![]() |
Możesz go skopiować w dowolne miejsca na mc0:/, mc1:/ lub mass:/. Recz w tym aby go potem podlinkować do menu, np. za pomocą FMCB Configuratora (opis w tutorialu).
|
Jak wgrać program nowy do FMCB pomocy..
Proszę o pomoc w objaśnieniu jak można dodać program do FCMB?chodzi mi czy dany plik skopiować do mc0 ,czy w jaki inny sposób?
|
Udało ki się wczoraj zrobić dałem esr direct i bootuje od razu po włożeniu gry ;) dzięki za pomoc
|
ESR Path to ścieżka do ESR (i w to miejsce polecam wstawić wersję direct off) z myślą o auto boocie gry.
To co innego niż ścieżki przypisywane do pozostałych programów, czyli te odpowiedzialne za menu. |
W drugim slocie wszystko jest oprócz esr w fmcb configurator odnalazłem te ścieżki dla esr ale wraz nie śmiga
|
Nie wiem czy z poziomu FMCB CFG da radę tak zrobić (bo nie pamiętam czy tam można wybierać mc:?/).
Ja tam zawsze edytuję plik na PC. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Korzystam z fmcb tylko po to by bez płyty uruchomić LaunchElfa, a następnie włączam hdloader (który jest na dysku), czy da się jakoś to uprościć, ale nie chce przenosić hdloadera na mc? Chciałem jeszcze zapytać co mogę usunąć z mc (które pliki) jeżeli korzystam tylko z menu w fmcb? |
Czyli wchodze w fmcb configurator i daje load cnf from mc1 zeby po ponownym uruchomieniu wczytywalo z drugiego slotu i wtedy przesadzam przerobke do 2 slotu ?
Sry za upierdliwosc ale nie chce znowu zrobic cos zle i od nowa wgrywac fmcb |
Cytat:
|
A jak zmienic te sciezki ? bo nie bardzo sie orientuje
|
Zmień ścieżki z mc0:/ na mc:?/
- - - Mało gier pozwala wybierać slot na którym save'uje. Większość domyślnie używa pierwszego - no chyba że mówisz o sytuacji w której po wybraniu tej 64MB karty w drugim slocie konsola odmawia zapisu lub jej nie widzi - to normalne na podróbkach kart. |
Mam jedno pytanko ;)
Mam przerobke na karcie 8mb org gdy wsadzam ja do slotu nr 1 wszystko smiga ale gdy wsadze ja do slotu 2 (zeby zapisywac savy na 1 karcie np pes 2010) nie mam programow esr sms i nie moge odpalac kopii dlaczego tak sie dzieje i czy jest jakies rozwiazanie na to ? jak mam w 1 slocie przerobke a w 2 karte 64 mb to na tej drugiej nie moge zapisac ani wczytac z niej nic nie wiem dlaczego tak sie dzieje :/ W ps2 browser sa obydwie karty i sa savy |
Można.
|
Czy grę przerobioną ESR Patcherem można odpalić potem na konsoli z chipem bez ESR?
|
Cytat:
jak zaczynam czytać skróty i określenia jakimi operujecie to blednę. nie rozumie albo nie wiem czym spowodowane jest to że nie mogę grać z kopii zapasowych. Kupiłem verbatimy + nagrałem z predkością 4x i nie chce chodzić, chociaż muszę powiedzieć że raz mi się uruchomiła gra Worms ale tylko raz jak wyłączyłem znów esr wyświettlał że media nieznane. nie wiem c jest grane. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:40. |