![]() |
W drodze jest wersja 1.9. :taktak:
Zmiany zarówno po stronie loadera jak i instalatora są duże (koniec exploitowania). Postaram się zewrzeć w GUI większość opcji dostępnych w instalatorze dla Win32 i oczywiście uaktualnić potem tutorial. |
Może to kwestia kompatybilności a może dane na twoim dysku są zwyczajnie pofragmentowane co wydłuża czas wczytywania danych? W teorii dane z HDD powinny się wczytywać szybciej niż z DVD.
Cytując za Wikipedią: Cytat:
|
W takim razie podam drugi przykład gra: Shadow of the Collosus. Gra spowalnia co chwile tak jakby gra była emulowana z mniejszą ilością FPS.
|
No właśnie chodzą pięknie. Nie wszystkie (te wcale się nie bootują albo zawieszają gdzieś w grze ;]).
GTA to nie jest dobry przykład, słabe tekstury to akurat problem z odczytem z płyty (z "wirtualnej płyty" też) i te rozmazane to są mipmapy, które powinny zostać zastąpione "dużymi". - - - Nie wiem, na sprawach stricte hardware się nie znam. |
Dziękuję Berion za wszystkie odpowiedzi. Więc wychodzi na to, że gry z HDD chodzą gorzej niż z płyt, a byłem taki naiwny czytając fora polskie i zagraniczne, że gry chodzą pięknie ;/
Zdam relacje po zagraniu większej ilości gier z HDD. Proszę zajrzyj do: http://forum.cdrinfo.pl/f105/konsola...5/#post1166614 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na moją logikę każdy program z jakiegokolwiek nośnika. |
HDloader jest od dawna nie rozwijany. Nie zaszkodzi żebyś spróbował uruchomić jedną z tych gier za pomocą OPL (najnowsza wersja to 0.8 i wciąż jest rozwijany) i zobaczył czy będzie poprawa. Ale to już dyskusja na inny temat: http://forum.cdrinfo.pl/f106/open-ps2-loader-opl-85645/ ;)
|
Grafika robi się bardziej pixelowa a płynność gry jak huśtawka raz płynnie raz powoli. Dokładnie to widac w grach w których np. obracasz kamerą dookoła postaci, lub gdy chodzisz po mapie itp. W Gt zauważyłem drobne zacinanie sie filmików które przedstawiają tory.
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym ktoś i to chyba Ty pisałeś, że uruchomiony HDloader z HDD działa nieprawidłowo. |
Cytat:
Napisałeś, że masz martwy napęd, więc bez modchipa z DEV1 albo FMCB na karcie (prześledź tamtą dyskusję) nie zainstalujesz FMCB na swojej karcie. Także masz do mnie pretensje niesłusznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko nie rozumiem czemu grafika się pogarsza i gameplay spowalnia gdy się uruchomi Hdloadera z USB? A gdy z MC wyraźnie widac poprawę. |
Cytat:
Czy readme czytałeś? Czy czytałeś mój tutorial lub PS2 FAQ? Wszędzie trąbię, że aby uruchomić programy na PS2 potrzeba modchipa albo exploita (exploitów jest kilka mi.n exploit DVD-Playera (exploit BxDATA) jakim jest np. FMCB). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Akurat GTA jest jedną z tych gier, które non stop streamują dane z płyty - na kiepskich nośnikach/kiepsko wypalonych/na kiepskim laserze będą problemy. Po za tym każde GTA na PS2 i Xbox'ie potrafi chrupnąć (wyraźne spadki fps). |
Berion czemu mnie nie poinformowałeś, że nie potrzeba żadnego modchipa z Dev1 do auto bootu FMCB? Na darmo zakupiłem chipa bo okazało się że FMCB po dobrym zainstalowaniu uruchamia się automatycznie na każdej konsoli nawet na nieprzerobionych.
Gran Turismo 5 testowałem i chodzi super. Lecz gdy Uruchomiłem GTA: SA to podczas grania zacina się gra. Czy to normalne? WIĘKSZOŚĆ GIER NIE CHODZI płynnie :( Gdy uruchomię HDloader z usb to gry nie chodzą płynnie a gdy z MC to chyba wszystko ok. Poza tym zauważyłem że grafika się pogarsza gdy włączam Hdloadera z usb. |
Napisał, że zainstalował wersję 1.4 co jest tak starym antykiem, że nie widzę sensu się nad tym rozpisywać... Obecna publiczna wersja to 1.8b.
Z kolei to co zacytowałeś jest odkomentowane - nie ma tego w menu. To jest pod skrypty radshella, które nie działają z płyty. Zostawiłem z nadzieją, że nowszy RSH w końcu naprawi ten bug z montowaniem napędu. FMCB jest na płycie, ale trzeba go sobie ręcznie skopiować na mass:/ i stamtąd odpalić np. za pomocą uLE. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |