![]() |
To lepiej juz zrobic memorke i sprawdzic, moze nie da 100%, ale na 51% bedzie mial pewnosc czy zadziala:)
|
No i tak zrobię, tylko upewnię się że dobrze zadałem pierwsze pytanie:
Kolega ma konsolę bez swapa, bez chipa, jedynie ktoś mu zrobił memorkę. Jak wpadnę do niego ze swoją mmc bez FMCB i ESR to zainstaluję sobie u niego to na moją? |
tak:) tylko miej na pendrive'ie instalke z free mc boot i odpalisz sobie ja ladnie z ule
|
Podpiąłem kartę kumpla, nie było żadnych dodatkowych opcji odpalenia homebrew czy czegokolowiek, rozumiem że zostaje mi tylko modchip?
|
mass:/RESCUE.ELF lub mass:/BOOT/BOOT.ELF
Tutorialu się nie czytało bo po co. :P |
Wypraszam sobie, tutek przestudiowałem! ;)
No z RESCUE.ELF nie poszło, sprawdzałem wcześniej. Teraz spróbowałem z BOOT.ELF i dalej nic. Rozumiem że miałem popróbować z nazwami pliku na pendrivie? BTW - Chyba napisałem posta niezrozumiale, chodzi mi o to że jak podpinam kartę kumpla u siebie (która jest przerobiona i ma odpowiednie homebrew), u mnie żadnych opcji nie ma (a u niego oczywiście są), tj. nic poza 'Browser' i 'System Configuration', czyli chyba nie wchodzi podmieniony interface czy co tam. Robię coś źle, czy po prostu mam konsolę z 'felernym' biosem? |
Cytat:
//Tutorialu się nie czytało, bo po co... :D |
Nie wiem jak sprawdzić ten region, ale porównałem karty (napisy na nich) i zdaje się że mamy te same, poza tym jego karta u mnie śmiga tj. mogę przeglądać jej zawartość (widzę tam np. FMCB ;) ).
Czyli 2.30 ? Zostaje mi chip? Skąd wziąć schemat instalacji modbo720 pod SCPH-90004, bo nigdzie nie mogę znaleźć? :> |
Region Magic Gate. To może inaczej: obie ostatnie cyferki w modelu konsoli muszą się zgadzać, czyli jak instalujesz na SCPH-xxxx4 to będzie działać na SCPH-xxxx4, a nie na SCPH-xxxx1 (upraszczając bo są wyjątki). To jeśli chodzi o wersję multi. Bo wersja normal zadziała tylko na konkretnie tym samym czyli jeśli instalujesz na SCPH-39004 to zadziała tylko na SCPH-39004 (też są wyjątki ;]).
Jest o tym w tutorialu, a nie czytało się bo po co. ;P Jeśli nadal nie działa to przyczyną jest któraś z powyższych, które opisałem w FAQ albo masz bios (a w zasadzie to fw) w wersji 2.30 i na tym tylko wstanie Swap Magic (itp.) i oczywiście modchip. |
Na mojej jak i na karcie kolegi jest SCPH-10020. Idzie w ogóle dostać kartę z oznaczeniem SCHP-90004, czy lepiej odpuścić i zastanowić się nad modchipem?
PS. Gdzie namierzyć schemat instalacji modbo720 pod SCPH-90004? (w tutorialu o tym nic nie ma :D) |
Modele konsol - obu, a nie model karty i konsoli, czy też modele dwóch kart. Toś wymyślił. :P Instalujesz FMCB na konsoli np. SCPH-90004 dla konsoli SCPH-90004. Prościej się już nie da. Ostatnia cyferka określa region Magic Gate (poniekąd region konsoli też, ale nie tylko).
PS: Nie ma takiego chipu jak Modbo720, co innego 730, 750, 760. V16 nie są oficjalnie wspierane, ale da się zamontować i działa (schematu nie mam, poszukaj na elektrodzie, pewnie nie jeden się już pytał). Temat jest o instalacji FMCB. ;] |
Hehe, no to rzeczywiście przekombinowałem. Czyli pozostaje mi znaleźć kogoś z modchipem lub swapem w konsoli scph 90004...
Dzięki za objaśnienie wszystkiego, pzdr. PS. Oczywiście chodziło mi o chip modbo760, przekręciłem. |
Albo konsoli SCPH-xxxx4. ;]
|
Czesc mam małe pytanie....
Otóż braciak przywiezie mi konsolę Z USA :D i i teraz pytanie czy Free MC Boot pójdzie mi na tej konsoli? Jeżeli tak to czy muszę zainstalowac free mc boota na takim samym modelu konsoli zeby to funkcjonowalo?? ok mam juz musi byc zgodny region magic gate...a jezeli nie ebdzie zgodny istnieje jakas mozliwosc zmiany tego regionu??? |
Warunek jest taki, żeby ta konsola miała BIOS poniżej 2.30.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:54. |