![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#121 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Mam pytanie dotyczące nagrywania na płytach BR. Z uwagi na to iż dopiero zaczynam się tym bawić i nie za bardzo wiem co i jak, na początek postanowiłem ściągnąć kilka płyt o wielkości ok 35-45GB, tak aby nie bawić się w zdejmowanie zabezpieczeń. Pierwszą płytę nagrałem bez problemu, tak samo drugą, ale przy trzeciej mam takie katalogi i nie wiem czy nagrać je wszystkie, czy może tylko tradycyjnie BDMV i CERTIFICATE. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym spróbował nagrać tylko 3 pierwsze katalogi, reszta to jakieś skrinszoty itp.
, chyba musisz popróbować
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Guru
![]() |
Trochę pogrzebałem w Google i już wiem, że katalogi i ostatni plik z PS3 w nazwie wymagane są właśnie do konsoli. PNG to są na 100% screeny wstawione przez uploadera, natomiast nie wiem co to jest za katalog ANY!. W środku jest to:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katalog ANY! powstał gdy ktoś robił obraz pliku programem AnyDvd, ja na Twoim miejscu spróbował bym wskazać główny folder z plikami BDMV itd programowi DVDFab i nagrać to na płytę, on wybierze jakie pliki potrzebuje i powinien wypalić film.
Ja bym tak zrobiłł
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Guru
![]() |
Fab wybrał wszystko i też tak to nagrał, na stacjonarnym odtwarzaczu płyta działa, nie wiem jak na PS3, muszę skoczyć w wolnej chwili do kumpla. Aha w sumie pierwszy raz użyłem DVDFab do nagrania jakiejkolwiek płyty. Do tej pory zgrywałem nim jedynie DVD, aby przerobić je w DVD Rebuilder, a zapewne teraz będzie służył jako ripper do płyt BR, aby tak zgrany materiał przerobić za pomocą BD Rebuildera, gdyż wydaje mi się, że w trybie highest zapewnia doskonałą jakość kopii na płycie 25 GB. Niby Fab zrobi całą płytę w mniej niż 3 godziny w najlepszej jakości, ale jakoś wydaje mi się iż obraz traci na ziarnistości, natomiast w BD Rebuilder czas konwersji trwa ok. 4x dłużej, za to kopia wygląda wyśmienicie, a muszę powiedzieć, że robie kopie 1:1, gdzie audio zostaje nieruszone, a jedynie kompresuje video w dwóch przebiegach. Może ktoś podzieli się własnymi spostrzeżeniami i opisze też o tym, czy widzi różnice między Fabem z opcją CUDA, a BD Rebuilderem.
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Roznica jest i to znaczaca - BD Rebuilder ten sam film robi okolo 40 godzin, DVDFab z wlaczona CUDA do kodowania to okolo 18 godzin.
|
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Guru
![]() |
Cytat:
Dla pewności dam log z BD Rebuildera Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#128 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Jasne ze zalezy od sprzetu ;-)! U mnie MainMovie Only na Intel Atom N330 + nVidia ION!
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Guru
![]() |
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2010
![]() |
Witam.
Próbowałem zgrać płytę Bluray programem DVDFAB i okazało się, że zgrało mi tylko foldery mainmovie/2012/bdmv/stream z plikiem .m2ts, nagrałem to na płytkę i mój odtwarzacz stacjonarny oczywiście tego nie czyta. tzn rozpoznaje płytkę jako data i gdy wchodzę w folder stream nic tam nie widzi, co powinno być nagrane na płytkę aby odtworzyć ją w odtwarzaczu stacjonarny? nie wiem też dlaczego dvdfab nie stworzył mi odpowiednich folderów. |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Nowy na forum
![]() |
uhm.. a mogę teraz coś zrobić z tym plikiem aby odtwarzać w stacjonarnym BR czy muszę zgrywać całą płytkę od nowa - 6 godzin
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Nowy na forum
![]() |
mam jeszcze jedno pytanie, próbowałem zgrać przez DVD FAB film bez dodatków, bez wszystkich napisów itd. gdy wybieram opcję kopiuj płytę nie mam możliwości żadnych zmian.(jedynie usunięcie dźwięku HD)
Natomiast gdy wybieram kopiuj główny tytuł wprawdzie mogę usuwać ścieżki itd. natomiast program nie tworzy folderów, które pozwalają odtworzyć film w stacjonarnym BD. istnieje możliwość zgrania okrojonej wersji filmu na płytę. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
| "zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
| Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 18:10 |
| restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 01:51 |
| Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 12:07 |