![]() |
A jeszcze inni by oglądać telewizję. ;p
|
miałem o tym wspomnieć ale na lcd też jednak da się telewizje pooglądać... jakoś
|
Oglądałem telewizję pierwszy raz od kilku tygodni, 07 zgłoś się leciał, kultowy odcinek, w którym Dziewulski spuszcza się na linie ze śmigłowca i wyraźnie widać, że ma kloca w majtach, po czym podkutym wojskowym butem nie może wybić szyby w ciężarówce. :rotfl:
Do tego starczy stary telewizor, albo monitor w komputerze. :taktak: |
no już nie będę wnikał w marność ramówki ogólnodostępnych kanałów tv - rzeczywiście nie ma co oglądać, sporo powtórek, oper mydlanych czy hitów typu "szubidu ju ken dens" ale zawsze coś można wrzucić do odtwarzacza lub obejrzeć coś z płatnych kanałów tv. Najlepiej na plaźmie.
|
Cytat:
Jedni wolą to inni coś innego. Ja nie mogę patrzeć na plazmę, ponieważ widzę w niej delikatne technologie "ruskiego rubina". Oczywiście w mocno przesadzonej formie. Możliwe że mam zbyt czułe oczy, ale dla mnie plazma to takie mnóstwo "mini kineskopów" na które patrzeć nie mogę. Technologicznie paradoksalnie coś w tym jest, dlatego przy wyborze TV najlepiej samemu sprawdzić. Na własne oczy. |
jest dokładnie tak jak mówisz - trzeba sprawdzić na własne oczy, też uważam, że mam zbyt czułe oczy i wg mnie ekrany lcd nie nadają się zupełnie jako wyświetlacz tv.
|
Cytat:
coraz więcej pojawia się shitu a wybór kierowany jest sympatia do producenta albo do pana sprzedającego w markecie wiec ja przyjąłem najprostsza formę wyboru <- test na kalibrator np. X-Rite i1Display Pro jeśli nie mam pod ręka takowego pytam się ludzi zajmujących się zawodowo kalibracja ww LCD/LED jako monitor do komputera a na tv - plasma czytaj "ruski rubin" :spoko: |
Kompletnie się nie znam na najnowszych TV. Poszukuję coś w granicach 42 - 55 cali. Musi mieć wifi z sensownym zarządzaniem (DLNA) oraz możliwość nagrywania na USB (ale to pewnie norma ;) )
Co polecicie? Pierwszy lepszy wyklikany z googla. Ogólne sugestie co do marki mile widziane :spoko: |
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...-42w805a.bhtml
można kupić w granicach 3200, sony może i drogie ale nadrabia jakością obrazu ,softem i wykonaniem |
|
Cytat:
Powyżej to pikseloza, dalsza odległość i mniej widoczne detale. Nie bez powodu uhd to 4x 42". |
Cytat:
Czyli jeśli mój wzrok "woli" np. LED, ale kalibrator "woli" coś innego, to mam brać to drugie? |
Cytat:
IMO przyjmujac odpowiednia odlegosc - porównując 42" np do 50" różnica w odbiorze jest kolosalna 42" jest za male Cytat:
jesli lubisz cukierkowe kolory które nie są zbliżone choć trochę do oryginału, nie widzisz różnicy w czasie reakcji oraz gorszych katów widzenia bierz LED mi by nawet nie przyszło do głowy podłączać do telewizora LED'owego kalibratora - szkoda prądu |
Cytat:
Tyle, że nie każdemu odpowiada skalibrowany obraz... nie każdemu odpowiada obraz w tv taki, jaki widzi za oknem, woli by w tv kolory były żywsze, nienaturalne, a że przez to traci szczegółowość obrazu (stopnie gradacji koloru) to już nie ważne. Ważne, że "daje po oczach". |
ale czy opłaca się kupować coś droższego podłączać do tego kalibrator by uzyskać zaledwie obraz akceptowalny?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:11. |