![]() |
Mam taki problem:
zainstalowałem Free Mc Boota 1.8b z przerobionej konsoli kolegi. Postępowałem zgodnie z tym tutorialem http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1202980.html. Po zainstalowaniu, gdy chciałem uruchomić grę nagle uruchamiał się uLaunchelf(na początku uruchamiał się ESR, apóźniej uLaunch elf) i pisało o tym, że załadowano ustawienia z mc0 coś tam dalej i nic nie szło zrobić. Jak usunąłem uLaunchelfa było jeszcze gorzej, pojawiał się chyba fioletowy ekran i dalej również nic się nie dało zrobić. Proszę o pomoc. Wersja ESR to 9b. |
Link jest martwy, więc nie wiem co tam było.
Cytat:
|
Witajcie
Mam zainstalowanego FMCB. Nie ja to robiłem ponieważ nie mam przerobionej konsoli ale szczegóły pominę ... Wszystko jest ok ale mam wersje z GUI, a że mnie doprowadza do białej gorączki ten "ekranik" chciałbym zmienić ESR na wersje Direct bez GUI. Chcę poprostu po włożeniu DVD cieszyć się automatycznie uruchamiana grą. Jak można w to prosty sposób zrobic? Pendrive odpada bo raczej mojego 32GB Patriota PS2 nie zobaczy ... ;) |
Hmm no całkiem zwyczajnie. Jeden wywalić i wgrać drugi w jego miejsce pod tą samą nazwą. ;) Lub po prostu dograć gdzieś i np. za pomocą FMCB CFG podać do niego ścieżkę zamiast tej do wersji z gui. Tak czy siak, to gui nie wywalaj bo może Ci się jeszcze przydać (albo zamiast niej dodaj jeszcze wersję direct off).
PS2 to na pewno nie, ale jakieś programy vide uLE to kto wie. ;) Jeśli nie chcesz z mass:/ (np. pendrive) to możesz np. nagrać na płytę razem z eksploratorem plików (np. uLE właśnie - najlepszym jaki do tej pory napisano). Oczywiście bootowalny i ze spatchowaną tablicą UDF. |
Mam problem z tym FMCB, mam model konsoli SCPH-39003, wrzucalem program u kumpla na moja karte pamieci i u niego wszystko bylo ok, po wlaczeniu konsoli wskakiwal obraz z mc boot, konfiguracje juz mialem robic u siebie, wrocilem do domu podpialem MC i wlaczylem konsole, pojawil sie standardowy obraz i standardowe opcje, wszedlem na kart i okazalo sie ze pliki dalej sa, tylko dlaczego nie odpala mi sie ten obraz co u kumpla czyli startowy z mc boot ?? Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
PozdRawiam |
Zapewne wgrałeś wersje normal ,wgraj multi version powinno działać .
|
Albo niezgodny region. I znowu nie czytało się tutorialu... :(
|
Wgrałem wersję multi bo choć zajmuje więcej to walałem wgrać tą, ktora ma wiecej opcji.
|
witam. Podczas wgrywania fmcb wersji multi wywala mi blad error durning files, a obok "patching dummies" jest czerwony X. Czym to jest spowodowane?
|
Nieoryginalną kartą pamięci. Standard. :P
|
da sie cos z tym zrobic ?:P Sciaglem jakis programik do formatowania memorek, moze to cos da:P
|
Nic to nie da.
Może używasz starego FMCB bo 1.8/1.8b są już bardzo tolerancyjne na różne wielkości bloków/stron w stosunku do oryg. |
1.8b używam
|
No masz pecha :czar:
Pozostaje Ci zatem wersja normal. |
no ale chce zeby ta karta smigala na innej konsoli a nie na mojej.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23. |