![]() |
Prawidłowo wypalony ELF-Pack na płycie DVD w połączeniu z ESR-em musi odpalić.
Jest jeszcze jedna opcja. Sformatuj pena na FAT32 i umieść na nim uLe pod nazwą RESCUE.ELF, podłącz do konsoli i ją włącz. FMCB podczas ładowania szuka na penie tego pliku co by go uruchomić w razie awarii. Jeśli się nie uruchomi to twój pen nie jest kompatybilny z modułami w PS2. |
wczesniej korzystalem z tego pendriva wczesniej i wszystko dzialalo wiec z penem chyba wszystko ok, nie ma innej opcji odpalenia tego przekletego uelfa?
|
Albo nie masz modułów do obsługi mass:/ albo Twój pendrive jest niekompatybilny, albo masz na nim nieobsługiwany system plików i/lub na nieobsługiwanym typie tablicy partycji.
|
probowalem tez nie chce zaskoczyc ;/ wogule prz logo fmcb dioda w penie sie nie swieci ;/
|
|
po wypaleniu tego na plyte dvd ELF-Pack R8b uruchumieniu przez opcje launch disc dostaje komunikat this disc cannot be played ;/ wtf? przy kolejnych probach uruchumienia jestem caly czas cofany to menu glownego ;/
|
Tak. Cała idea aplikacji ESR polega na tym, że "oszukuje" konsolę by ta myślała, że w napędzie jest płyta DVD-Video.
|
musze to koniecznie nagrywac na dvd? na cd nie da rady? akurat nie mam plyt dvd pod reka ;p
|
Nagraj uLe na DVD, spatchuj ESR Disc patcherem tak aby uruchomił się na FMCB za pomocą ESR-a i za jego pośrednictwem odpal instalator FMCB z pendrive'a.
Całe info tutaj: http://konsole.cdrinfo.pl //Edit Prostsza wersja: Nagraj na DVD najnowszego ELF-Packa (jest w downloadzie). Co do samej instalacji FMCB to stosowny tutorial znajdziesz na konsole.cdrinfo.pl. |
Panowie sprawa wyglada tak pozyczylem od kumpla karte pamieci z wgranym mcbootem po odpaleniu jej mam logo mcboot wszystko elegancko ale w opcjach mam tylko
-browser -system configuration -launch disc -reload configuration jak mam odpalic instlator zeby sobie wgrac mcboota na swoja karte pamieci? |
Nic nie kręcę :D
|
PS2 się nie da zepsuć software'owo. Jak zresztą każdą konsolę, której fw jest na "nieflashowalnych" kościach.
Możesz iść do sąsiada / sąsiad może przyjść do Ciebie. Dalej coś kręcisz. :P - - - Już o to pytałeś i dostałeś odpowiedź w poście nr. 933. |
Tak naprawdę to chce zrobić przeróbkę sąsiadowi a sam konsoli nie mam i dlatego tak dopytuje się bo nie chce mu nic zepsuć.
to muszę wgrać FMCB z mass:/ potem ESR z mass:/install przełozyć karte włozyć gre do ps2 i już mogę grać czy jakoś się uruchamia to ? |
Tak... po spatchowaniu kopii gier.
Czemu się tak dopytujesz? Nie możesz samemu sprawdzić? Wtedy zamiast czekać pół dnia na odpowiedź, wiedziałbyś w pięć minut. A może zwęszyłeś "biznes" i chcesz komuś wysyłać te karty? Przyznaj się. ;p |
czyli będę mógł odrazu grać?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |