![]() |
w opcjach ten ESR, Boot i cos tam jeszcze mialem ustawione pod R2, ale z katalogu mass. Jak wchode do mass to zwiesza sie wszystko. Wiec przekopiowalem to boot i ESR i cos jeszcze na mc0 i ustawilem taka lokalizajce. Teraz pojawily mi sie jakies nowe opcje w menu konsoli (ESR,Simple media...). Wkladam plyte, wciskam R2, po chwili pojawia sie logo ESR a potem ciemnosc widze i nic sie nie dzieje :)
Te plyty dvd jakos trzeba specjalnie wypalac ? P.S Chyba ze czegos jeszcze nie skonfigurowalem ? |
Nie brakuje mu niczego. FMCB nie radzi sobie z takim zagnieżdżeniem plików i dlatego nie skopiuje ich z płyty. Jimmikaelkael miał to poprawić, ale na razie się nie odzywa.
Co do tego, że wraca do uLE to jest to normalne. Poczytaj o wersjach ESR w tutorialu, a wnet się dowiesz czemu tak się dzieje. |
Cytat:
|
jak instaluje FMCB to my sypie takim czyms, "no usbd.irx,usbhsfd.irx found in install/modules folder" i " no boot.elf detected in your install folder"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zpatchowalem obraz, nagralem. Daje launch disc, wyskakuje Loading i po chwili wraca spowrotem do menu. Dlaczego ?
|
Cytat:
console - scph-90004 browser - 1.40 cd player - 2.00 play station driver - 2.00 dvd player - 3.11.e pisałeś że tylko na konsolce z biosem 2.30 nie pójdzie FMCB a ta ma chyba inny bo na powyższych nigdzie nie ma 2.30. A tak wogóle to który wpis to jest ten bios ? Chyba kumplowi pozostało tylko zakupić swapa bo już stracilem nadzieję na FMCB u niego. |
@Roszak
FMCB do v1.7 włącznie, zawsze formatują kartę w pierwszym slocie. FMCB od 1.8 zapyta, w którym slocie sformatować. @sonic01 Nie możesz powiedzieć, że pendrive jest kompatybilny z konsolą. PS2 nie ma działającego w tle OSu, który zarządza USB itd. Każdy program o obsługę danego urządzenia musi zadbać sam i akurat scenowe "sterowniki" USB są kiepskie ponieważ brak szczegółowej dokumentacji. Swap używa USBD z przed dwóch lat i widać Twój pendrive nie jest z nimi kompatybilny. Podobno Kingstone DTII do 2GB jest kompatybilny. Możesz też przejrzeć temat tasiemiec na forum konsola.pl, w którym użytkownicy wypisują listę urządzeń i programów -> szukaj takiego gdzie ktoś napisał Swap Magic. ;] |
OK dzięki mistrzu ;)
|
Jak wybierzesz odpowiedni slot karty w którym będzie się znajdować karta szwagra to wszystko będzie dobrze.
|
Co do poprzedniej wskazówki tj. :
Ponieważ Swap Magic v3.6 i v3.8 pozwalają uruchamiać programy z mc lub mass. Wkładasz pendrive'a z folderem SWAPMAGIC, a w nim FMCB pod nazwą SWAPMAGIC.ELF i automatycznie Ci się uruchomi Instalator FMCB przy starcie Swapa. Nagrałem na pendrive pliki z których instalowałem u siebie FMCB plik FMCB.ELF przemianowałem na SWAPMAGIC.ELF i niestety mój swap 3.6 u kolegi nie odpala instalki FMCB , swap nie botuje się do końca, tzn. nie ma ekranu gdzie po podmianie płyty naciskamy x aby ją zabotować. Pendrive jest widziany przez moją konsolę więc raczej to nie jego wina. Została mi ostatnia możliwość zamontować na mojej konsoli a jego karcie wersję Multi i modlić się aby zadziałała. |
Przerabienie karty pamięci za pomocą konsloli przerobionej exploitem FreeMCBoot
Witam! Mam konsole z karta pamięci na której jest exploit(FreeMCBoot) i chciałbym przerobić drugą kartę pamięci(dla szwagra) przy pomocy mojej konsoli ale obawiam się tego że wybierając opcje formatowania karty pamięci konsola sformatuje moja kartę(tą z exploitem) a nie karte mojego szwagra(tą która ma być przerobiona)... I mam do was pytanko.. Czy da rade takim sposobem przerobić tą drugą kartę? Czy konsola nie spormatuje mojej karty?
|
Cytat:
2. Sam sobie instalowałem FMCB i ESR ale właśnie instalowałem wersję normal. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01. |