Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safe Disc 3 ;(((( (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safe-disc-3-a-34945/)

MasterRed 27.08.2004 00:55

liteon ltr 52537S clone xxl >alcoholer>alcohol 120% 1.4.8 1222 .secu rom juz wiem gdzie spiepszylem chyba ale ten SD 3.20 kepsko musza zalatwic sie jeszcze raz ta plytka i sprobuja :-((((((((((

Loczek 26.08.2004 23:51

Master nie ruszaja ci z plytki bo:
- masz slaba nagrywarke,
- kopiujesz to zlym programem,
- inne.
Opisz jaka masz nagrywarke, jakim progsem kopiujesz. Wiesz Safedisc 3.20 to juz nie przelewki i trzeba miec dobry sprzet i full szczescia.

MasterRed 26.08.2004 19:00

colin 4 i shrek 2 zabezpieczone SD 3.20 a neverwinters night securom 4.84 :-((((
i czemu colin i shrek ruszaja z virtuala a z plytki nie !!!

Loczek 26.08.2004 09:48

Jakiego colina i czym jest zabezpieczony ten shrek 2 ???

MasterRed 25.08.2004 22:51

juz go mam jest git ,ale nie wykrywa securom 4.83 i 4.84 wiec najlepszy nie ma <lol> ale poczytaj moja druga czesc tamtego postui

oki wgralem alcoholem colina i shreka 2 i jak je nagram na cd to mam spiepszone nie idzie grac ,a jak zamontuje w virtualnym napedzie z alcohola to smiga az milo , ??? ??? ??? czemu ,co jest grane ,pierszy raz tak mam

Loczek 25.08.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez MasterRed
cze mam do kopniecia colina z SD 3.20 a clone xxl wykrywa mi 2.9 czy jest jakis programik co bedzie pokazywal nowsze zabezpieczenia albo update clona ??? bo alcoholer mi nie widzi np securom 4.84 ;-)

master tu masz link do programu A-ray scaner. To jest jak narazie najlepszy program do wykrywania zabezpieczen http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...0145&baza=soft

MasterRed 25.08.2004 22:13

cze mam do kopniecia colina z SD 3.20 a clone xxl wykrywa mi 2.9 czy jest jakis programik co bedzie pokazywal nowsze zabezpieczenia albo update clona ??? bo alcoholer mi nie widzi np securom 4.84 ;-)

oki wgralem alcoholem colina i shreka 2 i jak je nagram na cd to mam spiepszone nie idzie grac ,a jak zamontuje w virtualnym napedzie z alcohola to smiga az milo , ??? ??? ??? czemu ,co jest grane ,pierszy raz tak mam :blee:

prosze o pomoc
pozdro

basta 18.08.2004 15:45

sacred

mam Sacred org.i po instalacji zawsze wyskakuje błąd woluminu włóż cd 1.Mam nagrywarke LiteOn52-wypalałem już obraz przez Alcohola i dalej nic już mnie szlag trafia POMOCY!!!!

RamzesXXXII 16.08.2004 23:48

A czy z tym zabezpieczeniem poradzi sobie piecyk LiteON DVD 451S przerobiony na 851S za pomoca biosu codeguys 8-) 8-) 8-) ??

PS. Do jakich zabezpieczen nadaje sie ten piec ?? :spoko: :spoko:

MasterRed 16.08.2004 23:33

OK a co z ta plytka obraz dziala a po wypaleniu go na plycie gra nie chodzi :(
zle sie nagralo ?!

Mich@ł 16.08.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez MasterRed
sorry ale nie umie ich zainstalowac :\ , co mam wcisnac by je nagrac ,trza te pliki gdziesz przeniesc ?
a pozatym w clonie xxl pisze ze nie potrzeba
musze tylko zrobic tego clona xxl i bydzie gitos

Wybierasz install Aspi, naciskasz dowolny klawisz i restartujesz kompa. U mnie wystarczyło. GOOD LUCK

MasterRed 16.08.2004 10:48

sorry ale nie umie ich zainstalowac :\ , co mam wcisnac by je nagrac ,trza te pliki gdziesz przeniesc ?
a pozatym w clonie xxl pisze ze nie potrzeba
musze tylko zrobic tego clona xxl i bydzie gitos

Mich@ł 16.08.2004 09:21

Cytat:

Napisany przez MasterRed
cze
mam problem :
-cdclone xxl 2.0.1.5 ,gdy wkladam plytke i daje skan wyskakuje mi tabelka ,prosze wlozyc plyte do napedu ,a plytka juz jest
-aray scanner wykryl sd 3.20 ,nagralem alcoholem obraz na dysk ,a potem na plytke ,jak puszczam plytke to gra nie dziala ,a jak obraz z dysku to gra smiga :| nie wiem co zrobic
-teraz mam gre neverwinters night i aray nic nie wykrywa ,wiec sadze ze to bydzie securom 4.7 < ale cdclona xxl ktory juz mi umozliwij przegranie kiedys tej plytki nie moge uruchomic , co jest z tym cholernym cdclonem xxl ,bo tam trza napedy ustawic ,a wykrywa mi tylko wirtuale !!!

PS Liteon-LTR 52327S

prosze o pomoc !!!
pozdro

Co do Clony`ego to zainstaluj sobie sterowniki aspii, które znajdziesz tutaj

MasterRed 16.08.2004 01:22

cze
mam problem :
-cdclone xxl 2.0.1.5 ,gdy wkladam plytke i daje skan wyskakuje mi tabelka ,prosze wlozyc plyte do napedu ,a plytka juz jest
-aray scanner wykryl sd 3.20 ,nagralem alcoholem obraz na dysk ,a potem na plytke ,jak puszczam plytke to gra nie dziala ,a jak obraz z dysku to gra smiga :| nie wiem co zrobic
-teraz mam gre neverwinters night i aray nic nie wykrywa ,wiec sadze ze to bydzie securom 4.7 < ale cdclona xxl ktory juz mi umozliwij przegranie kiedys tej plytki nie moge uruchomic , co jest z tym cholernym cdclonem xxl ,bo tam trza napedy ustawic ,a wykrywa mi tylko wirtuale !!!

PS Liteon-LTR 52327S

prosze o pomoc !!!
pozdro

WalKuch 12.08.2004 20:28

Cytat:

Napisany przez GUMI70
I jeszcze jedno. Mój koleś który ma kompa ze 4 miesiące i o nagrywaniu gier wie niewiele. Zrobił sobie działającą kopię far cry- 5 cd. programem Nero w wersji 6.3.

To ciekawe bo wersja CD jest zabezpieczona safeDisc 3.15.010,natomiast wersja DVD SafeDisc 3.20.022 i te zabezpieczenia kopiuje Nero?.To po kiego te wszystkie programy do kopiowania zabezpieczonych płyt,skanery,profilery?Kurcze od dzisiaj kopiuje SafeDisc w Nero.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:50.