![]() |
Slabo sie znam ale problem moze wynikac z wypalenia plytki.
Czy uzyles Toxic patchera na obrazie?? Jakie plyty uzyles?? Jaka masz nagrywarke?? Jaka predkosc zapisu?? To jest podstawa zeby ktos mogl ci tutaj pomoc :) a i maly cytat: I na koniec jeszcze smutna wiadomość: informacje o wyłączeniu OSD Update w nowszych modelach SCPH-9xxxx niestety się potwierdziły. Obecnie trwa dochodzenie nad dokładnym rozpoznaniem kompatybilnego i niekompatybilnego modelu z serii 9xxxx PS2 (naturalnie po pudełku - tak aby można było się tym kierować jeszcze przed zakupem konsoli). Radze czekac na opinie innych:) |
Witam, posiadam konsole PS2 mogel SCPH 90004 CB kupiłem w auchan za 380 dzika w zestawie z singstarem (btw wypasiona giera imprezowa:)) Na poczatek chciałem uzywac swap magica, ale kolega mi powiedział że jest coś takiego jak FMCB i ze mi to zrobi, zebym tylko mu dał memorke. Wiec kupiłem karte sony 8mb, wgrał mi na karte najnowszy wypust FMCB w wersji 1.8, wygląda to u mnie nastepująco http://s39130.ps.pl/DSC00581.JPG (sory za tego kolesia w tle ale miałem PIPa wł. ;)) i teraz pojawia sie mój problem:
w związku z tym ze ten koles co mi wgrywał FMCB na karte i nie wgrał ESR to chciałem to sam zrobić, robiłem wszystko co w tych tutorialach bylo napisane i jak odpale płyte z plikami to mi sie pokazuje czarny ekran i nic sie dalej nie dzieje, mam nadzieje że to nie jest kwestia konsoli? tylko ze to mój jakiś błąd, moze macie na to jakieś rozwiązanie? pozdr UPDATE: własnie rozmawiałem z gosciem co mi robił tą karte i powiedzial że wgrywał tam esr'a i ze u niego wszystko smigalo, wiec nie wiem o co chodzi.... Mam na karcie tylko 2 foldery: SYS-CONF i BOOT oraz jeden plik Free McBOOT |
No i mamy nową wersję. Tutorial jednak, podobnie jak i nowy ELF-Pack dopiero za tydzień, czyli moich po egzaminach i pracach semestralnych. Brrr ;]
http://konsole.cdrinfo.pl/news/13430 |
Mam twardziela i tylko tak odpalam gry.
Laser nie powinien by***263; za s***322;aby ale raczej zakurzony. A mo***380;e problemem jest pr***281;dko***347;***263; nagrywania lub to ***380;e nagrywa***322;em na DVD+ ?? |
MeGa wydaje mi sie ze masz po prostu slaby laser. Chociaz mi nawet nie wykrywal ESR gui plyty jako PS2 disc nawet tylko unknown :P Polecam kupic Network Adapter i wrzucic dysk trawdy, wspaniala sprawa :D
|
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...aq/strona6.php
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...q/strona13.php Cytat:
|
witam mam mały problem z tą całą instalacją
a mianowicie podłanczam Pendrive do konsoli włanczam i nic jest tylko Browser i System Configuration nie wiem co zrobić pomoże ktoś ???? |
DVDELF.BIN. Masz go w EROMie w nap***281;dzie, ale mo***380;na te***380; ***347;ci***261;gn***261;***263; w sieci pack z nimi (jest o tym zreszt***261; w tutorialu :P). Jako, ***380;e to ***347;rednio legalne to nie podaj***281; linka.
Nie, musisz od nowa instalowa***263; i to koniecznie z plikiem dla Twojego regionu konsoli (regionu Magic Gate). |
mam male pytanie. jaki plik powoduje ze exploit zajmuje tak malo miejsca jezeli zainstaluje go ze slima w stosunku do mojej duzej konsoli?? Czy jak bym chcial updatowac exploit na mojej konsoli, to moge wczesniej jakos skopiowac ten plik ktory robi taka roznice w wielkosci exploita na pena przy pomocy uLE pozniej updatowac karte i skopiowac ten plik z pena z powrotem na karte MC??
Po prostu planuje jak przeprowadze update exploit gdy wyjdzie nowy FMCB, a chcialbym zeby exploit zajmowal jak najmniej na karcie ;P z gory dzieki |
jest to jasn***261; jasno***347;ci***261; ***380;e spatchowa***322;em :)
przerobi***322;em kumplowi slima na mojej pi***281;knej t***322;ustej :) u niego dzia***322;a u mnie nie :p dlatego s***261;dzi***322;em ***380;e trzeba mie***263; fmcb. po w***322;***261;czeniu esr gui poprawnie wykrywa p***322;yty w nap***281;dzie dvdvideo. jak w***322;o***380;***281; orygina***322; to ekran miga a p***243;***378;niej sie w***322;***261;cza gra. niestety ze spatchowan***261; gr***261; tylko r***243;***380;owy ekran |
@grzegorzreszel
A nie wygodniej psu paste w uLE? ;] @MeGa Można - mam nadzieję, że spatchowałeś te gry ESR Disc Patcherem. ;] |
chodzilo mi o emulowanie MC na hdd, zeby gry zamiast uzywac MC zapisywaly save odrazu na HDD na utworzonym tam obrazie. Co do zapamietania savow na hdd wole Memory Card Annihilator niz kopiuj/wklej uLE :)
Jakie gry nie dzialaja z HDD?? z gory dzieki |
ESR bez FMCB??
Zrezygnowa***322;em z instalowania FMCB bo zajmowa***322; za du***380;o miejsca na memorce. Wola***322;em pozosta***263; przy starszej metodzie z p***322;ytk***261; PSX. Jednak kilka gier nie dzia***322;a z HDD i zacz***261;***322;em kombinowa***263; aby odpali***263; gierki przez ESR. Wygl***261;da to tak ***380;e w***322;aczam PS2 z plyt***261; PSX, uruchamia si***281; uLE, wk***322;adam spatchowan***261; gre PS2 i odpalam ESR. Pr***243;bowa***322;em z 2 grami jednak ***380;adna si***281; nie w***322;***261;czy***322;a. Czytnik zacz***261;***322; co***347; mieli***263; ale nic poza r***243;***380;owym ekranem i logo ESR nie zobaczy***322;em. W zwi***261;zku z tym moje pytanie: czy da si***281; odpali***263; gr***281; za pomoc***261; ESR bez zainstalowanego FMCB?? @grzegorzreszel Cytat:
|
Musze powiedziec ze jestem szczesliwy, dysk dziala az milo :)
Jak narazie ograniczam sie do robienia obrazow za kazdym razem jak koncze gre, troche klopotliwe ale da sie przezyc. Moja MC ewidentnie gubi savy. Mam nadzieje ze nie zgubi exploita bo wtedy nie mam jak zaladowac na nia obraz back up MC ;/ Save na hdd rozwiazalby problem, jakby ktos znalazl jakis tutorial to z gory dziekuje :) Jak narazie wszystko co znalazlem dotyczy save na pendrive/hdd tylko jak uzywa sie gier z plyt ;/ |
@grzegorzreszel
Z tego co wiem to można ale trzeba trochę zakombinować. Poszukam tutorialu, bo wiem że taki kiedyś czytałem. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:42. |