![]() |
Tak - nie musisz nic więcej robić.
|
no to po zainstalowaniu FMCB i ESR tylko przełozyć karte? nie musze nic konfigurować w konsoli czystej?
|
Można tak to ująć.
|
jak nie trzeba to wcale.
Ja chce tylko żeby na konsoli czystej wchodziły gry spatchowane. to wystarczy zainstalować FMCB z mass:/ a potem ESR z mass:/install i przełożyć MemoryCard do konsoli czystej? nic więcej nie trzeba? |
Jeśli zrobisz tak jak napisałem post wyżej.
A w jakim celu chcesz go użyć? |
czyli esr wgra się po instalacji FMCB?
po przełożeniu Memory Card do konsoli czystej użyć FMCB configurator? |
1. Przygotować instalację FMCB na np. pendrive, m.in wrzucić interesującą Ciebie wersję ESR do "./INSTALL" pod nazwą "ESR.ELF".
2. Uruchomić na konsoli uLE (np. z płyty) z załączoną opcją Reset IOP i uruchomić instalator FMCB znajdujący się na urządzeniu na USB (mass:/). 3. Po pomyślnej instalacji przełożyć kartę do gołej konsoli. |
czyli ESR uruchamiam po przez ten plik ESR_GUI_test2?
Od początku: 1. Wrzucić pliki na pena 2.wypalić płytkę z uLE 3.Wgrać FMCB 4.wrzucić pliki z ESR na pena 5.uruchomić instalację z pliku ESR_GUI_test2 6.Wybieram opcję Launch APP, wciskam START i czekam aż się wgra ESR 7.wrzucić na pena FMCB Configurator 8.Zainstalować go 9. Przełożyć Memory Card do konsoli nie przerobionej i mogę grać w gry spatchowane? Czy to tak ma wyglądać wszystko krok po kroku? |
Dla Ciebie lepsza będzie GUI. ;]
aha, np. tak. Wykonywalny. ;] Używając Free MCBoot Configuratora, który dołączany jest do instalacji lub z poziomu PC, np. windowsowym Notatnikiem. |
a którą wersję ESR wybrać tekstowa czy gui?
np. jak bym wziął wersję tekstową to wypakowane pliki wrzucić na pendriva?? a potem wejść w nie i przez który plik uruchomić instalację? no i jak mogę go dopisać do "mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF".(po przełożeniu memory card do konsoli nie przerobionej tak?) |
Cytat:
Cytat:
CD-R albo DVD-R/+R. Przeczytaj odpowiedni tutorial. Trzeba dopisać do ELFa stosowny SYSTEM.CNF i dla obu płyt inaczej się wypala. Cytat:
Na forum CDRinfo.pl nie rozmawiamy na temat pirackich gier, a wszelkie problemy z nimi związane są ignorowane. Cytat:
O różowym ekranie masz w ESR FAQ. |
Cytat:
nie nie ogarniam już tego powoli. Najpierw nagrałem na płytę Fifa Street 2. nie chciała chodzić teraz chodzi (lecz bardzo długo się wczytuje). Teraz ściągnąłem Tekken 5 w plikach mdf. i mds. przerobiłem je na .iso wypaliłem na płytę za pomocą A120% i dupa. Najpierw wgl nie kręciła a po paru próbach mam ciągle różowy obraz. Pytanie: czy te pliki mdf i mds mogę normalnie wypalić na płytę i też będzie działać? tylko że wtedy nie mogę ESR spatchować gry. Proszę o pomoc. |
mnie się nie pytaj, bo jestem nowy.
a wiesz może jak mam uruchomić ESR? muszę go wypalić na płytce czy wrzucić na pendriva? czy może ESR trzeba uruchomić tak: wkładam plytkę z wypalonym uLE> wchodzę w zakładkę MASS:/ > INSTALL/ > ESR.ELF i instaluje normalnie czy jakoś inaczej trzeba?? |
Cytat:
gra była spatchowana jak ściągnąłem. przynajmniej tak wynikało w programie ESRDiscPatcher podczas patchowania wyświetlał napis 'File already patched' nagrałem na płytę DVD TDK -R z prędkościa 4x. sprawdzałem przed chwilą grę. kolory się wyświetlają ale gra nie idzie. Również z poziomu uLE w pliku /cdfs nic tam nie ma jakby płyta źle nagrana. może to być problem? nagrywałem Alcoholem 120% |
cześć, wiesz może jak mam uruchomić ESR? muszę go wypalić na płytce czy wrzucić na pendriva?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02. |