![]() |
Mam problem z instalacją FMCB (v. 1.8) na kartę pamięci. Nagrałem FMCB na pendrive, do którego dostaję się przez nagrany na CD LaunchELF. Po uruchomieniu FREE_MCBOOT.ELF, wszystko gra. Pokazuje mi się ekran, na którym mogę wybrać opcję instalacji. Jednak gdy wybieram "normal install", pojawia się komunikat "Failed to open DVDELF". Próbowałem ściągać DVDELF.bin z sieci i kopiować go do INJECT, jednak efekt jest taki, że w najlepszym wypadku, instalacja zacina się na etapie "Decrypting DVDELF" czy coś w tym stylu. Mam przerobioną PS2 fat, SCPH 39004. Karta pamięci 8 mb, niby Sony, ale kupowana dawno temu na Allegro, więc kto to może wiedzieć? Jest jakiś sposób, by zainstalować FMCB?
|
Lipna, podrobiona karta. Nic z tym nie zrobisz.
|
Witam mam dość dziwny problem otóż niektore gry wypalone na verbatim -r działajami idealnie z kolei inne maja np podwojny obraz lub podwojny dzwięk :D to znaczy np napisy widze 2 krotnie albo dzwięki słysze np hello/ello ale tylko w nie ktorych grach tak sie dzieje probowałem nagrywac roznymi predkosciami ale zawsze tak samo dlatego nie rozumiem dlaczego pewne gry chodza idealnie a inne nie
|
Co to ma wspólnego z FMCB? Kopie gier uruchamiasz za pomocą ESR. Poczytaj o jego wersjach i opcjach, która do czego służy. ;] Spróbuj na włączonym odczycie asynchronicznym.
|
No własnie miałem nadzieje że mi ktoś powie czego to jest wina:)
|
Kiedy ja już napisałem. ESR. Uruchom grę z włączonym odczytem asynchronicznym.
|
Cytat:
|
Jeśli załączenie tej opcji nie pomaga to raczej nic już się nie da zrobić. ESR nie ma stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi grami. Być może to jedne z tych gier.
Zostaje Ci swapowanie albo uruchamianie tych gier przez siec (SMB) lub z HDD (IDE/USB). Jak czegoś nie łapiesz to pisz. ;] |
Berion, zauważyłeś, że on pisze o podwójnym obrazie? Nie ma możliwości, żeby ESR wywołał coś takiego. Problem musi pochodzić od telewizora. Pewnie człowiek próbuje odpalić gry NTSC na telewizorze, które tego formatu nie obsługuje, lub obsługuje go źle. Echo może występować przy problemach z odczytem, ale nie powinno być to echo jako takie, tylko zwykłe przerywanie i powtarzanie bufora. Najprawdopodobniej te problemy są powiązane i problem jest właśnie w TV. Na początek niech sprawdzi, czy telewizor obsługuje wejście RGB (a jeśli to LCD, to czy obsługuje component) i niech kupi odpowiedni kabel. A póki co, niech używa tylko gier PAL, a nie piratów w NTSC.
|
Podwójny VS skaczący? No niech będzie, faktycznie mogłem chwilę pomyśleć.
|
Podwójny obraz widywałem np. na moim tunerze tv (jakiś stary na bt878), który obsługiwał tylko PAL i SECAM. W każdym razie ESR nie może doprowadzić do czegoś takiego, więc problemu trzeba szukać gdzie indziej. Telewizor wydaje się niemalże 100% pewniakiem.
|
Właśnie przeczytałem na PSX-SCENE o Free Mc Boot 1.9. Nie jest to najnowsza wiadomość, bo z zeszłego roku. Czy ktoś z was korzystał z tego ?
Wydaje mi się, że to nie jest jakiś oficjalny release tylko raczej jakiś custom podrasowany przez uzytkownika... Może warto byłoby się tym zainteresować, ponoć posiada wbudowane moduły do obsługi HDD. :P |
Można powiedzieć, że oficjalny, projekt przejął SP193. Początkowo Jimmikaelkael bał się dać mu kod (jest Chińczykiem, a Chińczycy wiadomo jaką mają opinię w Europie), ale widać jakoś się dogadali bo od jakiegoś czasu jest na źródłach 1.8c, a nie jak początkowo 1.7.
Doszło masę patchy, najważniejsze z nich to nieco zmieniona zasada exploitacji, od teraz nie ma tam trojana, tylko jest podpisany oficjalnym kluczem, tak jak każdy inny KELF podpisywany przez Sony (np. PSBBN), doszło wsparcie dla wszystkich regionów Magic Gate, a także obsługa modeli DESR-xxxxx i DTL-Hxxxx. Jedyny mankament to paskudne GUI, ale nie mam czasu się tym zająć (już rozmawiałem w tej sprawie z kim trzeba). ;) |
To może trzebabyło poprosić o poprawienie kodu bo nie działają grafiki jak ktoś ma FHDB :D. Mogę stwierdzić tylko tyle, że jest kompatybilniejszy z modchipami niż 1.8c.
|
Cytat:
Dzisiaj zainstaluję i zobaczę co to za cudo ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |