![]() |
i prawdą jest ze na modelach 9000x ciezko zaprogramowac karte aby dzialala ? a tak na marginesie jak poznac jaka konsola do jakiego regionu nalezy ? i czy to PAL czy NTSC ?
|
Nie to, że ciężko tylko, że SCPH-90004 z biosem 2.30 i wyżej jest nieobsługiwany - i nigdy nie będzie zresztą (wyłączony OSD Update).
Czy konsola jest PAL czy NTSC to jest napisane na pudełku i etykiecie na samej konsoli. Naturalnie można też i po ostatnim numerku (SCPH-xxxxX). Zapomnij jednak o podziale PAL/NTSC pod kątem FMCB. Już pisałem, że to ma niewiele wspólnego z regionem Magic Gate. Jak znajdę spis tych numerków, względem regionu MG to wkleję. PS: karty się nie programuje - myślę, że to nieodpowiednie określenie. ;] |
czyli jak zainstaluje soft na karcie dzieki konsoli a pal poprzez FMSB to czy zadziala na konsoli ntsc ?
ok czekam na spis |
NIE...
Upraszczając: zadziała tylko na konsoli z takim samym numerkiem na końcu modelu (SCPH-xxxxX). |
ale zadziala juz na konsoli pal na kazdym modelu prawda ?
|
Jeśli zainstalujesz FreeMcBoot na konsoli np. SCPH-30004 wersję normal to zadziała tylko na SCPH-30004 (upraszczając), jeśli wersję multi to na SCPH-xxxx4.
Prościej się już nie da wytłumaczyć... |
Berion, napisales mi wczesniej ze moglbym kupic same plytki swap magic zeby wrzucic sobie exploita sam na karte gdyby mi z niej zniknal, czemu potrzebuje tylko plyty??
|
Ponieważ Swap Magic v3.6 i v3.8 pozwalają uruchamiać programy z mc lub mass. Wkładasz pendrive'a z folderem SWAPMAGIC, a w nim FMCB pod nazwą SWAPMAGIC.ELF i automatycznie Ci się uruchomi Instalator FMCB przy starcie Swapa.
Gdybyś chciał go odpalić z płyty no to wtedy wiadomo - potrzebne blokady, ale tak to można je sobie darować. |
FMCBoot
Witam mam takie pytanie mam już na ps2 (fat) FMCBoot tylko bez esr i chciałbym się dowiedzieć jak dograć ten program. Pomocy jestem kompletnie zielony (konsole dostałem dziś).
|
Ja mam chyba jakiegos pecha do kart pamieci.
Kupilem karte ze sklepu Gekon ktora powinna byc ORYGINALNA no i nie moge zainstalowac na niej FMCB za rzadne skarby... ciagle wyskakuje blad losowo przy ktorejs z linijek instalacji... nie wiem czy wyslana przez nich karta jest uszkodzona czy jak... Wylicytowalem Swapa Magice, za 60zl, nie wydam na ta konsole juz ani zlotowki Bog mi swiadkiem :P |
Raczej podrobiona. ;]
@piotrekyo Uruchom uLE, na PC wrzuć na pendrive'a ESR w wersji, która Tobie odpowiada, skopiuj go na kartę pamięci i podlinkuj w FMCB Configuratorze. |
Ehh zalamka, nie mam pojecia gdzie mozna kupic oryginal skoro sklepy normalne sprzedaja podrobki... trudno uzyje jedna jako do savow, druga do exploita, a swap bedzie zabezpieczeniem, jezeli savy znikna z tej co wlasnie kupilem, to ja oddam na gwarancje. W sumie to dziwne wszystkie karteczki i wogole z nia dostalem, dziwna sprawa.
|
na karcie mam folder Instal, FREE_MCBOOT.ELF, UlaunchELF.cbs. I Co to znaczy podlinkować??A w inject w folderze instal ma coś być??I chciałbym wgrać nowsza wersję 1.8
|
*.cbs to format CodeBreakera, który używa go do przechowywania danych w folderze (np. save'a). Czemu masz to na memorce to nie mam pojęcia... Sugerując się nazwą, jest tam uLE, tylko że Ci żaden z niego pożytek skoro jest on spakowany. No ale to tak BTW.
Jak chcesz zainstalować nowszą wersję to uruchom uLE z pendrive'a (wrzuć go do root pod nazwą RESCUE.ELF), przekopiuj save'y chyba, że Ci na nich nie zależy. I... przeczytaj tutorial. W wersji 1.8 zmieniło się GUI, ale przygotowywanie plików jest identyczne, a samo gui bardzo przejrzyste i bardzo często informuje użytkownika o tym co robi, czy może zrobić, gdzie zrobić lub czego nie mógł zrobić. Reszta też jest taka sama. |
mam pendriva 4gb i ps2 nie czyta go chyba. Proszę sie nie denerwować ale musze zadać to pytanie: moze mi któs dokładnie napisać co ma znajdować się w folderach (dokładnie)(instal i FREE_MCBOOT wiem że ma być) co mam zrobić (też dokładnie krok po kroku) na ps2 co uruchomic a najlepiej jak by któs miał spakowane te pliki które mają się znajdować na pendrive to bym sobie wrzucił albo podajcie linki do plików bardzo proszę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:27. |