![]() |
tak tak przepraszam już znalazłem zaraz podeślę logi.
Tak się składa że mam niestety dwa te szajsungi i jeden po miesiącu trafił na gwarancje ;/ ale mam też medal of honor który rzekomo miga u kolegi a u mnie nie chce ;/ więc to będzie coś z moją konsolką tak bo skoro fiffe czyta ps w nero discspeed nie mogę wybrać opcji start na testowaniu nośnika dlaczego? |
Cytat:
|
A widzisz. Kopia z oryg. jest ok. N oto chyba ten tekken jest jakiś grzebany.
Szajsung. Kup coś lepszego. Ściągnij np. DVDInfoPro albo Nero CDVD Speed (zakładając, że szajsungi zwracają błędy - nie wiem) i przeczytaj tutorial w dziale FAQ (na dole forum). |
sprawa wygląda tak kopia fiffy wstała bez problemu na płytce benq, tekken jest z ciemnej strony mocy ;/ i nie chce wstać nagrywarka to TSST crop CDDVDW sh-s202j firmy samsung.
Skąd mogę wziąć wykresy płyty? A i przy tekkenie 5 płyta gdy zatrzymuje się przy napisicie namco to słychać jak próbuje ją zakaręcić lecz mu się nie udaje i tak w kółko tak jakby ktoś w aucie cały czas dawał troche gazu i czekał aż obroty spadną i znowu to samo... |
A jaka nagrywarką? Jakieś wykresy z testu itd.? Nie wróżymy z kuli - IMO to problem związany z jakością nośnika/wypalenia/lasera/nagrywarki, czyli standard. Jak chcesz drążyć temat to podaj więcej szczegółów. ;]
Nie wiadomo skąd masz tego T5, ale jeśli z "ciemnej strony mocy" to może po prostu jest uszkodzony itd. W każdym razie, ta kopia z Fify powinna wstać bez problemu. Gdyby to był problem związany z FMCB/ESR to by w ogole gra się nie uruchomiła tylko freeze na jakimś kolorku. Gdybyś nie zobaczył żadnych to znaczy że problem z weryfikacją nośnika i ESR czeka na napęd. |
c.d nagrałem inną nagrywarką na różnych płytach tanich i droższych plusach i minusach nawet na rw i wszystko to samo pierwszy obraz i zawieszka może źle uruchamiam płyty? a może to laser padł? Oryginały bez problemu mi czyta zrobiłem kopie fiffty street i mi tej kopii nie czyta a org bez problemu ;/
|
Kiepski ten tutorial - jest chaotyczny i napisany przez kogoś kto nie potrafi się posługiwać j.polskim. Nie ma w nim słowa o konfiguracji FMCB i jest z linkami do nielegalnego oprogramowania (DVD.ELFy i Sagat Pack, który ma kilka komercyjnych appsów).
Swoją drogą to pamiętam jak się na nas obraził ten cały Sagat na konsola.pl, że wytykamy mu aby zaktualizował soft i usunął komercyjne aplikacje. Jak skasowaliśmy mu linki to potem po złości wrzucał je do swojego profilu tak długo aż nie dostał bana. Śmieszny człowiek. Dziwię się też, że te wciąż krąży na warezowniach itp. heh... |
Tu link do pliku .pdf w nim opisana instalacja Fmcb pełna pozdrawiam :)
Link: http://rapidshare.com/files/18216978...FreeMCBoot.pdf |
@KRIS811
Dalej należy skonfigurować wedle swoich potrzeb. Wszystkie opcje są opisane w tutorialu. @affect Kiepskie płyty, kiepska jakość wypalenia, kiepski laser w konsoli, kiepska nagrywarka etc. etc. |
Witam mam podobny problem jak MeGA Ja osobiście nie mam przerobionej konsoli więc dałem znajomemu moją memorke żeby wgrał mi fmcb i wgrał tylko że chyba coś źle zrobił bo przy włączaniu odpala się okno fmcb potem pojawia się (BROWSER/SYSTEM CONFIGURATION/FREE MCBOOT CONFIGURATION)daje free mcboot configuration-loading-jakieś okno próbuje zaskoczyć (niecałą sekunde )i wyskakuje SELECT BUTTONS LAYOUT (O:X CANCEL/O ok i X:0 cancel/ X ok)daje X ipojawia się okno http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/g...R/m/fmcb_1.jpg co dalej pomocy
|
mc boot ps2 scph 70004 zawiesza sie przy odpalaniu kopii gier!
Witam dziś zamówiłem przerobienie karty dostałem ją z powrotem mam wgrane mc boot z esr.
Mam 2 kopie gier medal of honor i tekken 5, gry spatchowalem przed nagraniem esr patcher 0,2. Potem nagrałem je na płytkach sony dvd-r z prędkością 4x za pomocą aplikacji img burner. Wkładam płytkę do mojego ps2 który widzi ją jako dvd wideo po czym odpalam ją i przy pierwszym ekranie się wszystko zacina np. przy tekkenie pojawia się napis namco i stoi ;/ Proszę o pomoc! Czy mam nagrać na innych płytach np. na plusach?? Oczywiście odpala się najpierw logo esr potem kilka kolorów mruga i się zawiesza ;/ Moja konsola to wersja pal |
Oki dzięki za info
|
Dobrze, że nie 3.0 :D Oczywiście to jest niemożliwe. Jest USBA pod 2.0, ale dla PS3. ;]
|
Elo witam mam takie pytanko bo przeglądałem aukcje na allegro i oczywiście znalazłem coś dziwnego na temat FMCB cytuję :
"Sterowniki USB 2.0 dzięki którym jest bardzo szybka przepustowość pomiędzy konsolą a pendrivem czy innym urządzeniem przenośnym jak czytniki kart dowolnego formatu, aparat cyfrowe i inne. Najważniejsze jest to że dzięki temu filmy oglądane z pendriva nie zacinają się z powodu zbyt niskiej przepustowności danych." Czy to jest możliwe żeby był taki sterownik to ps2,bo z tego co mi widomo to w ps2 jest usb 1.1 ??? |
A po Polsku jesteś w stanie to napisać?
Cytat:
Jak ktoś nie używa głowy tylko... do myślenia to nie moja wina. W ELF-Packu są z reguły najnowsze i jedyne jeszcze używane programy, większość w PL. Jest to jedna z najsensowniejszych paczek jakie przygotowano... ale co tam, zrób lepszą. Krzyżyk na drogę. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:37. |