![]() |
Thx, dopisanie ścieżki ESR w konfiguratorze pomogło :). Teraz płyty odpalają się "od razu" bez problemów.
|
Ilość załączników: 1
Nowsza wersja FMCB wzbogacona zostanie o normalne GUI (jak wiecie, nieoficjalne 1.8c i linia 1.9 posiada inne niż 1.8/1.8c - siermiężne).
O takie będzie: http://btep.deviantart.com/art/Free-...on-3-465783526 A poniżej oficjalne loga. :czar: |
A nie dałoby się zrobić jakiegoś naprawdę porządnego i odjechanego menu już po instalacji (w samym FMCB), a nie tylko w samym instalatorze? Coś jak zmiana themów w iXie.
|
Nie sądzę. Jest jakieś 67KB tylko na to. Nie wiem czemu bo nie pamiętam, ale pytałem o to już kiedyś Jimmiego.
|
Może nie mieści się to w temacie głównym, ale dotyczy FMCB.
OGŁOSZENIE. W przypływie niewątpliwie "geniuszu" usunąłem (nie napiszę, że przez przypadek) z folderu MC0:/BEEXEC-SYSTEM plik o nazwie ...OSD130.ELF. Miałem zainstalowaną wersję normalną, nie multi. Zorientowani w temacie pewnie wiedzą już dlaczego piszę, a tym co nie wiedzą już tłumaczę; skutek jest taki, że nie odpala się FMCB - taki stary, a głupi :D Dobrze, że skopiowałem go na pena, ale pożytek z tego niewielki. Mam w związku z tym prośbę - czy nie znalazłby się ktoś na tyle miły z możliwością odpalania hombrew, kto wgrałby mi ten plik na powrót ? Nikt z moich znajomych nie trzyma w domu tak archaicznego sprzętu, a już na pewno nie z takimi możliwościami. Bez problemu pokryję koszty przesyłki w obie strony, no chyba że ktoś jest ze Szczecina lub pobliża to mogę dojechać i postawić piwo :) Z góry dzięki za zainteresowanie. Jak ktoś zdecyduje się pomóc, to proszę o pisanie na priv, żeby nie zaśmiecać forum. Dziękuję. |
Nic Ci to nie da. To jest właśnie FMCB, jest podpisany dla tej konkretnej karty. Jeśli usunąłeś tylko ten jeden plik i był to tylko symlink to znaczy, że masz już uszkodzenie logiczne systemu plików na karcie. Możesz spróbować skopiować inny plik i tak go nazwać, ale najlepiej byłoby sformatować tera cała kartę i wgrać od nowa. Ale skoro pytasz o przysługę/usługę to znaczy że nie masz możliwości tego zrobić samemu - jak napisałeś.
Jak masz jakąś oryginalną grę z online to możesz spróbować swapa z kopią w której zamiast online jest uLE. A jeśli model konsoli pozwala i masz pasującą grę to możesz spróbować exploitu title.db. |
...Nic nie da, że mam ten plik który powinien być na karcie ?
skopiowałem go na pena zanim usunąłem (... :D ) Kurka, jak kiedyś wyparował mi z karty, z tego samego folderu OSDMAIN.ELF, to nie było takiego problemu... edit. Chociaż FMCB i bez tego się uruchamiał. To mam problem, bo mój napęd nie jest w stanie uruchomić, żadnej płyty. |
Da, ale jak go z powrotem tam skopiujesz skoro FMCB się nie uruchamia? Więc zostaje cheat device/boot disc, exploit title.db, sprawny FMCB lub swap o którym wspomniałem.
Ale nie ma to sensu bo żaden program homebrew nie radzi sobie z symlinkami. Bezpieczniej jest sformatowąć kartę i zainstalować na nowo. |
Cokolwiek będę chciał zrobić, to i tak będę potrzebować czyjejś pomocy do tego. Gdybym miał drugą kartę z działającym FMCB to nie byłoby problemu :p
|
Ja bym ci to wgrał, ale nie chce mi się iść na pocztę. Zlikwidowali mi pocztę z przed nosa i teraz trzeba drałować kilka ulic. Aż! :D
|
To może kurierem ? ;p
|
Też nie bo dostarczają paczki tak jak Ace Ventura. :P
|
Cytat:
:P |
Drozyzna :p Taniej by wyszło chyba gdybym kupił gotowca z Mc Bootem na allegro.
A może Ty, Szczury chcesz pomoc biednemu człowiekowi? ;) |
Nie szukając w kilkuletnich postach może mi ktoś napisać czym można odpalać kopie gier PSX na PS2 slim 77003 ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |