![]() |
Dla Ciebie lepsza będzie GUI. ;]
aha, np. tak. Wykonywalny. ;] Używając Free MCBoot Configuratora, który dołączany jest do instalacji lub z poziomu PC, np. windowsowym Notatnikiem. |
czyli ESR uruchamiam po przez ten plik ESR_GUI_test2?
Od początku: 1. Wrzucić pliki na pena 2.wypalić płytkę z uLE 3.Wgrać FMCB 4.wrzucić pliki z ESR na pena 5.uruchomić instalację z pliku ESR_GUI_test2 6.Wybieram opcję Launch APP, wciskam START i czekam aż się wgra ESR 7.wrzucić na pena FMCB Configurator 8.Zainstalować go 9. Przełożyć Memory Card do konsoli nie przerobionej i mogę grać w gry spatchowane? Czy to tak ma wyglądać wszystko krok po kroku? |
1. Przygotować instalację FMCB na np. pendrive, m.in wrzucić interesującą Ciebie wersję ESR do "./INSTALL" pod nazwą "ESR.ELF".
2. Uruchomić na konsoli uLE (np. z płyty) z załączoną opcją Reset IOP i uruchomić instalator FMCB znajdujący się na urządzeniu na USB (mass:/). 3. Po pomyślnej instalacji przełożyć kartę do gołej konsoli. |
czyli esr wgra się po instalacji FMCB?
po przełożeniu Memory Card do konsoli czystej użyć FMCB configurator? |
Jeśli zrobisz tak jak napisałem post wyżej.
A w jakim celu chcesz go użyć? |
jak nie trzeba to wcale.
Ja chce tylko żeby na konsoli czystej wchodziły gry spatchowane. to wystarczy zainstalować FMCB z mass:/ a potem ESR z mass:/install i przełożyć MemoryCard do konsoli czystej? nic więcej nie trzeba? |
Można tak to ująć.
|
no to po zainstalowaniu FMCB i ESR tylko przełozyć karte? nie musze nic konfigurować w konsoli czystej?
|
Tak - nie musisz nic więcej robić.
|
czyli będę mógł odrazu grać?
|
Tak... po spatchowaniu kopii gier.
Czemu się tak dopytujesz? Nie możesz samemu sprawdzić? Wtedy zamiast czekać pół dnia na odpowiedź, wiedziałbyś w pięć minut. A może zwęszyłeś "biznes" i chcesz komuś wysyłać te karty? Przyznaj się. ;p |
Tak naprawdę to chce zrobić przeróbkę sąsiadowi a sam konsoli nie mam i dlatego tak dopytuje się bo nie chce mu nic zepsuć.
to muszę wgrać FMCB z mass:/ potem ESR z mass:/install przełozyć karte włozyć gre do ps2 i już mogę grać czy jakoś się uruchamia to ? |
PS2 się nie da zepsuć software'owo. Jak zresztą każdą konsolę, której fw jest na "nieflashowalnych" kościach.
Możesz iść do sąsiada / sąsiad może przyjść do Ciebie. Dalej coś kręcisz. :P - - - Już o to pytałeś i dostałeś odpowiedź w poście nr. 933. |
Nic nie kręcę :D
|
Panowie sprawa wyglada tak pozyczylem od kumpla karte pamieci z wgranym mcbootem po odpaleniu jej mam logo mcboot wszystko elegancko ale w opcjach mam tylko
-browser -system configuration -launch disc -reload configuration jak mam odpalic instlator zeby sobie wgrac mcboota na swoja karte pamieci? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:49. |