![]() |
Takie pytanie co do operki 10.50 da sie jakos przywrocic standardowe wyszukiwanie stron, tzn ze wciskam ,./ czy co tam jeszcze i zaczyna przeszukiwac strone a nie .,/ i sie pokazuje okienko wyszukiwania i trzeba wcisnac F3?
|
Cytat:
Zintegrowane wyszukiwanie masz wyłączone? opera:config#UserPrefs|UseIntegratedSearch |
Jak wylaczyc w nowej Operze zeby zakladki nie wyswiatlaly sie jako miniatury na windowsowskim pasku (Win7)?
|
Cytat:
Kod:
opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails |
Juz pokazuje na filmiku. Chodzi o to ze 10.10 od razu wyszukuje dane slowo a 10.50 czeka na F3
|
Cytat:
Coś dziwnie to u Ciebie wygląda - zamiast lupki jest ikonka Google i 'przycisk'/'okienko' wyszukiwania (na pasku adresu) masz zmieniony. Masz wyłączone Use Integrated Search? Jeśli nie, to wyłącz (co nieco się zmieniło). |
No wlasnie ja cche ta lupke;) Bo to wersja 10.10 a 10.50 ma wlasnie ta ikonke google. Mam wylaczona ta opcje (brak zaznaczenia).
|
Cytat:
Sprawdź zresztą na wersji portable. |
Poszukam i sprawdze;)
No to juz wiem:mania usuwania, o 1 wyszukiwarke za duzo usunalem;) |
Cytat:
|
w katalogu z ustawieniami opery (c:\uzytkownicy\twoj profil\appdata\roaming\opera\opera jest search ini. Znajdz search engine 6 - KEY=f i w Deleted zmien 1 na 0. U mnie to zadzialalo.
|
Działa, dzięki :)
|
witam,
kumpel ma problem z ff vwesja najnowiesza oficjana - czyszczenie keszu nie pomogło mianowicie ff, często po wyłaczeniu wisi w menadzerze zadań i strasznie długo sie go zamyka macie jakiś pomysł (ff był juz przeinstalowywany) |
Jeżeli masz otwarte dużo zakładek i FF zajmuje dużo ramu, to czasem bardzo długo się zamyka. Kiedyś to obserwowałem, ale cierpliwości starczyło mi na kilka minut. Później najczęściej pomaga po prostu kill :)
|
Cytat:
nie słucha, szuka problemów i kombinuje ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |