![]() |
9C pech
|
apropo tych odznaczeń, czy pierwszy znak nie oznacza czasem miesiąca a drugi roku ? ewentualnie odwrotnie ? :D pytam z ciekawości :)
|
To znaczy, że nie da rady by rozszerzyć menu konsoli o pozycje do uruchamiania np sms itp z MC ?
A może mam złe instalki, skąd pobrać pewnego sms i FMCB ? |
zzorg jedna rada edytuj posty ;), a co to twojej slimki jeżeli nie da się wgrać exploitu FreeMCBoot to niestety nie będziesz miał możliwości dodania do menu uLaunch.elf, MemoryCardAnihilator.elf czy SMS.elf etc. będziesz się musiał kolego bawić z dodawaniem aplikacji elf przez Swap Magic http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ w pytaniu "Czy za pomocą Swap Magica można uruchomić homebrew?" są odpowiedzi jak dodać programy, które chcesz na pendrive, mc czy też odczytać z płyty i jak na tą płytę nagrać takie programy(zanim to zrobisz musisz odpowiednim programem przygotować obraz płyty).
|
Uruchom uLE w wersji 4.42a i sprawdź w Debug Info co masz wpisane w ROMVER, będzie wiadomo od razu jaki masz firmware...
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona7.php Prawdopodobnie 2.30 i nic z tego nie będzie. - - - Prawdopodobnie wkrótce oficjalna wersja FMCB 1.9 (albo 1.8c, kwestia nazwy ;]). Zmiany po stronie loadera takie jak w 1.8c dla PC, natomiast po stronie instalatora nowe logo, trochę odświeżone GUI, dodatkowe narzędzia i może uda mi się namówić jimmiego i neme na integrację FMCB CFG. |
Yay! odświeżone GUI! :D
|
Jak dokończę to się pochwalę. Drastycznych różnic nie ma. Przede wszystkim wywalę to paskudne tło z joypadem - miałem wtedy strasznie nędzny monitor i po prostu nie widziałem fatalnych przejść w odcieniach szarości, a swojemu nowemu CRT (stary mi spłonął) nie za bardzo dowierzałem. ;) Wyrzucę dolny pasek (informacje z niego przeniosę do nowej kategorii: about), a górny zmniejszę bo dziwnie to trochę wygląda. Dodam nowe podświetlenie opcji, głębsze.
I mam nadzieję, że nowe logo przypadnie wszystkim do gustu. :D |
Czekamy, czekamy.
|
mam nadzieję, że instalacja będzie na takiej samej bazie jak w wersji 1.8b i w końcu będzie ESR w wersji GUI, nie zapominając też o tym czy nowa wersja Free MCBoot'a będzie też działać jako "rescue" (w nagłych przypadkach :x ) :)
|
ESR w wersji GUI możesz sobie samemu dograć tak jak każdą inną aplikację, możesz nią również zastąpić wersję cli direct (./APPS/ESR.ELF). W ogóle ESR jest całkowicie niezależnym i niemającym nic wspólnego z FMCB programem. ;)
Ścieżki do mass:/ są takie same jak w poprzednich wersjach. - - - Jak powiecie, że brzydkie to zamorduję. :D http://btep.deviantart.com/gallery/#/d4na0r6 |
Orzeszki pistacjowe są zielonkawe, a skorupki mają beżowe. Ten jest radioaktywny? :>
|
Nawet... ładne :)
Btw "memory card information"? Tzn jakie informacje? (poza pewnie wielkością i supportem MG?) |
To póki co projekt wyłącznie GUI, nie ma żadnego przełożenia na działający program. W projekcie uwzględniłem opcje które oferuje PS3MCA (czyli program do manipulacji danymi dla Win32 i Linux, który m.in pozwala wgrać FMCB 1.8c). Oczywiście to nie jest kompletnie oderwane od rzeczywistości bo poproszono mnie aby pomyślał właśnie nad implementacją tych funkcji (oczywiście w materii graficznej ;]).
Po kolei: - backup/restore fmcb to wykonywanie/przywracanie obrazu karty pamięci. Tak samo jak w przypadku MCA2 (Memory Card Annihilator 2.0) tyle, że bez OSK, eksploratora i obsługi obrazów kart ECC (ale to jeszcze jest do przedyskutowania). W roli szybkiego, prostego narzędzia na pewno się sprawdza bo jest pod ręką, z poziomu FMCB bez zewnętrznych aplikacji (oczywiście MCA2 jest bardziej funkcjonalny). - format memory card, po staremu, wiadomo, formatuje kartę tak jak starsze wersje. - memory card information to tak jak w MCA2 tylko jeszcze mniej informacji. ;) Pojemność, ilość bloków, wsparcie dla ECC i Magic Gate (czytane z flag ;]). - fmcb configurator to launcher starego FMCB CFG. Spróbuję przeforsować jego integrację z instalatorem FMCB. - generate kb/kc, jak nazwa sugeruje, generuje dla wybranej karty podpisy kb i kc (na wypadek gdyby ktoś chciał sobie inny "exploit" wgrać i ręcznie podmienić). Ale jak tak teraz myślę nad tym to lepiej będzie jeśli ta opcja posłuży przepisywaniu kb/kc do istniejącej instalacji (czyli np. ktoś ma obraz karty z FMCB wykonany na innej karcie i opcja ta generuje i podmienia kc/kb dla tej karty, która aktualnie znajduje się w slocie0/1). Reszta po staremu. Nawigacja taka sama z tym, że przełączać się pomiędzy "sekcjami" można L1/R1 (z sekcji pierwszej do drugiej wybierając memory card tools). Wizualnie tak jak w 1.8/1.8b launch fmcb (czyli wsuwanie/wysuwanie paska). Hot button do about pod selectem. Powrót z about do menu głównego d-padem w lewo lub analogiem w lewo (w prawo treść licencji). Albo właśnie selectem. W boot screen (oczywiście tylko instalatora, nie loadera na PS2) wsadzimy nieużyty dotychczas dźwięk rodem z odysei kosmicznej. :) @ed hunter Bo to ruskie pistacje. |
Nie siedzę w programowaniu etc. , ale muszę przyznać ci berion jak dla mnie to kawał dobrej roboty :). Mam małe pytanie, które z 3-ch ESR mam podmienić by mi się pokazywał w wersji gui i na jakiej zasadzie działa jak włożę kopię zapasową gry ?
|
Dobrej, ale nie swietnej... Mowilem - wyjustuj te napisy na przyciskach, to jest niedopuszczalne...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24. |