![]() |
Nowe UltraISO się nadaje, stare nie. Nowe, mam na myśli obecną "serię". v6 ileś tam nie, później nie używałem aż do teraz żeby sprawdzić parę rzeczy.
Cytat:
PS: "r9b", a nie "96" ;] PPS: Jak na razie to jeszcze napęd nie zweryfikował Ci nośnika, więc to z ESR a ni nawet FMCB nie ma nic wspólnego. |
A płyty jakie? Jaka prędkość?
Żeby filmy PS2 "zobaczyło" musisz dorzucić do obrazu jakiś film DVD-Video. |
Ja nagrywam ultraiso i wszystko smiga ;) wiec to chyba nie tu lezy problem
Sprobuj wypalic inna gre |
A czy probowales wypalic tylko te wormsy czy inne gry tez, bo moze sie zdarzyc ze nie sa kompatybilne z esr'em
|
Tak IMG BURN też używałem.Efekt taki sam. A do filmów sms zgadza sie.
|
Trzeba bylo by zaczac od tego ze ultra iso nie nadaje sie do wypalania gier na ps2, zobacz img burn.To filmow divx zapewne jest sms
|
Witam.
Mam problem . Zakupiłem tą kartę na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=902686903 wszystko na niej jest pieęknie wgrane , wkładam ją do ps2 mojego syna i wszystkie p[rgramy się ładują które są wymienine na stronie allegro, ALE...:( no właśnie jest jedno ale w aukcji napisali pieknie że wystarczy wsadzić i można grać w kopie zapasowe gier.Teraz dowiedziałem się że trzeba te gry patchować , a jak odtworzyć filmy w dvix z napisami to już wogóle nie mam pojęcia. Wczoraj przystąpiłem do wypalania obrazu iso gry Worms wielkść pliku 1,40 GB (bajtów: 1*511*456*768) obraz spatchowałem według instrukcji programem ESR Disc Patcher ( trwało to ledwie sekunde chyba ), po tym wypaliłem obraz programem ultra iso. i po włożenmiu d ps2 nic się nie działo na pczątrku dość dług był napis Free McBoot, potem pojawiło się menu tych wszystkich programów które są na karcie.Gdy wchdzę bezpośrednio do programu ESR 96 GUI ten wyświetla że unavailable format , bądz disk. Nie mam pojęcia jak przygotować grę do wypalenia p[odobnie z filmami dvix . Proszę kogoś o poradnik dla laika, lub chociaż linki do stron na których znajdę odpowiedzi. I i mówię od razu że szukałem odpowiedzi ale nic mi nie wychdzi (WCZRAJ WYPALIŁEM 7PŁYT I NIC) lub nie rozumie jezyka którym tam operują, PROSZE POMOC BO MI DZIECIAK OD WCZORAJ PŁACZE Z góry dziekuje za pomoc. p[ozdrawiam |
Cytat:
Sam jesteś sobie winien, że nie przeczytałeś readme... @szczuru Niezupełnie. Z płyty, owszem, można, ale pod warunkiem że FMCB będzie bootowanym programem, a nie uruchamianym przez inną, scenową aplikację. To jest kwestia bibliotek i zagnieżdżenia: szuka plików w cdrom0:\INSTAL\*, a nie cdfs:/INSTALL/* |
Kumpel ma ale nie przerobiona wiec odpada. Pozostaje chyba tylko allegro . No chyba ze by ruszylo z innego pendriva (i wtedy rescue.elf...no chyba ze to nic nie da to pozostaje tylko alledrogo) bo mozna powiedziec ze mam wgrane FMCB ale nie ma tam nic ani esr ani innych programow
|
@DVDMax, FMCB NIE instaluje się z płyty, gdyż instalacja nie przebiegnie pomyślnie (wspomniane przez Ciebie błędy). Jedynym sensownym wyjściem jest instalacja z mass (np Pendrive). Np idź do znajomego z przerobioną PS2 i u niego zainstaluj FMCB (Multi Version Install).
|
Przedstawie swój problem
Zainstalowalem FMCB na karcie ale nie mam zadnych programow ani menadzera plikow. Instalowalem z plyty dvd (z tej strony) i wyskoczylo mi podczas instalacji ze brak tych dwoch pliczkow do obslugi usb i boot.elfa . Nie wiem jak sie teraz dostac do ulelfa zeby dodac programy poniewaz nie mam go . Nagralem plyte z rescue.elfem wg poradnika system.cnf tez zrobilem tym programem co w poradniku i jak chce wlaczyc to wyskakuje blad "play halted due to malfunction" da sie cos z tym fantem zrobic ?? Pendriva mi wogole nie czyta |
to moze zapytam inaczej co powinnam zrobic zeby ten kolor byl?raczej z tv jest wszystko wporzadku no chyba ze wybiera sobie gry ktore odtworzy w kolorze bo orginalne i ta moja pierwsza gra chodzila . w miejscu gdzie kupywalam ps2 dostalam plytke z instrukcja i programami jest tam ESR Disc Patcher ale uzywalam memento i tak jak pisalam za pierwszym razem utworzyl mi sie obok plik mds potem juz nie.
|
Bowiem:
Cytat:
|
z pierwsza gra postapilam dokladnie tak samo utworzyl mi sie plik mds i kolor jest a teraz mozliwe tak jak mowisz moze i nie musi byc tego pliku wkoncu znasz sie lepiej ale dlaczego w takim razie gra chodzi ale bez koloru?
|
Pomieszało Ci się coś i to mocno. ;]
ESR Disc Patcher czy też jakikolwiek inny patcher tego rodzaju nie dodaje do *.iso pliku *.mds - ten program służy i robi coś zupełnie innego z obrazem. MDS może być, ale nie musi być tworzony, wykonując obraz płyty. Nawet w przypadku DVD9, gdzie layer break też jest zawsze standardowy. Czarno biały obraz jest winą tego, że Twój telewizor nie obsługuje NTSC, ewentualnie zmieniłaś w system configuration rodzaj kabla. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:06. |