![]() |
|
Cytat:
|
Nie zupełnie: sam data code jeszcze o niczym nie przesądza. Bo spotkałem się już z przypadkiem kiedy ktoś ma 8d i wszystko było ok. Myślę, że oprócz tego trzeba koniecznie sprawdzić wersję biosu, a tego na pudełku nie napiszą. ;)
Felerne biosy to 230 w górę. |
Cytat:
|
Cóż... jak najbardziej istnieje. Dlatego jeśli się ma podróbkę karty warto często robić backup save'ów na np. pendrive'a, a w przypadku kiedy na takiej karcie trzyma się exploit to dobrze mieć Swap Magic "w razie czego" (naturalnie bez blokad bo są niepotrzebne).
IMO optymalnym rozwiązaniem (w przypadku podróbek mc) jest po prostu nie używanie tej karty na której jest FMCB - czyli nie zapisywanie na niej -żadnych- danych. Innymi słowy; w pierwszym slocie memorka na save'y, a w drugim memorka z exploitem. |
Prosze was jeszcze o odpowiedz na jedno pytanie bo ostatnio nikt nie odpisal jak o to pytalem:P Z mojej podrobionej karty sony znikaja save, nowy FMCB 1.8 dziala juz idealnie w porownaniu do 1.7 ktory sie wieszal po wybraniu programu (np. ESR) w menu :) Skoro znikaja mi save to czy jest niebezpieczenstwo ze zniknie (przestanie dzialac) exploit??
|
Cytat:
|
Nie rozumiem tego co napisałeś. :nie:
|
no działa tak ze nie dziala w ogóle, ale zastanawia mnie dlaczego fmcb sie odpala z karty a nie widać "pełnego menu" z ESR i elflauncherem, skoro u tego kolesia wszystko było, a u mnie to co na focie w poscie wyżej.
Mam nadzieje ze moja domowa nagrywarka LG podola zadaniu ;] a tym czasem jade do miasta po tekena :D pozdr |
To akurat było "przy okazji", niekoniecznie do Twojej osoby. A piwo jak najbardziej mieści się w ramach licencji. ;]
Nie może "słabo działać". Albo działa nie działa. Nagrywarka słaba (Toshiba-Samsung), na RW się niczego nie wypala chyba, że chcesz szybko kupić nowy laser. Cytat:
|
po pierwsze nigdy nie powiedziałem ze ten kolo pobrał ode mnie jaką kolwiek opłate;) poprostu byl to kolega z grupy który ma zmodowaną konsole i chcial poomóc. A że nie robi tego na co dzien tylko gdzies o tym przeczytał wiec mógł popełnic bład i teraz mi to słabo działa. jedyną opłatą jaką mozna tu wskazać to piwo jakie mu obiecałem jezeli wsystko bedzie działac ;]
po drugie; nagrywałem plyty za pomocą nagrywarki w lapku mojej mamy (jakiejs firmy TSSTcorp;)) nagrywałem na dvd-r, dvdrw, patchowałem obrazy, robiłem wszystko tak jak w tutorialach, nagrałem nawet gotowy elfpack dla leniwych przygotowany przez Beriona i czarny ekran powracał znów, nie wiem o co kaman, ale chyba trzeba bedzie znowu sformatowac memorke i wgrac wszystko od nowa, ale dzisiaj ide kupic oryginalnego tekena bo juz nie moge wytrzymac ;) pozdr & thx za pomoc |
Nie ma takiej możliwości. Można jedynie założyć atrybut na folder/pliki, który nie pozwala go kopiować na inną kartę z poziomu OSDSYS. Czyli nie ma sensu.
MCFS nie przewiduje partycjonowania. ;] |
Nie ma takiej opcji.
|
To ja mam jeszcze pytanko, jest mozliwosc zablokowania plikow exploit przed usunieciem z MC, zeby nie dalo sie z poziomu uLE dac usun lub wytnij, i zeby gry nie mogly formatowac karty (tak mi kiedys zrobil NFS MW)? Wydzielenie na przyklad 1MB na exploit (taka partycja) tez byloby fajna sprawa. Tylko ze gry musialyby nie widziec tej partycji, ale musialby byc widoczny nieoryginalny OSDSYS. Slyszal ktos o takiej mozliwosci?? z gory dzieki
|
Jeśli masz dwa foldery to exploit nie ma prawa działać bowiem... exploit jest w mc?:/BxEXEC-DATA/. Do mc?:/BOOT/ wgrywane są np. ESR czy uLE pod nazwa BOOT.ELF. Zaś w mc?:/SYS-CONF/ są tylko FMCBCFG, CNF i moduły do obsługi USB.
@grzegorzreszel, jakby na jego modelu nie działał FMCB to w ogóle by się nie uruchomił tylko zobaczył oryginalny OSDSYS (PS2 Browser). Czarny ekran, powiadasz. Od wersji 1.7 można ustawić w konfigu ścieżkę do ESR. Wówczas po włożeniu płyty do napędu zostanie automatycznie uruchomiony ESR. Wersja 9b posiada logo (z 9a, ale to szczegół ;]), wcześniejsze nie, więc jeśli płyta nie została zweryfikowana przez napęd to ESR nie załaduje jej (nie będzie nawet kolorowych ekranów). Ot i cała tajemnica jak myślę. Naucz się wypalać płyty. ;] --- Koleś, który wgrywał mu FMCB i ESR złamał prawo etyczne, bowiem od wersji 1.7, zmieniła się licencja - w której wyraźnie jest napisane, że nie zezwala się na pobieranie opłat za wgrywanie ww. oprogramowania. Poświęciłem na przygotowanie grafiki summa summarum kilka ładnych godzin i też sobie nie życzę, aby ktoś na tym zarabiał. Strasznie mnie wnerwiają takie akcje... Gościowi od "Mc_moda" powinno się wysłać głowę ryby w gazecie. Nie dość, że robi to co robi to wgrywa exploit na chińskie tandetne memorki i sprzedaje pod swoją wyszukaną nazwą (zresztą nie tylko on). Potem lameria, która to kupiła rozbija się po forach i szuka pomocy. harsh words, wiem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |