![]() |
Ok odkrylem przyczyne resetowania sie konsoli po wybraniu programu w menu, po prostu moja "oryginalna" karta jest do bani. Porzyczlem karte prawdziwie oryginalna (chociaz tez glowy nie dam) i wszystko ladnie sie laduje z menu. Teraz staram sie znalesc cos co moge odpalic pod ESR, jak narazie co nie wrzuce to nie chce mi odczytac, zainstalowalem ta wersje GUI test2. ELF pack Beriona powinien pojsc po patchowaniu ESR disc patcherem?? Kupie sobie paczke TDK/Verbatim plytek i cos sprobuje jutro wypalic. Dziekuje Ci bardzo za pomoc Berion, fajnie ze sa jeszcze ludzie ktorzy sa gotowi pomoc bezinteresownie :)
|
Jakiego "ESR pack"? Nazywaj rzeczy po imieniu: "ELF-Pack".
Nie używaj określenia: "przerobiona". To bzdura wymyślona przez l.a.m.e.r.i.e. Zamiast tego możesz napisać: "modowana" lub "z modchipem". --- Płyta uruchomi się i na Twojej z FMCB. Nie musiałeś jej wkładać do tego pożyczonego Slima. Exploit Ci działa i zainstalował się poprawnie. Problem leży w czymś innym (później zajrzę do tego obrazu, teraz nie mam czasu). Cytat:
--- Zajrzałem i... nie widzę żadnych anomalii ani w strukturze plików, ani w konfigu ani w czymkolwiek. |
k zrobie obraz i zaraz wrzuce tu link dzieki za pomoc :)
http://www.sendspace.pl/file/ru3hNWK3/ obraz karty --- Nie moglem juz edytowac postu wyzej. Chcialem sprobowac przy uzyciu twojego ESR pack. Wiec wypalilem ja alcoholem zaladowalem do slimki (przerobionej), plyta sie odpalila (pokazalo sie menu z wyborem programow). No ale juz widze ze tutaj nie uLELFA. Jak rozumiem z opisu mam skopiowac potrzebne mi .ELF z plytki na MC za pomoca uLELFA... |
mc0:/SYS-CONF/ tam jest plik konfiguracyjny FMCB, razem z FreeMCBoot Configuratorem.
mc0:/BOOT/ tu powinien by***263; uLE mc0:/BEEXEC-SYSTEM/ tutaj FMCB wi***281;c nie gmeraj przy tym ;] Ja tam id***281; spa***263;, jak zrobisz obraz to wrzu***263; na jaki***347; serwer i podaj link. |
Udalo mi sie odpalic z uLELF z pena przez RESCUE, pozniej wszedlem w ESR na karcie i sie otworzyl.
Hmm nie mam takiego pliku jak FMCB_CFG.CNF... tylko .ELF BEDATA-SYSTEM/ history icon.sys BEEXEC-SYSTEM/ osd100.elf do osd290.elf co 10 osdmain.elf osdsys.elf icon.sys McBoot.icn BOOT/ BOOT.ELF ESR.ELF HDLOADER.ELF BOOT.icn icon.sys SYS-CONF/FMCB_CFG.ELF FREEMCB.CNF icon.sys sysconf.icn uninstall.dat USBD.IRX USBHDFSD.IRX |
Wklej tre***347;***263; FMCB_CFG.CNF (otw***243;rz notatnikiem) i napisz jakie pliki masz na karcie. Z bezwzgl***281;dn***261; ***347;cie***380;k***261; np. mc0:/BOOT/stefan.elf itd.
Albo zr***243;b obraz tej karty i wrzu***263; na np. sendspace.com. ***346;ci***261;gne go i sam zobacze co tam masz. Obraz mo***380;esz zrobi***263; programem Memory Card Annihilator. Je***347;li masz w mc0:/SYS-CONF/ modu***322;y do usb to wrzu***263; na swojego pendrive'a uLE i nazwij go RESCUE.ELF. Przy starcie FMCB go uruchomi, nie wchodz***261;c do OSDSYS (menu konsoli). |
Uzylem tym razem tego ESR (GUI) ktory polecil Berion ale dalej nie zmienia to faktu ze po otwarciu menu rozszerzonego i wybraniu ktorej kolwiek z opcji rozszerzonych konsola sie resetuje, w poscie wyzej napisalem co robilem w kolejnosci...
|
Edytuj posty, zamiast pisa***263; jeden pod drugim. Kolejny razy upominam...
Napisz to jak cz***322;owiek, a nie jak dziecko neostrady. Czyli po kolei: co zrobi***322;e***347;, co Ci si***281; wy***347;wietla, co wybierasz itd. |
Porzyczylem slimke i probuje zainstalowac.
wydawalo mi sie ze instalacja sie powiodla, ale po wlozeniu MC do nieprzerobionej PS2 zaladowal sie menu z FMCB i opcjami dodatkowymi, tylko ze cokolwiek wybiore ( po za browser i system conf) to konsola sie resetuje... wersje browse 1.2 cd player 1.2 ps driv 1.1 dvd player 1.3e v3 konsoli. chyba cos sie nie udalo... uLEF odpalam z plyty w czasie instalacji wiec rozumiem ze ta plytka jest wypalona dobrze, problem w tym co posiadam na pen drive w takim razie... dobrze rozumuje?? Ok sorki za nie edytowanie. Zrobilem obraz uLEF i wrzucilem na plytke. Na pena wrzucilem FMCB 1.7, do folderu install tam ESR r9b w wersji dvdv direct (zmienilem nazwe na ESR.ELF), pozniej to sdamo z HDL i uLELF. Wlozylem plytke i pena do ps2 przerobionego chipem (nie wiem jakim-slim) uLELF sie opalil z plytki wszedlem na pena i opalilem instalacje FMCB. formatowalem MC, zainstalowalem multi i zresetowalem, pokazalo sie logo FMCB i zaladowalo sie rozszerzone menu. cokolwiek teraz wybiore z rozszerzonych opcji, konsola resetuje sie (oczywiscie wyjalem juz plytke z uLELF). co moglem zrobic zle?? Nic nie robilem z folderem Inject, cos powinienem tam wrzucic?? Raz udalo mi sie uruchomic uLELF z karty... wybralem ESR i black screen, za drugim razem uLELF juz sie nie otworzyl tylko konsola sie resetnela... |
Je***347;li obs***322;uguje MG i ma tak***261; sam***261; ilo***347;***263; stron/blok***243;w co org. to nie b***281;dzie problem***243;w.
Na podr***243;bkach natomiast szybko siadaj***261; NANDy (robi***261; si***281; bad bloki) i s***261; te***380; znacznie wolniejsze. |
kurde moja karta to jednak podrobka, mam nadzieje ze nie bedzie problemow z nia
|
Cytat:
Cytat:
Użyj wersji z GUI. Jest nieskończona, ale posiada wszystkie opcje poszczególnych wersji cmd. GUI-test2 wygląda tak: http://btep.deviantart.com/art/GUI-for-ESR-98111903 Cytat:
Cytat:
--- Jakby to kogoś interesowało to update'owałem ELF-Packa. Teraz FMCB powinien kopiować dane z płyty. |
no dobra to jeszcze przestudiuje jeszcze ze dwa razy instalacje fmcb i jego konfiguracje i pozyczam tego slima, jezeli chcielibyscie mnie jeszcze przedczyms ostrzec bylbym super wdzieczny. Serdecznie wszystkim dziekuje za pomoc i w razie czego bede pisal o problemach :)
|
Masz orginaln***261; kart***281; pami***281;ci - jak najbardziej si***281; nadaje.
Co do ESR'a to u***380;yj tego, przy kt***243;rym jest napisane, ***380;e po prostu w***322;***261;cza gr***281; - mi dzia***322;a, Tobie te***380; b***281;dzie. Dobrze rozumiesz. Odpalisz uLELFA potem wejdziesz w File Browser -> mass:/ i wybierzesz FMCB.elf - czy jak on si***281; tam nazywa i uruchomi Ci si***281; instalacja. Powodzenia. |
troche mnie zmartwiles bo moja jest minimalnie inna...
http://img254.imageshack.us/my.php?i...scn1570jp7.jpg http://img254.imageshack.us/img254/d...pg/1/w1156.png(chwile sie otwiera, duza fotka) Panowie przede wszystkim co to znaczy: Direct Off: Jak wyżej z tym, że sam usuwa się z pamięci po pierwszym pełnym resecie IOP (zwalnia zhookowane syscalle). Jezeli chodzi o wypalanie plyty potrzebnej mi do instalacji exploit wiem jak ja wypalic, ale jak rozumiem ostatecznie na niej ma sie znalesc uLE v4.29, a na urzadzeniu usb FMCB 1.7 z wrzuconymi do install programikami, odpalam uLELFa, wybieram instalke (FMCB) jeszcze nie wiem tylko jak bedzie wygladal ten "wybor" i reszta wedlug tutoriala Beriona (bog mu niech to wynagrodzi) :) Mam nadzieje ze sie nie wkurzacie juz na mnie za te posty :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:37. |