![]() |
Problem z instalacją FMCB
Witam
Postanowiłem poprosić o pomoc szanownych uzytkowników forum, bo osobiscie wymiękłem :'( Zrobiłem wszystko zgodnie z http://forum.cdrinfo.pl/f106/obraz-z...hdl-etc-76098/ oraz http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona2.php Mam konsolę przerobioną Modbo 760, chciałem zrobić kumplowi kartę i nie da rady - gdy wybieram "Normal Install" w menu MC Boot nic się nie dzieje, wyświetla się jedynie przez ułamek sekundy "Detecting MC" i tak już zostaje, nic się nie dzieje. Sprawdzałem na 2 kartach 8 i 64MB, na każdej to samo - wszystkie inne opcje działają "Format" itd, poza instalacją. Nagrywałem na CD i to samo na DVD, lecz z każdej płyty to samo. Z góry dziękuję za podpowiedź "o co chodzi jakby..." |
Najpierw patchujesz Toxic Patcher,em ,potem ESR Disc Patcher'em i wypalasz.A obraz mo***380;esz zrobi***263; np. Alkoholem
|
ale powiedzcie jak zrobi***263; obraz dvd 9 gran turismo i potem czym to wypali***263; mam nagrywark***281; pioneer 212d?? prosz***281; o szybk***261; odpowied***378;
|
Robisz sobie obraz p***322;yty(DVD) z interesuj***261;cymi Ci***281; filmami(MP3,JPG)zapisujesz na dysk potem patchujesz obraz ESR Disc Patcher'em i wypalasz.
|
ja to czytalem pare razy ale tam jest o patchowaniu gier do ESR niemoglbys mi napisac co mam zrobic zeby sms widzial plyte jak go uruchamiam przez FMCB i by bylo po problemie...???
|
Czytałeś na tej stronie co podałem co jest napisane? To przeczytaj z łaski swojej. Obrazki to nie wszystko...
|
czyli co mam sms spatchowac tym programem ESR Disc Patcher nie da sie zrobilem nawet sms na plik .bin albo .cue ale niechce patchowac czyli zle cie zrozumialem???
|
Dla mnie to już więcej naprawdę nie trzeba :)
|
Cytat:
Niestety dla mnie trzeba go będzie często update'ować, za czym nie przepadam. ;] |
Lepsze takie straszonko niżeli dym z konsoli ;)
--- Właśnie tak nazwałem i spróbuje podlinkować tak jak mówisz ale nie dziś bo idę spać. Tak wogule to wielkie dzięki za ten tutorial !! Jest super ! --- No tak nie zauważyłem że w OSDSYS linki do poszczególnych programów odwołują się do MASS wystarczyło przekierować na mc0 i wszystko gra! Dzięki :spoko: |
Witam,
Powinien by***263; je***347;li nazywa***322; si***281; HDLOADER.ELF (wielko***347;***263; liter jest chyba wa***380;na). No ale nawet jak nie skopiowa***322; i nie podlinkowa***322; to mo***380;esz to zrobi***263; r***281;cznie. W czym problem? Uruchamiasz uLELFa, nim kopiujesz tego HDLa gdzie chcesz, potem odpalasz FMCBC i przypisujesz nazw***281; i ***347;cie***380;k***281; do programu w opcjach OSDSYS. --- 5GB to na pewno nie ;] Na ilo***347;***263; wolnego miejsca nie patrz bo w tablicy jest kilka razy ten sam plik (relink). Cytat:
Dla niewtajemniczonych o s***322;abym mi***281;***347;niu sercowym: nie wciskajcie w menu g***322;***243;wnym R1+L1+R2+L2. ;) |
Witam Berion !
Bawiłem się dziś w instalację FreeMCBoot 1.6 wraz z dodatkowymi aplikacjami, powiem szczerze że wszystko przebiegło znakomicie ale mam taki problem, posiadam konsole grubą wraz z network adapterem i dyskiem 120gb, jest przerobiona nieznanym mi chipem, który nie posiada trybu dev. Więc wgranie hdloadera dzięki MCboot jest dla mnie ratunkiem. Ale do rzeczy w folder ISTALL dodałem uLelf`a pod nazwą boot.elf oraz hdloader.elf w IJECT dałem DVDPLE pod nazwą DVDELF.bin w Menu widnieje opcja odpalenia uLELFA oraz opcje MCBota. Niestety hdloadera nie ma a cała instalka na karcie zajmóje 2,5mb. Jedynie dpotrzebne mi programu odpalana z poziomu uLELFą. Dla kolegi wgrywałem to samo wraz z SMS oraz ESR i jest to samo w menu tylko opcje MCboot oraz uLELFA a miejsca na karcie zajeło niecałe 5gb. no i jeszcze jedno więcej nie chce takich dowcipów z Memory Card Annihilator już dostałem zawału żę memorke poniszczyłem :) |
|
witam a ja mam inny problem jestem poczatkujacym...wgralem FMCB i wgralem sobie SMS jak go uruchamiam to wykrywa mi mass ale nie chce mi wykrywac plytek nie wiem czemu a wlonczylem w opcjach zeby wykrywal tak samo jest z menadzerem plikow jak wchodze przez FMCB do cdfs to mi tez plyt nie wykrywa a jak uruchamiam przez Swapa to wszystko jest ok wiec moje pytanie co trzeba wrzucic do FMCB zeby wykrywal plyty??
|
z tym że za pierwszym razem wrzuciłem plik plik DVDPLE do folderu INJECT i zamieniłem na DVDELF.BIN, jednak wtedy po zainstalowaniu pokazywało się tylko logo freemcboot ale nie było żadnego programu na liście.
czy mogło być to związane z błędnym plikiem DVDPLE czy tylko kwestia przypadku? nie mam przerobionej konsoli i każdy błąd przy instalacji exploita zmusza mnie do maszerowania z konsolą do znajomych... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28. |