzieje że mi ktoś powie czego to jest wina:)
|
Co to ma wspólnego z FMCB? Kopie gier uruchamiasz za pomocą ESR. Poczytaj o jego wersjach i opcjach, która do czego służy. ;] Spróbuj na włączonym odczycie asynchronicznym.
|
Witam mam dość dziwny problem otóż niektore gry wypalone na verbatim -r działajami idealnie z kolei inne maja np podwojny obraz lub podwojny dzwięk :D to znaczy np napisy widze 2 krotnie albo dzwięki słysze np hello/ello ale tylko w nie ktorych grach tak sie dzieje probowałem nagrywac roznymi predkosciami ale zawsze tak samo dlatego nie rozumiem dlaczego pewne gry chodza idealnie a inne nie
|
Lipna, podrobiona karta. Nic z tym nie zrobisz.
|
Mam problem z instalacją FMCB (v. 1.8) na kartę pamięci. Nagrałem FMCB na pendrive, do którego dostaję się przez nagrany na CD LaunchELF. Po uruchomieniu FREE_MCBOOT.ELF, wszystko gra. Pokazuje mi się ekran, na którym mogę wybrać opcję instalacji. Jednak gdy wybieram "normal install", pojawia się komunikat "Failed to open DVDELF". Próbowałem ściągać DVDELF.bin z sieci i kopiować go do INJECT, jednak efekt jest taki, że w najlepszym wypadku, instalacja zacina się na etapie "Decrypting DVDELF" czy coś w tym stylu. Mam przerobioną PS2 fat, SCPH 39004. Karta pamięci 8 mb, niby Sony, ale kupowana dawno temu na Allegro, więc kto to może wiedzieć? Jest jakiś sposób, by zainstalować FMCB?
|
biboy100 przecież Ci napisałem, że posiadam te gry i działają pięknie. A gram z HDD i musiałem przed pierwszym savem wybrać odpowiednią opcje w Open loader żeby gra się nie zawieszała.
Jeśli grasz z płyty to teoretycznie powinno wszystko być ok. |
Ok innawersja załatwiła sprawe działa bez problemow tylko valkyrie profile 2 sie zawiesza w trakcie gryy czytałem ze z ta gra ogolnie sa problemy czy uadło sie komuś grać w to przez free mc boot ?
|
biboy100 problem leży tylko i wyłącznie w laserze. Wymień na nowy. Sam posiadam te gry, które wymieniłeś i działają wspaniale zarówno z płyty jak i HDD.
Chyba że posiadasz gry ściągnięte z neta to się nie dziw że źle chodzą. Zazwyczaj w sieci krążą kiepskie kopie. Lepiej zaopatrz się w oryginał. |
To znaczy probowałem wypalic ja kilka razy na verbatim -R i zawsze to samo , ktoś mi doradzał zeby zwiększyć prędkosć nagrywania z 4x do 8 to coś zmienia ?
|
Jeśli płyta jest dobrej jakości i dobrze wypalona to załącz tryb synchroniczny.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...R/strona11.php Jeśli to nic nie pomoże to musisz się z tym pogodzić, że z płyty z tą grą na ESR tak już będzie. ;] |
Witam mam problem , a dokładnie posiadam 3 gry Valkirie profile 2 - gra zacina mi sie na filmikach i nie da sie grać dalej
Final fantasy 12 i star ocean 3 - normlanie przeleca kolory i zawieszaja sie na czarnym ekranie dodam ze inne gry chodza mi normlanie np okami , bardzo prosiłbym o jakąs porade . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:48. |