![]() |
@KRIS811
Dalej należy skonfigurować wedle swoich potrzeb. Wszystkie opcje są opisane w tutorialu. @affect Kiepskie płyty, kiepska jakość wypalenia, kiepski laser w konsoli, kiepska nagrywarka etc. etc. |
Tu link do pliku .pdf w nim opisana instalacja Fmcb pełna pozdrawiam :)
Link: http://rapidshare.com/files/18216978...FreeMCBoot.pdf |
Kiepski ten tutorial - jest chaotyczny i napisany przez kogoś kto nie potrafi się posługiwać j.polskim. Nie ma w nim słowa o konfiguracji FMCB i jest z linkami do nielegalnego oprogramowania (DVD.ELFy i Sagat Pack, który ma kilka komercyjnych appsów).
Swoją drogą to pamiętam jak się na nas obraził ten cały Sagat na konsola.pl, że wytykamy mu aby zaktualizował soft i usunął komercyjne aplikacje. Jak skasowaliśmy mu linki to potem po złości wrzucał je do swojego profilu tak długo aż nie dostał bana. Śmieszny człowiek. Dziwię się też, że te wciąż krąży na warezowniach itp. heh... |
c.d nagrałem inną nagrywarką na różnych płytach tanich i droższych plusach i minusach nawet na rw i wszystko to samo pierwszy obraz i zawieszka może źle uruchamiam płyty? a może to laser padł? Oryginały bez problemu mi czyta zrobiłem kopie fiffty street i mi tej kopii nie czyta a org bez problemu ;/
|
A jaka nagrywarką? Jakieś wykresy z testu itd.? Nie wróżymy z kuli - IMO to problem związany z jakością nośnika/wypalenia/lasera/nagrywarki, czyli standard. Jak chcesz drążyć temat to podaj więcej szczegółów. ;]
Nie wiadomo skąd masz tego T5, ale jeśli z "ciemnej strony mocy" to może po prostu jest uszkodzony itd. W każdym razie, ta kopia z Fify powinna wstać bez problemu. Gdyby to był problem związany z FMCB/ESR to by w ogole gra się nie uruchomiła tylko freeze na jakimś kolorku. Gdybyś nie zobaczył żadnych to znaczy że problem z weryfikacją nośnika i ESR czeka na napęd. |
sprawa wygląda tak kopia fiffy wstała bez problemu na płytce benq, tekken jest z ciemnej strony mocy ;/ i nie chce wstać nagrywarka to TSST crop CDDVDW sh-s202j firmy samsung.
Skąd mogę wziąć wykresy płyty? A i przy tekkenie 5 płyta gdy zatrzymuje się przy napisicie namco to słychać jak próbuje ją zakaręcić lecz mu się nie udaje i tak w kółko tak jakby ktoś w aucie cały czas dawał troche gazu i czekał aż obroty spadną i znowu to samo... |
A widzisz. Kopia z oryg. jest ok. N oto chyba ten tekken jest jakiś grzebany.
Szajsung. Kup coś lepszego. Ściągnij np. DVDInfoPro albo Nero CDVD Speed (zakładając, że szajsungi zwracają błędy - nie wiem) i przeczytaj tutorial w dziale FAQ (na dole forum). |
Cytat:
|
tak tak przepraszam już znalazłem zaraz podeślę logi.
Tak się składa że mam niestety dwa te szajsungi i jeden po miesiącu trafił na gwarancje ;/ ale mam też medal of honor który rzekomo miga u kolegi a u mnie nie chce ;/ więc to będzie coś z moją konsolką tak bo skoro fiffe czyta ps w nero discspeed nie mogę wybrać opcji start na testowaniu nośnika dlaczego? |
|
witam niedawno kupiłem na allegro usługę wgrania na moją memory card programu free mc boot 1.8 dzięki któremu działają na mojej konsoli ps2 kopie zapasowe gier a także mam różne programy na swojej mc np: HDloader , SMS , ESR itp. moje pytanie brzmi czy da się skopiować te programy z mojej memory card na mc kumpla? albo jak moge mu wgrać te programy na jego memorke żeby działały? bo ja juz mam dzieki tej usłudze z allegro przerobiona ps2 więc czytałem że można na przerobionej playstation wgrać na mc te programy ale czy da sie wgrac je na mc z drugiego magic gate? bardzo prosze o pomoc
|
Ja tego nie pisałem tylko admin Peba przekaże mu:) Jeśli wiesz co to jest :P
|
@BOS1993
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona9.php Cytat:
@kacpercapo Niestety wiem, forum warezowe, na którym ukradziono nam kilka tekstów. Za czasów jak modem był Zabuza (aka Łoto) to pokasował. Później każdy mój "niepoprawny politycznie" post był usuwany... |
Nagrałem inną grę z niewiadomego źródła i uwaga działa ;p dziś kupie verbatimy i zobaczymy co z innymi grami a mam pytanko z jaką prędkością nagrywać 4x czy 8x bo raz piszą tak a raz tak
|
Wszystko zależy od nagrywarki,obecnie produkowane płyty spokojnie można palić x8,nawet x12.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |