![]() |
Ciezko mi cokolwiek polecac bo sam jestem na zakupie. Poza tym zalezy to od wielu czynnikow, takich jak np. "DO CZEGO BEDZIESZ UZYWAL TELEWIZORA", bo np. Ty bedizesz na nim ogladal TV a ja w ogole tego nie robie - bede tylko gral. I wowczas kazdy z nas potrzebuje dwoch roznych telewizorow. Generalnie napisz do czego jest Ci potrzebny TV. A demek i tak Ci napisze zebys kupil elektrownie od Panasonica :-P...
|
Cytat:
|
TV analogowa, cyfrowa czy cyfrowa w HD?
|
cyfrowa ,moze czesciowo HD
|
Do sygnalu w SD ponoc lepiej sprawdza sie TV plazmowy, tyle ze mnie osobiscie od plazmy oczy bola. No i pogodz sie ze 10-15 PLN na miesiac Ci dojdzie do rachunkow.
|
Cytat:
Nie mam żadnych zastrzeżeń, 5 lat gwarancji też coś znaczy :czytaj: |
SD lepiej wyglada na plazmie. Ale pradu zre i niektorych (w tym mnie) oczy od niej bola. Dluzej niz 2 godziny na plazmie to dla mnie katorga, co mija sie z celem zgodnie z moja definicja grania (nieraz organizuje gamen-nighty i gramy po 12 godzin).
|
@M@X
nie mam najmniejszego zamiaru nic pisac :P |
na szczescie pojawily sie juz LCD z upscalerami, wiec plazma stracila ostatnia zalete (lepszy wyglada SD)
Toska robi, na razie tylko 2 modele zdaje sie, ale sa :D http://hdtvorg.co.uk/news/articles/2008111201.htm |
aha
czyli lepszy czarny i lepsze kolory tez sa na LCD? |
cofnij sie pare stron i przypomnij sobie o dynamicznym podswietlaniu
doloz do tego fakt, ze ogladanie w calkowiecie zaciemnionym pokoju nie jest najmadrzejszym pomyslem i ze czarnych filmow o murzynach w piwnicy bez zarowki praktyczni sie nie kreci :szczerb: a kolory - a co, bylo zle kiedys? a plazma jak Ci migocze :D od jasnych scen mozna oczoplasu dostac (bol glowy wspomniany przez M@Xa) |
to musze forum zmienic w takim razie
bo na avs sami slepi siedza |
Z tą czernią, to jest tak, że jak spojrzałem niedawno na LG sprzed paru lat, to faktycznie szarość straszna, obraz jakby wyblakły, itd. Ale to było kiedyś...
To powtarzanie w kółko, że LCD mają czerń be, a plazmy się wypalają i dużo prądu żrą (nowe LCD też dużo żrą), przypomina mi sąd nad czarownicą z Monty Pythona - niech no jeden krzyknie, a reszta za nim :haha: |
polecam porownac na lcd i plazmie jak wygladaja avp2, dark knight i koncercik tony bennet and friends
ale przeciez filmow gdzie jest duzo ciemnych scen nikt nie kreci... |
wez ta swoja plazme i podniecaj sie nia
przyjmij do wiadomosci, ze to kiepska technologia na dzien dzisiejszy i ma znikomy procent rynku (osoby, ktorym migotanie nie przeszkadza) kazdy tutaj zna zalety i wady obu technologii wiec przestan na kazdy post o lcd odpowiadac jak tam czern - bo ma sie bardzo dobrze, chyba lcd nie widziales od paru lat |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |