![]() |
Cytat:
console - scph-90004 browser - 1.40 cd player - 2.00 play station driver - 2.00 dvd player - 3.11.e pisałeś że tylko na konsolce z biosem 2.30 nie pójdzie FMCB a ta ma chyba inny bo na powyższych nigdzie nie ma 2.30. A tak wogóle to który wpis to jest ten bios ? Chyba kumplowi pozostało tylko zakupić swapa bo już stracilem nadzieję na FMCB u niego. |
Zpatchowalem obraz, nagralem. Daje launch disc, wyskakuje Loading i po chwili wraca spowrotem do menu. Dlaczego ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak instaluje FMCB to my sypie takim czyms, "no usbd.irx,usbhsfd.irx found in install/modules folder" i " no boot.elf detected in your install folder"
|
Cytat:
|
Nie brakuje mu niczego. FMCB nie radzi sobie z takim zagnieżdżeniem plików i dlatego nie skopiuje ich z płyty. Jimmikaelkael miał to poprawić, ale na razie się nie odzywa.
Co do tego, że wraca do uLE to jest to normalne. Poczytaj o wersjach ESR w tutorialu, a wnet się dowiesz czemu tak się dzieje. |
w opcjach ten ESR, Boot i cos tam jeszcze mialem ustawione pod R2, ale z katalogu mass. Jak wchode do mass to zwiesza sie wszystko. Wiec przekopiowalem to boot i ESR i cos jeszcze na mc0 i ustawilem taka lokalizajce. Teraz pojawily mi sie jakies nowe opcje w menu konsoli (ESR,Simple media...). Wkladam plyte, wciskam R2, po chwili pojawia sie logo ESR a potem ciemnosc widze i nic sie nie dzieje :)
Te plyty dvd jakos trzeba specjalnie wypalac ? P.S Chyba ze czegos jeszcze nie skonfigurowalem ? |
pomoc przy ps2
witam wszystkich
jestem troche cimny w tych sprawach i jak bym cos pisal dziwnego to prosze o poprawienie mnie. Do rzeczy mam ps2 i mcboot i ESR beta 9b i chodzi o to czy ten ESR beta 9b jest dobry do odtwarzania gier.Chciałbym się też dowiedzieć na jakie płyty najlepiej nagrywać bo czytałem że + może nie czytać. no też jak takie gry nagrać bo chyba jest potrzebny dvd decrypter i ESR Disc Patcher. |
Jeszcze raz napiszę: przeczytacie tutorial - oboje. Wszystko w nim wyjaśniłem - czego robić kolejny raz nie ma sensu.
|
@rafaln84
-RW zabijają laser w PS2. Po za tym po co to wypalałeś i po co Ci blokady? Nie prościej było znaleźć kompatybilny ze SM36/38 pendrive i nań wrzucić instalator do mass:/SWAPMAGIC/SWAPMAGIC.ELF :P[/quote] Co do RW to nie miałem płyt DVD-R bo to już była pozna godzina i w dodatku święta, pytałem się co mi będzie potrzebne i dostałem odpowiedz ze swap magic a, wiadomo ze bez haczyków nie odpaliłbym bo konsole miałem nie przerobioną s, p tum żeby wrzucić SM36/38 na pendrive to nie :nie: słyszałem pytanko zadam jedna czy jest możliwość odpalenia gier z kopi gier z PSX na PS2 jak mam FreeMcBoot 1.8 tak czy nie ?? |
FreeMcBoot nie odpali kopii gier z PSX,a.
|
Problem z FreeMCBoot
Tydzien temu kupiłem konsole , chcialem wgrac FreeMcBOOT ale wyskakuje mi błąd " No boot.elf to insta;; , continue anyway ? X-continue , O-abort " po wybraniu X tak jak by sie wiesza
Pliksciaglem ze strony cdrinfo http://www.cdrinfo.pl/download/8430173446 Moja konsola to SCPH-75004 CB oczywiscie posaidam 2 karty orginalne Sony 8MB Prosze o wyrozumialosc poniewaz dopiero zaczynam przygode z PS2 |
Jak nie idzie z płyty to się wgrywa z pendriva,odpal uLE wejdź na mss i wgraj sobie FMCB'a i inne programy.
A jak chcesz z płyty to przygotuj sobie własną kompilację z programami. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:20. |