![]() |
Cytat:
Cytat:
http://sksapps.com/index.php?page=fmcb.html Kilka(naście) opisów instalacji FMCB i w ŻADNYM instalacja nie jest przeprowadzana z płyty (co najwyżej płytę wykorzystuje się do uruchomienia uLe) np: http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/swap.php Cytat:
|
http://forum.cdrinfo.pl/f106/elf-pac...mcb-etc-76098/
No pokaż mi bardzo gdzie jest napisane, że instalacja z pendriva? |
Płytka jest dlatego, że to kompilacja najlepszego softu - w dodatku jest jak byk napisane, żeby skopiować na mass (np pendrive) i z niego odpalić instalkę :]
Btw: Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
szczuru jak już odpisujesz to bądź łaskaw opisać dokładnie co zrobiłem źle. Skoro wina instalacji z CD to czemu na forum jest gotowa płytka do wypalenia? i jak niby inna metodą nagrać? Wszęzie piszecie, że z cd...
Podaj mi na PW swoje gg to porozmawiamy a za pomoc mogę Ci nawet zapłacić. |
Instalacji z CD :]
|
Dziś zainstalowałem na MC FMCB wersja 1.4 bo akurat taką posiadałem na płycie. Oczywiście MC była sformatowana. Po włożeniu MC do konsoli mojej lub kolegi wyskakuje czerwony obraz po włączeniu konsoli. Czego to wina?
|
Miło mi to czytać (że sobie poradziłeś ;)).
RESCUE.ELF służy głownie do odpalania instalatora FMCB lub managera plików w razie draki. Podobnie jest z CNFem, jeśli ten na karcie jest spaprany i zawiesza loader (wtedy wczyta ten z "mass:/FREEMCB.CNF" (nazwę mogłem przekręcić)). Nie radzi sobie tylko z plikami wykonywalnymi skompresowanymi RNC (promil aplikacji ;]). |
Wielkie dzięki, poradziłem sobie. Dobrze, że opisałeś mi to, bo z tego co sam znalazłem to musiałbym wypalić uLE na DVD, a tak to sobie elegancko na pendrive wgrałem.
Dobrze, że jesteś : ) |
Uruchom uLE (unofficial Lunch ELF). Prawdopodobnie nie masz tego programu, więc możesz uruchomić go np. z "mass:/RESCUE.ELF" (plik wykonywalny uLE, nazwany "RESCUE.ELF" wgrany do root np. pendrive'a). Wtedy przy starcie sam się uruchomi.
Skopiuj "mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF" i załącz do postu na forum (ja nie wróżka, nie wiem gdzie ten gimnazjalista Ci powgrywał programy, z tego pliku się dowiemy). - - - OSDSYS (PS2 Browser, ten z FMCB jest patchowany aby można było sobie dodatkowe wpisy do menu porobić, umownie nazywany OSDh) nie używa się do żadnych operacji na karcie pamięci. Nie obsługuje linków symbolicznych i zagnieżdżenia większego niż dwa poziomy (może narobić kaszanki w systemie plików i potrzebny będzie format karty, a co za tym idzie potem ponowne wgranie FMCB). |
Jak mam to usunąć? Tylko wytłumacz dokładnie, jak dla laika. Z poziomu konsoli (browser) są 3 foldery, ale moge je w całości kopiować lub usuwać, a tego nie chce.
|
Wszystko pirackie (poza SMS, który prawdopodobnie linkowany jest pod "Odtwarzacz Multimediow").
Wywal to do śmieci (jeśli link będzie niepoprawny to wpisy nie pojawią się w menu, więc nie musisz edytować listy, wystarczy samo wyrzucenie danego programu). |
Mam już wgrane FMCB + kilka aplikacji na karcie. Mam jednak problem - zostało mi na karcie tylko 74 KB i żaden save z gry mi już nie wejdzie!
W Menu (po włączeniu konsoli bez płytki) mam takie opcje: Browser System configuration Odtwarzacz Multimediow hdtv player Uruchomienie USB Advance Uruchom Swap Magic coder 3.8 Uruchom PSX Loader xploder Konfigurator Free Mc Boot I tu pytanie: Czy jest tu coś niepotrzebnego, albo co można wyrzucić tak, by zrobiło się z 3-4 MB wolnego (bo chyba tyle wystarczy do save'ow z 3-4 gier?)? Nie za bardzo wiem do czego te aplikacje służą i jak je ewentualnie usunąć, ale wystarczy mi możliwość gry na zapasowych kopiach ( :) ) w gry z PS2 oraz PSX + oglądanie filmów (także z napisami) + zrzucanie save na pendrive. Z tego co wiem, to usb advance służy do gry z dysku twardego/pendrive - czyli niepotrzebne, bo transfer danych do ps2 jest tragiczny. Telewizor mam zwykły crt. Mam nadzieję na pomoc. |
Zły wybór. Jest mnóstwo tematów na forum związanych z podróbkami kart - poczytaj.
Save'y kopiuje się za pomocą np. uLE do kontenera *.psu. Także tak, można. O tym też jest mnóstwo tematów na forum. :P |
Doszedłem do wniosku, że sam nie dam rady. Mam kartę SONY 8mb i zastanawiam się, czy gdy wgram fmcb oraz kilka aplikacji to czy mi wystarczy miejsca na save. Jeżeli tak, to przerobi mi ktoś z allegro. Jest jeszcze opcja KARTA64MB SAMSUNG+FREEMCBOOT, ale jako, że ta karta nie jest Sony, to nie wiem, czy to dobry wybór. Polecacie czy odradzacie taką kartę? I czy to prawda, że mogę zapisywać/kopiować zapisy na pendrive (oczywiście mając fmcb)
|
np. uLE możesz wgrać (nie na PS2 bo na PS2 nie ma możliwości czegokolwiek wgrać) na kartę pamięci dla DEV1 dla Twojego Modbo na konsoli ze sprawnym napędem i modchipem, na konsoli z modcipem i managerem plików pod DEV1 lub na konsoli z FMCB.
Na swojej nie możesz jeśli przed śmiercią lasera nie zadbałeś w żaden sposób o możliwość zabootowania programu z karty pamięci. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |