![]() |
Nagraj uLe na DVD, spatchuj ESR Disc patcherem tak aby uruchomił się na FMCB za pomocą ESR-a i za jego pośrednictwem odpal instalator FMCB z pendrive'a.
Całe info tutaj: http://konsole.cdrinfo.pl //Edit Prostsza wersja: Nagraj na DVD najnowszego ELF-Packa (jest w downloadzie). Co do samej instalacji FMCB to stosowny tutorial znajdziesz na konsole.cdrinfo.pl. |
musze to koniecznie nagrywac na dvd? na cd nie da rady? akurat nie mam plyt dvd pod reka ;p
|
Tak. Cała idea aplikacji ESR polega na tym, że "oszukuje" konsolę by ta myślała, że w napędzie jest płyta DVD-Video.
|
po wypaleniu tego na plyte dvd ELF-Pack R8b uruchumieniu przez opcje launch disc dostaje komunikat this disc cannot be played ;/ wtf? przy kolejnych probach uruchumienia jestem caly czas cofany to menu glownego ;/
|
|
probowalem tez nie chce zaskoczyc ;/ wogule prz logo fmcb dioda w penie sie nie swieci ;/
|
Albo nie masz modułów do obsługi mass:/ albo Twój pendrive jest niekompatybilny, albo masz na nim nieobsługiwany system plików i/lub na nieobsługiwanym typie tablicy partycji.
|
wczesniej korzystalem z tego pendriva wczesniej i wszystko dzialalo wiec z penem chyba wszystko ok, nie ma innej opcji odpalenia tego przekletego uelfa?
|
Prawidłowo wypalony ELF-Pack na płycie DVD w połączeniu z ESR-em musi odpalić.
Jest jeszcze jedna opcja. Sformatuj pena na FAT32 i umieść na nim uLe pod nazwą RESCUE.ELF, podłącz do konsoli i ją włącz. FMCB podczas ładowania szuka na penie tego pliku co by go uruchomić w razie awarii. Jeśli się nie uruchomi to twój pen nie jest kompatybilny z modułami w PS2. |
hmm zaczynam podejrzewac ze z ta karta kumpla moze byc cos nie tak (nie byla uzywana od 2 lat) tak wiec zapomnijcie o tym i poradzcie mi w innej sprawie. Mam swapa 3.0 jak mam wypalic potrezbne dane zeby zainstalowac fmcb? jak zgralem normalnie pliki na cd to pozniej ze swapa ta plyta nie chcial ruszyc ;/
|
Łap:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/ Pamiętaj tylko, że instalka FMCB musi być na penie (instalator z CDVD jest skopany), więc na płytę nagraj tylko uLe. |
samo ule? bez system.cnf?
|
Z system.cnf. Mówiąc, że samo uLe miałem na myśli to żebyś nie nagrywał instalki FMCB bo i tak podczas instalacji z płyty będziesz miał z tym problemy (co nie wystąpi gdy będziesz instalował go z pena). Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie abyś nagrał kilka programów, prócz uLe :)
|
dobra wypalone, jutro sprawdze czy ruszy ;)
|
Witam. Przeczytałem prawie wszystkie posty, ale tak namieszało mi to w głowie, że już nic nie kumam i mam kilka pytań, tylko proszę się nie denerwować bo jestem świeżak w tym temacie XD
Czy do odpalenia płyty z uLe jest potrzebny Swap? Jak ma wyglądać płyta z uLe? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:12. |