![]() |
Bo te mnożone zera przy kontraście dynamicznym, to tylko marketing jest.
IMO jedne z lepszych na rynku LCD Sharpa Aquosy mają kontrast 2000:1, najlepszy model 3000:1 właśnie. |
10-20%? z 50000 to jest 10000 czyli wychodziloby, ze najlepsze maja 40000:1
urzadzenie do mierzenia kontrastu wymyslono juz dawno.... najwiekszy kontrast jaki na dzien dzisiejszy zmierzono w lcd to cos pod 3000:1 i juz o tym pisalem... |
Cytat:
Jak nie - to pozostaje wiara w ulotki :> No i reputacja producenta :taktak: Sony, Sharp: 50000, Philips: 5000. Myślę, że takie firmy nie kłamią - co najwyżej trochę mijają się z prawdą: 10%, 20% :D |
wow
50 000 :1 w lcd? ktory tyle ma? ale nie w ulotce...tylko w rzeczywistosci |
Cytat:
|
Dobra, dobra.. już mnie nie musicie przekonywać. Chciałem się tylko upewnić, że nie ma po co o siódmej rano sterczeć pod sklepem ;)
|
Cytat:
znaczy sie sa grsze firmy, np rubin, ale... |
Cytat:
|
Cytat:
Może w telewizorach ma to większe znaczenie i fakt, że nie miałem możliwości sprawdzenia tego osobiście, ale naprawdę wątpie, aby te kolejne zeraz były aż tak potrzebne. |
pare dni temu kuppilem koledze http://direct.tesco.com/q/R.205-8665.aspx
Panasonic 26" HD Ready LCD TV with built-in Freeview TX-26LXD8 zamiast anteny WIDELEC a lapie programy nadawane cyfrowo antena jednak bedzie konieczna jednak spokojnie mozna polecic (ale ile to cus stoi w polandzie - bladego pojecia nie mam) |
leżaki leżakami, mam monitor iiyamy który też był leżakiem i od 4 lat bezproblemowo chodzi :)
a co do lcd to chyba od leżenia się nie psują ;) |
Cytat:
Ale cena, jak za złom, zupełnie atrakcyjna :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
W temacie telewizorów teraz kompletnie nie siedzę, ale 42'' LCD to na pierwszy rzut oka brzmi nieźle.. |
zapraszam, bo mojej nie ma ;)
a zdjęcie w temacie "napisz coś pozytywnego" :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33. |