![]() |
Ps 2 slim pomocy
No to tak chcialem sie dowiedziec czy free mcboot dziala na wersji 90004 8d cb Jesli tak to prosze o porady jakies?
A drugie pytnie jesli nie działa to czy kiedyś bedzie mozna fmc odpalic na tej wersji??prosze o szybkie odpisywanie |
konsolke mam nowa ze sklepu ktura kupiłem tydzien temu płytki nagrywam Alcoholem 120% na plytach sony nagrywarka atapi DVD a Dh20ap nawet nie wiem co to za firma
|
Źle to interpretujesz - to chodzi raczej o temperaturę bo co ma do rzeczy ponowna instalacja FMCB? C oma FMCB do uruchamiania kopii gry itd.? Nic, absolutnie nic. Jak już to ESR, ale to też tylko zwykły zew. program.
Masz kiepska nagrywarkę/kiepskie płyty/słaby-brudny laser itd. Poczytaj o nagrywaniu - problem tutaj tylko w tym leży. |
witam wszystkich
pisze tutaj zeby nie zakładac nowego temtu mam taki problem z freeMcBoot 1.8b instalacja przebiega bez problemowo wszystkie giery chodza do momentu gdy koncze gre wylanczam konsole z sieci gdy znow chce zagrac podłanczam do pradu włanczam gre i pozostaje rózowy obraz i nic dalej sie nie dzieje zeby grac musze za kadym podłaczeniem konsoli instalowac na nowo FMB 1.8b czy u was tez tak sie dzieje czy tylko u mnie ? jas jakis sposub na to a tak propo czy dzialaja wam te gierki na ESR: max Payne i cała seria Splinter Cell czy one sa nie kontabilne z ESR gry załaczaja sie normalnie ale gdy wciskam start zeby zagrac albo X to sie robi rózowy ekran |
tak jest, plik jest na dysku. ehhh nie jest mi pisane skorzystac z USBA
|
Czyli ten plik masz na dysku? No to w takim razie nie mam fioletowego pojęcia.
|
nic z tego, dalej to samo, nie ważne nawet czy jest podpięty dysk do usb czy nie. ehhh ciężki orzech do zgryzienia :/
|
ul.cfg jest generowany przy wgrywaniu gier. Także tak, o ten plik. Nie ważne co Ci się wydaje. Usuń i sprawdź. A nóż widelec to jego wina (bo czerwony ekran USBA sugeruje raczej coś w rodzaju debug info - informacja dla usera, że coś mu nie pasuje). Kto to wie. Sprawdź.
|
plik ten jest generowany przy wgrywaniu gry na dysk/pendriva ? czy chodzi ci o ul.cfg?jeśli o nim mowa to mysle że jest poprawny, wgrywałem 3 różne gry.
|
Plik, w którym zapisana jest lista gier. ;] Jak go nie masz to nie zobaczysz żadnej gry na liście, jak jest niepoprawny to nie wiem co się dzieje. ;]
|
co masz na mysli mówiąc czy mam konfig z listą gier poprawny? Próbowałem na przemian różnych USBA jakie mam na kompie i nic... za każdym razem to samo.
fenomen jakis, nikt nie ma pojęcia co sie mogło stac, ja tez przeszperałem masy stron ww i nie znalazłem sensownych informacji lub podobnego problemu ... :( |
Wiem, umiem czytać. ;] Tak tylko przy okazji napisałem.
Cytat:
Cytat:
Ja się jeszcze nie spotkałem z takim problemem i raczej nie ma on nic wspólnego z FMCB. |
Berion usb advance wrzuciłem do folderu BOOT za pomocą uElfa, i pózniej podlinkowałem go w konfiguratorze tak aby był w menu głównym.
tak własnie cały cały czas teraz próbuje, uruchamiam uElf,z niego usb advance który znajduje sie na karcie pamięci, i dalej za kazdym razem jest to samo co na filmiku który zamiesciłem wyżej ... spotkał sie ktos z czyms takim? aha berion dodam ze nie mam modchipa, tylko FMCB na karcie pamięci i to wszystko ... masz na to jakąs rade?bo ja juz wysiadam ... :( powiem Ci jeszcze że tydzien temu uruchamiałem w ten sam sposób USB advance i działało, miałem wtedy starszy FMCB, dzis wgrałem sobie 1,8b i lipa, na drugiej karcie wgrałem starszy FMCB i również to samo, czerwony ekran, dokładnie jak na filmiku wyżej ... |
Cytat:
Czegoś tutaj nie rozumiem. W mc0:/BOOT/ pojawią się tylko programy wrzucone do ./INSTALL/ i odpowiednio nazwane (z tego co kojarzę to FMCB je podlinkuje). Skąd tam USBA? Cytat:
Po za tym niektóre aplikacje nie działają poprawnie uruchomione z OSDh, dlatego dla pewności zawsze lepiej jest najpierw uruchomić uLE a potem z niego inny program. Np. Memory Card Annihilator zawiesza się przy robieniu obrazu karty jeśli zostanie uruchomiony z OSDh (czyli tzw. "menu" FMCB). |
spróbowałem uruchomic usb advance z dysku po tym jak włączyłem ulElfa i wyciągnąłem karte pamięci i to samo, za kazdym razem, próbowałem juz usb advance z wielu zródeł, zawsze to samo, wczytuje sie i za chwile to co na filmiku ... nie mam juz pojęcia co mogło sie stac, moze to byc przez FMCB 1,8 ? ale wątpie ... :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:41. |