![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2009
![]() |
misio ale musisz napisac jaki film i jaka plyta itp moze wtedy cos pomoge , poza tym 28 czerwca wychodzi wladca pierscieni na BD edycja rozszerzona znana z DVD i kazda czesc jest na 2x BD 50GB to bedzie dopiero ogien z kopiowaniu ahhh
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
![]() |
CERTIFICATE
Witam . Mam takie pytanie czy Plik certificate jest potrzebny do otwarzania płyty blu ray na odtwarzaczu stacjonarnym . Dlaczego sie pytam ?? Ponieważ program nero nie przyjmuje mi wygenerowanego folderu blu-ray a dokałdnie pliku certificate . Dziekuje za odpowiedź
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Z tego co wiem to nie trzeba miec tego folderu , a nagrywasz pogramem nero Filmy na BD ? I jak sie sprawdza ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
![]() |
Nagrywałem jako dane i wszystko było ok ale przerobiłem a Adobe encorze i nero nie czyta pliku certyficate i dlateg ojetem ciekaw czy odtwarzacz bstacjonarny bedzie czytał płytę??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Wypalam wyłącznie Nero 10 i wszyskie pliki ISO Bluray są wypalane i odtwarzane poprawnie. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
![]() |
No i własnie tu sie zaczyna problem gdy chcem wrzucic je do nagrywania w nero expres ( Wideo - pliki BDMV) to pliki BMDV akceptuje ale już CERTIFIC nie przyjmuje . Wypaliłem bez tego płyte i wogóle jej nie czyta hmmmm. Jeste Ciekaw jezli mam plik z danymi BMDV i Certificate i nagram je jako dane to czy odtwarzacz stacjonarny przeczyta to i odrazu odpali menu ( sam robie menu do filmów)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Guru
![]() ![]() |
Sprawdzamy...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak widać... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Stały bywalec ;)
![]() |
slawekj a jak kopiujesz do nero pliki z HDD ? Bo ja mam folder Certificate i BDMV z kłótką i nie moge ich zastąpić i musze wszystko ręcznie kopiować czyli wchodzić w stream i kazdy folder pokolei kopiowac . Wybieram opcje w nero BDMV-Video
Może należy inna wybierać ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Guru
![]() ![]() |
Nie mam blokowanych folderów.... kopiuje jak każdy dowolny plik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dziwne .............. Ja mam z kłótką niewiem czemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
![]() |
Slawejk ok ale ty nagrywasz to jako dane a ja mówie o nagrywaniu to jako Video i zeby odtwarzało menu w stacjonarnym czyli nero Expres Video i pliki BDMV. Niby nagrywa u mnie na 100 % ale pózniej nie widzi zadnego dysku w nagrywarce i nie wiem co jest ??. Czy musze mieć program żeby nagle pojawiło sie ze coś jest nagrane na płycie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ja nagralem jako dane Blu-Ray UDF i nie odtwarza mi ani ps3 ani odtwarzacz , natomiast jak nagralem BDMV-Video to smiga wszystko tylko własnie mam te kłótki na folderach i musze recznie kazdy otwierac i kopiowac .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Guru
![]() ![]() |
Ok... są kłódki. Ale tutaj tworzymy Bluray nie mając gotowych folderów BDMV i CERTIFICATE. Dlatego te kłódki.
Jeżeli są foldery to robimy jak wyżej i nie potrzeba ich zmieniać a tak stworzony obraz ISO wypalamy i nie ma żadnych problemów z odtwarzaniem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Stały bywalec ;)
![]() |
slawekj ok ale to jaka opcje trzeba wybrac w nero ? Bo w takim razie nie BDMV - Video . To jaki ? ten UDF tez po nagraniu nie łapie wiec jakim ty robisz ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Guru
![]() ![]() |
Stosuje dwie metody (100% pewności) przy poprawnych folderach BDMV i CERTIFICATE.
1. DVDFab 8 Qt --> Bluray copy --> cały nośnik lub film główny i zapis na dysku w pliku ISO. 2. Nero Express --> Dysk Blue-ray i krok po kroku jak wyżej post 202 --> zapis na dysku w pliku image.iso. Tak utworzone obrazy montuje w VCD (Elby Virtual Clone Drive) i sprawdzam poprawność działania obrazu ISO na Corel WinDVD 2010. Jeżeli wszystko poprawnie działa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
"zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 17:10 |
restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 00:51 |
Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 11:07 |