![]() |
A co ma wspólnego wyświetlanie obrazu z ESR? No właśnie nic, a w każdym razie nie wiele.
Obsługa gier z drugiego regionu zależnie od TV jest różna. Czasem może uciąć połowę ekranu. Większość gier ma opcje ręcznego jego centrowania, ale tutaj w dużej mierze wszystko zależy od telewizora. Jak masz jakieś badziewie to tak właśnie będzie się dziać. ;] A co do śnieżenia: kabel/gniazdo w konsoli/tv. --- I co to za nazwa tematu? Na drugi raz wysil się trochę i wymyśl coś co szczegółowo opisuje Twój problem. |
Pomocy z FreeMcBOOT
witam mam problem z ustawieniem ESR zrobiłem sobie karte z freemcboot najpierwszy rzut oka wyglada dobrze gra sie ładuje bez problemu ale po załadowaniu gry widzę ze obraz mi śnieży i jest przesunięty co z tym zrobic gdzie popełniłem błąd ??
|
Jeśli tak jest to znaczy, że uruchamia się oryginalny OSDSYS. W FAQ w tutorialu napisałem szereg przyczyn takiego stanu rzeczy. Przeczytaj.
PS: Foldery. Pliki i foldery bez ikonki/sys OSDSYS traktuje jako nieznane i wyświetla jako Corrupted Data. |
Witam, mam taki dosyć specyficzny problem...
Mianowicie wysłałem swoją kartę koledze, który mieszka dość daleko ode mnie, a który ma możliwość wgrania FMCB. Ów kolega napisał mi, że ma problemy z instalacją exploita na mojej karcie (albo wywala w trakcie instalacji, albo jak już się zainstaluje, to nie widzi programów/karty) i odesłał mi kartę z powrotem. Coś mnie jednak tchnęło i włączyłem konsolę, po czym wszedłem do Browsera i moim oczom ukazały się, hmmm... 3 pliki (nie wiem, jak to nazwać:D): Free MC Boot, SYS-CONF i BOOT. Moje pytanie brzmi: czy da się coś z tym jeszcze zrobić? Tzn. chodzi o to, czy da się jakoś dograć programy odpowiadające za odpalanie filmów, mp3, itd.? Dodam jeszcze, że odpalając konsolę nie pojawiają mi się żadne nowe opcje (jest tylko Browser i System Configuration). Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam |
Link-odpowiadaj w temacie z linka nie tu.
|
Płyta nie została zweryfikowana przez napęd jako PS2CD, PSXCD, PS2DVD, CDDA lub DVD-Video.
|
No dobra no ale jak wchodze w cdfs to tam jest pusto i co robie zle?
Móglby ktos ze screenami po kolei? |
To pewnie nazywa się "Menadżer plików" z resztą jesli nie wiesz co jest czym jest to porostu to uruchom-nie wybuchnie;)
|
Mam ale po polsku
|
Jak masz FMCB to masz też uLunchElf.
Link ostatni screen pokazuje "nowe"OSD menu w ps2-3 pozycja to uLunchElf |
No a nie?
|
To masz w końcu FreeMcBoot czy nie?
|
Jak uruchomic?
|
Cytat:
@nietopereek Forum jest od pisania postów, a nie ogłaszania się jako samarytanin. :P To samo mogłeś napisać jemu na PM. |
pisz na gg 3556503 spróbuję pomóc
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:48. |