![]() |
Cytat:
Cytat:
EDIT: Spróbuj, płytka to nie majątek :) |
Myślę że kolega się myli, przecierz to nie gra, ani program --> nie sam .elf z .cnf (dobrze napisałem?) a niby "DVD-Video" a wiadomo DVD-Video może być, e... no nagrane=] więc dlaczego miało by nie odczytać?
chyba że źle zrozumiałem działanie nagranego DVD-Video z programem? Plik elf powiedzmy "emulator.elf" ----->czyli jakis emulator który będę używał i system.cnf Cytat:
Przepraszam jeśli zrobiłem dubel. |
Cytat:
|
Mam takie pytanko. Nie mając na karcie FMCB ani ESR, ani nic... Czy można użyć tutoriala http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona9.php (10.Nagrywanie programów) i nagrać sobie powiedzmy przykładowo emulator NES'a? Czy płyta będzie działać czy dopiero gdy wgram programy na memorkę? pozdrawiam
|
@przekliniak
Sam uzywam 4gb OCZ @bogusia53 Nie ten dzial i temat http://www.dobreprogramy.pl/VLC-medi...ows,13060.html powinno sobie poradzic |
Udało mi sie zainstalować FMCB przy użyciu karty pamięci, tj. przegrałem installke z pendrive na MC i odpaliłem program instalacyjny (po zainstalowaniu usunąłem installkę z karty).
Problem z pendrive wynikał z tego, że posiadam jedynie 4GB. A jak wyczytałem na jednym z tutoriali zamieszczonym w sieci, instalator toleruje pamięci masowe nie większe niż 1GB. (Sprawdzę tą informację jak tylko odnajdę starą 256MB.) Pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam
Ponieważ nie posiadam przerobionej konsoli zmuszony byłem zakupić kartę z wgranym FMCB. Jest on zainstalowany na jakiejś podróbce karty i chciałem wykonać zapasowy egzemplarz na oryginalnej 8MB karcie (na czarną godzinę, aby ponownie nie placić za wgranie). Zgodnie z instrukcją ze strony cdrinfo.pl dotyczącą instalacji FMCB posiadając już kartę z tym programem, przygotowałem pendrive z installką. Problem polega na tym, że po odpaleniu instalatora nic się nie dzieje, czarny ekran, kompletną paczkę z instalką pobrałem ze strony psx-scene. Czy problemem może być to, że na pendrivie mam inne katalogi? Czy nośnik pamięci masowej ma zawierać tylko katalog Install i plik instalacyjny *.ELF ? Pendrive to kingston datatraveler i nie ma żadnego problemu z kompatybilnością. Gdzie leży błąd? |
>> ESR FAQ
|
Mam pytanie GTA VCS spatchowane ESR powinno działać na FMCB ? Bo kumpel dał mi płytke i oddałem już mu i mam .iso gry i co teraz ? Spatchowałem ESR wypaliłem x2 (Prędkość domyślna w Alcoholu profil PS2) no i nic czarny ekran tylko a GTA LCS śmiga mi (tylko że w ntsc jest ale wątpie żeby to był problem skoro konsola regionu pal) Zależy mi na VCS bo powinno być w palu i w końcu bym pograł w tą część i co najważniejsze w kolorze ; /
|
A czy twoj znajomy nie mial ps2 na sprzedaz;) Nie zacznij tego tematu jak na konsolach zaczales;) Swap to samo oryginalne dvd i z jego pomoca uruchomisz instalator - instalacja zajmie z dwie minutki i nie bedzie problemu z kopiami oryginalow, ktore znajomy moze nabyc w Polsce - z tego wzgledu ze nowych gier jak na lekarstwo, zwlaszcza w systemie PAL.
|
huh przyznam się szczerze że zupełnie nie orientuje się w tym temacie więc chcę pójść najkrótszą drogą oporu.
w swapa za bardzo nie chciałbym się bawić..za dużo kombinowania imo.. ..więc może chip (mobdo?) będzie najkrótszym i najprostszym wyjściem? z ps2 to dopiero jest myśl kupna ale musze szybko się decydować..obecnie mieszkam w kostaryce a akurat znajomego rodzinka wkrótce z polski przyjeżdża tu w odwiedziny więc mogliby mi sprzęt dostarczyc:) |
Nie kupuj exploitów na allegro, raz że są tam wystawione nielegalnie, dwa tam wszystkie memorki są podrobione. Sony produkuje tylko 8MB, nieoryginalne nie działają z częścią gier.
Lepiej kup sobie swapa 3.8 albo 3.6 (bez blokadek) i z niego uruchom instalator (http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/swapmagic.php) FreeMcBoota, sam sobie skonfigurujesz - będzie najlepiej. A jeśli wtedy przypadkiem coś się zepsuje w exploice zawsze możesz go wgrać ponownie ;) Tak - pozwala, u mnie gry NTSC śmigają bez problemów Swoją ps2 sprzedałeś 5 lat temu, a kiedy nową kupiłeś? FreeMcBoot nie działa z najnowszymi wersjami PS2 |
hello, mam pytanie..swoją ps2 sprzedałem juz jakieś 5 lat temu ale stara miłość nie rdzewieje, jest dużo gier które ukazały się jeszcze póżniej i które trzeba nadrobić..;)
dziś dowiedziałem się o istnieniu Free MC BOOT i mam do was pare pytań.. chcę kupić memorkę z free mc boot z allegro - na co zwracać uwagę? jaka pojemność memorki jest najlepsza? a potem konsola razem ze mną zmienia miejsce zamieszkania na amerykę środkową..z tego co wyczytalem free mc boot pozwala pominąć blokadę regionalną i będą działać zarówno gierki w PALu jak i NTSC, dobrze wyczytałem?:) pozdrawiam |
Tylko niektóre gry tego wymagają.Pewnie kwestia kompatybilności.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56. |