Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] FreeMCBoot i ESR (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-freemcboot-esr-79552/)

Berion 22.02.2009 23:59

A wykrywa jako co? Czy wcale nie wykrywa. Jeśli masz podaną ścieżkę do ESR w konfigu to ten automatycznie się odpali po wykryciu przez napęd nośnika, potem ESR czeka aż mechacon zweryfikuję ją jako DVD-Video i potem pojawiają się "kolorowe ekrany".

Jeśli nic się nie dzieje to albo nie masz ESR podanego w konfigu "do automatycznego uruchamiania" albo napęd w ogóle nie wykrył nośnika.

Problem zapewnie z jakością nośnika/wypalenia/lasera itd. standard.

mczetu 23.02.2009 11:57

kurde jest problem niewiem jak to sprawdzic na aukcji przez która kupiłem pisze tylko ESR ver. r9b

nie wiem bo jak spatchowalem nagrałem i probowalem odpalic to bez memorki w browser powinna plyta byc widoczna jako dvd video niewidzi mi plyty tdk dvd nagranej na mniej niz 4 predkosci niepamietam jaka dalem wtedy ,ale konsola normalnie czyta oryginalne gry czy to moze byc wina lasera??wiec cały esr niezadziała jak płyta wogule nie jest wykrywana tak mi sie wydaje /ale nie mam pojecia jak sprobowac nagrac zeby udalo sie ??

kamiltbg 23.02.2009 12:39

Przecież możesz sobie wrzucić dowolny ESR na karte jak masz już FreeMCBoota, jak Ci gość nie nagrał uLELF'a to wrzuć go na pendrive pod nazwą RESCUE.ELF i się włączy.

mczetu 23.02.2009 13:03

niezrozumiałes mnie narazie nie moge podejrzewać ze to wina esr ponieważ konsola nie wykrywa mi wogóle płyty jako dvd video wiec po co mam usuwac esr

darek0920 23.02.2009 13:55

Jak włączasz konsole to ESRbeta też się uruchamia czy nie? jak odpalasz ten ESR?"nie moge podejrzewać ze to wina esr ponieważ konsola nie wykrywa mi wogóle płyty jako dvd video wiec po co mam usuwac esr"odpaliłeś esr choć raz?
kamiltbg dobrze ci podpowiada z poziomu ulelf możesz zobaczyć co masz przerzucone na karte pamieci

mczetu 23.02.2009 14:14

tak odpalilem esr wiele razy wlaczam konsole mma logo free mc boot 1.8 wkladam plyte daje r2 i esr uruchamia sie i tyle czarny ekran caly czas

darek0920 23.02.2009 14:36

Zajrzyj tu może masz ESR direct off.Po uruchomieniu esr jak pojawi się czarny ekran zresetuj konsole z gra w środku,może masz akurat ta wersje ESR

mczetu 23.02.2009 14:55

to tez niestety niedziała ale czego to moze byc wina ze niewidzi plyt konsola jako dvd video jak nie plyty tdk to jakich sprobowac??

darek0920 23.02.2009 15:02

Verbatim http://forum.cdrinfo.pl/f2/jakie-ply...-na-ps2-21145/

kacpercapo 23.02.2009 16:26

mczetu
Jak masz memorke jest orginalna ??? albo wyłacz fast boot w konfiguracjach fmcb :)
A jak to laser ci nie działa to się nie przejmuj bo nowy bez zdjętej zworki około 40 zł to nie dużo jak na kolejny rok grania ;P i pamiętaj płytki muszą być dvd - według mnie tdk są najlepsze do gier.

Berion 23.02.2009 18:22

Co tu filozofować? Już napisałem w czym problem we wcześniejszym swoim poście. :P

FMCB nie uruchomi gier, ale to nie istotne. Płyta i tak musi zostać zweryfikowana jako poprawna i być wyświetlona w OSDSYS. Karta pamięci nie ma tutaj nic do rzeczy, ani wersja ESR. Co ma robić ESR jak jeszcze nie "dostał" płyty od mechacona?

---

TDK to syf... jakbyś to napisał 4 lata temu to jeszcze bym się zgodził.

mczetu 23.02.2009 22:18

dobra sproboje z tymi plytami itp a jak nie to nowy laser kupie tylko czy dam rade sam zamontowac trudne to jest??

kacpercapo 23.02.2009 23:52

Nie łatwizna. A jak sobie nie dasz rady to ja ci pomogę
:)

Berion 24.02.2009 00:25

Cytat:

Napisany przez mczetu (Post 1006985)
dobra sproboje z tymi plytami itp a jak nie to nowy laser kupie tylko czy dam rade sam zamontowac trudne to jest??

Nigdy nie odpalałeś na niej kopii? To nie możliwe, aby tak się "zatrupił". Naucz się wypalać płyty, przeczyść soczewkę, nasmaruj prowadnice i będzie dobrze.

Kupno lasera to ostateczność.

mczetu 24.02.2009 00:50

aha chciałem dodac ze kiedys miałem jakąs przeróbke na momerce ta przerobka była bardzo dziwna kombinacje klawiszy itp nieudalo mi sie nigdy tego odpalic ale mam nagrana plyte przez goscia spatchowana tak zwana plyta testowa jak on to nazwał i ja widz jako dvd video ale to nie ten patcher i esr nieuruchamia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50.