![]() |
Cytat:
Widzę, że nie zrozumiałeś. ;] Przeczytaj to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dowi%C4...ie_symboliczne Cytat:
|
Jeżeli wrzucę ten folder z instalką i plikami na kartę pamięci telefonu i podłącze telefon do konsoli to ps sam wyszuka instalatora i go uruchomi czy jakoś muszę wejść gdzieś? Dodam że nie patrzyłem na dział instalacji fmcb za pomocą karty z fmcb tylko na instalacja fmcb 1.8 Czy jednak trzeba zrobić tak jak jest opisane w dziale instalacji za pomocą karty z fmcb? Jestem kompletnie w tym zielony.
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam mam problem polegający na tym że gdy wkładam karte z free mc bootem do ps2 to od razu włącza mi się ESR bo grzebałem coś w ustawieniach i nic więcej nie mogę zrobić .Proszę o szybką odpowiedź
|
Przytrzymaj START po resecie konsoli-uruchomi sie FMCB configurator,wybierz opcje Configure E1 Launch keys... (Screen w punkcie 3) przy AUTO wciskaj "SELECT" aż pojawi sie OSDSYS.Potem zapisz nowy config (Save CNF to MC0 )
|
Dzięki:)
|
Witam mam jeszcze jeden problem polegający na tym że mam fmcb ale w menu jest tylko browser ,system configuration i free mc boot configuration a chciałbym wgrać save do gt4 przez uLaunchELF i nie wiem jak Pomocy .Proszę o Szybką odpowiedź
|
Save pakujesz/konwertujesz do formatu *.psu, wrzucasz na pendraka, odpalasz uLE, kopiujesz go i wklejasz opcją "PSU Paste" / "Wklej *.psu".
ID gry i save'a+folder muszą być zgodne. Było już o tym na forum wiele razy. |
A jak wgrac uLaunchELF przez Free MC boota ???:help:
|
Przytrzymaj R1 po resecie,powinien sie uruchomić.
|
Jak trzymam R1 to pokazuje napis free mc boot a później zielono się robi ???
|
Ok wgrałem już tego save do gt4 przez pendriva dałem na niego uLe i save w folderze i działa dzięki .Pozdro :spoko:
|
Hmm... no to inaczej 2 sposoby do głowy mi przychodzą...
1.Zrób tak jak za pierwszym razem czyli przytrzymaj SELECT potem Configure E1 Launch keys... i przypisz ręcznie uLe do któregoś z przycisków,powinien być w mc0:/BOOT/BOOT.ELF(jeśli nie będzie to patrz sposób drugi) :). 2.Wrzuć na pendrive(do root) uLe pod nazwą RESCUE.ELF powinien uruchomić się automatycznie. |
Problem z FMCB ps2
witam mam straszny problem . mianowicie nie wiem co sie stalo ale pzy wlaczeniu konsoli nie mam freemcboot!! dzisiaj chcialem zgrac save do gta sa z pendriva przez przypadek wszedlem w konfiguracje freemcboot i cos tam zmienilem wylaczylem konsole i wlaczylem od nowa ale ku mojemu zdiwieniu pokoazalo sie free mcboot made by (..) a zaraz potem sony cos tam cos tam (czego nigdy nie bylo) . i juz potem mialem 2 opcje browser i configuracja . wszedlem na memory stick i mam tam to zapisane ale nie mam uz tych opcji co przetem czyli np swapmagic hddlowder i wiele innych czy jest jakis sposob na wlaczenie tego BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!
PS: nie wiem jak to wlaczyc bo konsola jest z alllegro nie ja ten program wgrywalem . |
Może ustawiłeś oryginalny OSDSYS jako aplikację startową.
Nazwij uLE jako RESCUE.ELF (wielkość liter ma znaczenia) i wrzuć na pendrive. Przy starcie konsoli, FMCB uruchomi ten plik i będziesz mógł skopiować FREE_MCB.CNF (czy jakoś tak, z pamięci piszę) na pendraka i wyedytować na PC. Jeśli się nie uruchomi to albo masz niekompatybilny pendrive, albo nie masz modułów USBD na karcie. Wówczas oznaczać to będzie że zostałeś w czarnej d*. ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42. |