Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] FreeMCBoot i ESR (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-freemcboot-esr-79552/)

radzio316 02.04.2010 09:11

Prosze o pomoc! Jak odpalic filmy na ps2. mam free mcboot chyba jakiegos z 2008r. takie białe tło się pojawia i tam sa jakies programy wiem jak sie włącza gry ale co do filmów to nie mam pojęcia. Mam cos z tym filmem zrobić czy jak? z góry dzięki za pomoc :)
p.s. zależy mi na tym aby to odpalać z płyty dvd a nie z pendrive'a...

kiniusia 17.03.2010 10:57

Nie tyle zjechany co darmówka z tepsy do neo :D

Berion 17.03.2010 10:09

A fakt, o tym nie pomyślałem, może dlatego że sam miałem Kingstona DTII 1GB. Twój widać albo podróbka albo już mocno zjechany skoro była to kwestia prędkości.

kiniusia 16.03.2010 23:40

dzięki panowie- pomogła zmiana pendriva :) teraz tylko spatchowac Gran Turismo 4 i będzie granie :)

tom12342 16.03.2010 22:32

kiniusia ja na twoim miejscu spróbował bym na innyn pendrive. Mam kingstona 1bg i jak nagram na niego film i chce włączyc w programie sms, to widze ten pendrive i widze film ale jak wybiore uruchom to sie wszystko zawiesza. Natomiast ten sam film z czytnika kart sd za 5 zł i kartą z komurki 1gb wszystko śmiga.

Berion 16.03.2010 22:02

Uruchomić ją przez starszy uLE, lub jeśli problem się powtórzy to przez RadShella lub z płyty (przez ESR). FMCB v1.5 to straszny zabytek. Gdybyś miała nowszy to były inny sposób.

kiniusia 16.03.2010 21:59

a jak mam uruchomic nowsza wersje uLE niz ta która jest zainstalowana na karcie z FMCB ?

p.s.
sorry jeśli pytanie jest noob ale jestem stosunkowo nowa w tym :)

Berion 16.03.2010 21:57

A jak to wersja uLE? Spróbuj najnowszą czyli 4.40. Może używasz jakiegoś starocia i stąd problem z zabotowaniem Instalatora FMCB.

kiniusia 16.03.2010 21:41

Witam !! :)

Mam problem z zainstalowaniem fmcb 1.8b. Postępowałam zgodnie z tutorialem ale coś nie idzie. Mam kartę z zainstalowanym FMCB v1.5 i swoją prawie pustą kartę (parę save'ów tylko), obie karty są oryginalne. Na pendraka (Kingston 1GB) zgrałam instalke fmcb (noob package), wchodzę w uELFa i odpalam plik FREE_MCBOOT.ELF w tym momencie ekran miga dwa razy, staje się czarny i koniec- konsola sie wiesza chyba...

jakieś rady ?

ps. konsola to ps2 slim 70003 przywieziona z UK.

loki7777 12.03.2010 13:26

tak..

psiabeta 12.03.2010 13:05

Witam ekspertów ;)
Moje pytanie dotyczy spatchowanych ESRem kopii gier na PS2 - czy takowe będą bezproblemowo śmigały używając tylko i wyłącznie chipa do ich odpalenia?
Dzięki, pzdr!

Berion 11.03.2010 00:00

2xNie ;]

lesstat 10.03.2010 14:04

Czy może mi ktoś powiedzieć, czy posiadając program PSX Launcher, oryginalną grę z PSXa i kopie (gier PSX) da radę odpalić te kopie na konsoli PS2 Slim 77004 bez blokad swap magic? Jeśli tak, to bardzo proszę napisać jak, a jeśli nie, to czy jest jakaś inna możliwość (pomijając montowanie blokadek)? Z góry dzięki.

Berion 09.03.2010 13:33

Co z tego, że masz modchip jak bootujesz z OSD Update (czyli FMCB). Musisz patchować gry i musisz do ich uruchomienia używać ESR, albo wkładaj kartę dopiero po włączeniu konsoli (żeby FMCB się nie włączył).

Nie wiem po co w ./INJECT uLE i PS2FCEU. Bezsens... Nie ściągaj gówien z internetu tylko przeczytaj tutorial i sam zrób. Tam wszystko wyjaśniłem co do czego służy.

Cytat:

Wiem ze FMCB jest urzywany tylko do właczania hdloadera przez osoby które maja dusk i moda i jakos im to musi działac a u mnie sie to gryzie.
Pozdrawiam Tomek
Ni cholery nie rozumiem tego zdania.

FMCB jest używany do prostego uruchamiania homebrew. A to, że można sobie do menu dopisać HDLa to nic nadzwyczajnego i nie tyczy się tylko użytkowników dysku twardego. Abstrahując od tego, to nie rozumiem co Ci się i z czym gryzie.

tom12342 07.03.2010 23:37

Probelm FMCBOOT a konsola z modem

Witam, mam ps2 fat z dyskiem, i chce korzystac z FMCBOOT do łatwego i przyjemnego włączania programów (typu hdloader, sms) z pozycji menu konsoli.
Jak wszystko powgrywałem i ustawiałem to te programy działały ok.

Problem to ze nie mogr uruchomic zdnej gry z płyty, po uruchomieniu jest czerwona plansza.
Nie wrzucałem do instalki Free_McBoot_1.8b ESR.elf, gdyz ten program musi byc gdybym chciał kopie zapasowe gier uruchamiac i to jeszcze wczesniej przerobione ESRDISCPATCHER. Ale ja mam konsole z DUO 2 SE.

Prosił bym zeby mi ktos napisał co powiniemem wgrac do folderu z instalką Free_McBoot_1.8b na usb, ja wgrałem :instalke FREE_MCBOOT.ELF, w katalogu instal hdloader.elf sms.elf i boot.elf czyli ulauchelf. W katalogu INJECT : DVDELF, ULE.ELF, packed_fceu.elf (czy one są potrzebne gdy nie mam zamiaru uruchamiac koui gier?)
W katalogu MODULES : USBHDFSD.IRX USBD.IRX to do usb. I w FMCB_CFG FMCB_CFG.ELF.

Wiem ze FMCB jest urzywany tylko do właczania hdloadera przez osoby które maja dusk i moda i jakos im to musi działac a u mnie sie to gryzie.
Pozdrawiam Tomek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:57.