![]() |
Myślę, że FF już nic nie pomoże.
|
Ilość załączników: 3
|
Ale chyba do zasług FF można zaliczyć "uwolnienie" Opery, bo przecież swego czasu była płatna a teraz jak widać chyba odchodzi na emeryturę :|
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Załącznik 57305 Opera z Chromem biją zabytek minionej epoki w nowej skórce (zerżniętej zresztą z Chroma i Opery) na głowę || |
Cytat:
Czas na przesiadkę, tylko nie wiem czy chrome, czy opera? Operę kiedyś zainstalowałem, ale jakoś mi nie leżała, a znowu chrom podobno szpieguje użytkowników, więc która? Może teraz jest inaczej Może jakieś rady, w miarę obiektywne:spoko: |
Chrome sledzi uzytkownikow i wysyla rozne cuda do google.
Osobiscie polece Ci Iron czyli Chrome bez crapu. Najlepiej w wersji portable :) |
O obiektywną będzie trudno...
Mam zainstalowane wszystkie, bo ze względów testowych muszę. Ale na co dzień korzystam z Opery, bo ma wbudowane kilka narzędzi z których korzystam i działają jak dla mnie najlepiej i w sposób intuicyjny. Ale to kwestia przyzwyczajenia pewnie. Chrom jest też doskonałą alternatywą, gdyż można dodać do niego ulubione rozszerzenia, a mam wrażenie, że chodzi nawet sprawniej od Opery i wyświetla poprawnie strony z którymi Opera ma czasem problemy (nieliczne). Sam nawet myślałem swego czasu o przejściu na Chroma, ale w końcu się nie zdecydowałem. Jakoś w Operze mam wszystko na miejscu, pod ręką... FF nigdy - nawet wywołanie głupich zakładek z menu to problem || |
To ma jakiś cel, czy tak się bawimy ???
|
Cytat:
Było pisane, że wynik zależy od kompa więc nie są porównywalne, na jednym kompie testuje sie choć te 2-3 przeglądarki. |
Domyśliłem się (tak se wrzuciłem :> ). Jako, że innym przeglądarek u mnie brak, to dałem co jest (mogłem jeszcze dodać IE).
Zastanawia mnie po prostu sens tego testowania. Rozumiem, że jednak osoba sobie zrobiła i wrzuciła jako ciekawostkę, ale tyle? Naprawdę uważacie, że to się faktycznie przekłada na codzienne korzystanie z przeglądarek? |
Mnie tam tego typu fluktuacje mało interesują, musiałbym to odczuć empirycznie,
strony musiałyby się niepoprawnie ładować, ogólne zamulenie etc. To coś jak wyciskanie na siłę ostatnich punktów w 3dmark'u, powód? Bo tak. Testy wg mnie są przydatne jedynie do rzucenia okiem przy wyborze czegoś tam... |
Tak z ciekawości za co są te punkty? Na jakiej zasadzie są przyznawane? Co to za testy są robione?
W czym ten test jest lepszy od SunSpider czy V8 ? :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:22. |