Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] FreeMCBoot i ESR (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-freemcboot-esr-79552/)

Berion 03.01.2009 21:06

Przeczytaj tutorial - opisałem tam wszystkie cztery wersje...

mikiq1w2 03.01.2009 21:01

I co dalej??

No to co mam zrobić żeby sie odrazu odpalało?? Jakiego mam ściagnąć ESR?? Podacie link, byłbym bardzo wdzięczny ;D

Berion 03.01.2009 20:36

Bo masz przypisaną wersję mc card a nie direct. Są cztery wersje: trzy bez gui, każda do czego innego i jedna z gui, ale trzeba opcje wybierać ręcznie. Wszystko jest w tutorialu...

Trilu 03.01.2009 20:33

Jest to w opcjach FMCB Configurator, wybierasz configure ESR path i przypisujesz ścieżkę do ESR'a ,od tej pory powinien odpalać się automatycznie po włożeniu gry .

mikiq1w2 03.01.2009 19:21

Małe pytanko związane z Free McBoot

Siemano mam pytanie:

Czy można jakoś ustawić żeby ESR odrazu po włożeniu płyty się włączał i grała gra, bo u mnie jest coś takiego: Wkładam płytę z kopią zapasową włącza się ESR różowy ekran i włącza się UlaunchELF i musze wejść w filebroswer'a i cdrs(czy jakos tak) i kliknąć na SCES-... , mogę coś zrobić aby sie nie pojawiał ULE tylko odrazu odpalał gre ESR??

PS. Aha i dzieki za odpowiedz. Ale i tak patchuje gierki z NTSC na PAL i są kolorki ;D

hozy 03.01.2009 15:34

[quote=Trilu;990527]hozy
Nagrywaj płyty prędkością x8,nie zaszkodzi jak przeczyścisz laser.
Karta ewidentnie szwankuje ,jeśli to Chiński zamiennik to radzę już rozglądać się za nówką od Sony.[quote]

nagrywanie plyt z predkościa x8 nic nie zmienia a karta esr juz od poczatku nie chcial czytac kopi zapasowej ale na poczatku karta zapisywala savy a teraz nawet to nie wychodzi. chyba pozostaje mi tylko kupno nowej karty tym razem sony i jeszcze raz wgranie fmcboot:(

Berion 02.01.2009 00:34

@mikiq1w2
Kup kabel RGB/Component. Twój problem nie jest związany z FMCB i ESR, tylko grami NTSC na PALowej konsoli (lub na odwrót).

@Dum991
Przeczytaj zatem tutorial a wnet się dowiesz.

(...) I NIE ma czegoś takiego jak mc_boot. Jest FreeMcBoot. Chyba zacznę rozdawać warny za tą nazwę... ;]

Dum991 01.01.2009 21:18

Witam, jestem nowy na tym forum. Mam do was prośbę ponieważ chcialem sobie wgrać na kartę mc_boot'a ale nie wiem jak. Prosze was o instrukcje krok po kroku jak go zainstalowac.

mikiq1w2 01.01.2009 20:32

Problem z FMCB i ESR

Siemano!!

Mam PS2 Slim SCPH-90004 z Data code'm 8B. Dzisiaj sobie nagrałem na memory card (orginalna SONY 8MB) FMCB 1.8B z wszystkimi nowymi programami czyli SMS, ESR, HDLoader, ULaunchELF. No i wszystko działa orginalne gry działają wszystko ładnie kolorowo, aa kopia zaposowa gry np. SSX3 albo GTA LCS to działają alee gra jest czarno-biała ;/ Co mam zrobić ustawić żeby kopie zapasowe tych gier byly kolorowe ;D(Gry i konsola są PAL)

Berion 01.01.2009 00:43

Niekoniecznie - to zdaje się był jakiś bug, który wyeliminowano w v1.6. Głowy nie dam.

Trilu 31.12.2008 10:02

Tak Berion ma rację (jak zawsze :]),ale dzieje się to bardzo rzadko,przeważnie na podrobionych kartach.

Berion 31.12.2008 00:30

Niezupełnie, jest możliwość, że karta po takim zabiegu przestanie być wykrywana w OSDSYS. Wtedy trzeba będzie ją sformatować za pomocą MCA w wersji cmd podając żmudnie wszystkie parametry (zgodne z prawdą). Żaden inny program nie da rady jej odratować (wynalazki Datela, mckiller, mcformatter itp.).

sonic01 30.12.2008 21:34

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 990527)
hozy
Nagrywaj płyty prędkością x8,

sonic01
Nie ma takiej możliwości ,kolega sieje fanaberie ;]

Dzięki za info, a co do prędkości nagrywania x 8 to się zdziwiłem bo wszędzie czytam że wypalać najwolniej jak się da to wypalam x 4, wszystkie płyty chodzą bez zarzutu. Ostatnio z ciekawości sprawdziłem kilkanaście płyt z różnymi plikami które nagrałem jakieś pięć lat temu i każda działa bez zarzutu (zawsze wszystko wypalam z najmniejszą prędkością na jaką pozwala moja nagrywarka).

Trilu 30.12.2008 21:00

hozy
Nagrywaj płyty prędkością x8,nie zaszkodzi jak przeczyścisz laser.
Karta ewidentnie szwankuje ,jeśli to Chiński zamiennik to radzę już rozglądać się za nówką od Sony.

sonic01
Nie ma takiej możliwości ,kolega sieje fanaberie ;]

sonic01 30.12.2008 20:38

A ja mam jeszcze jedno pytanie bo kolega mnie wystraszył. Czy jak przy instalacji FMCB coś pójdzie nie tak to można popsuć kartę pamięci że już będzie się nadawała tylko na śmietnik ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:49.