Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jak odzyskac haslo do skrzynki e-mail'owej (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jak-odzyskac-haslo-skrzynki-e-mailowej-10168/)

kokosmax8 27.12.2009 19:49

elo mam wielki problem. ktos wszedl na moja poczte i mnienil mi haslo do niej i do gry w ktora gram przez neta. ;( pomoze mi ktos? jak go namierzyc albo na swoja poczte wejsc? grlaem w ta gre prawie 2,5 roku a jakis smiec mi sie wladowal i wszystko poszlo na marne;( zalamka normalnie ;/ pomoze mi ktos z tym? jakis program zeby wejsc na moja poczte lub cos z tych rzeczy? moge to bardzo latwo udowodnic jesli ktos mi nie wierzy tylko ze to juz przez poczte. prosze o pomoc.Prosze pisac na adres pr0wok4tor@op.pl

Sunna 27.12.2009 19:57

heh
heh
heh

Patrix 27.12.2009 19:57

Czytaj temat od początku.

Drago2010 27.02.2010 14:03

Witam. Jestem nowy na tym portalu i mam prośbę. Mam problem z odzyskaniem hasła do poczty interia.pl. Nr tel który był podany podczas zakładania tej poczty stracił ważność,więc odzyskanie przez sms odpada i opcja alternatywnego meila też odpada.... Proszę o pomoc jak to zrobić?

grzeniu 27.02.2010 14:25

Przypomnieć jednak sobie, albo kontakt z administratorem poczty i udowodnienie mu że ty to ty.
Ale to chyba już wcześniej było napisane.

rycho 27.02.2010 14:25

To proste.
Wyłącz komputer.
Poczekaj 5 minut.
Włącz komputer.
I zanim sie uruchomią wszystkie procesy walnij glową o ścianę. Tylko mocno!

pali 27.02.2010 14:31

A zadzwoń na ten numer.
Może już komuś go sprzedali.

Poproś ładnie i dostaniesz treść SMS :idea:

HoleInTheHead 27.03.2011 20:08

Hasło

Witam!
Wiem, wiem jestem kolejnym zapominalskim użytkownikiem poczty i teraz już wiem co robić żeby nie zapomnieć hasła i od jutra biorę lecytynę na wzmocnienie pamięci... Ale póki co nie mam dostępu do swojej poczty i jestem zdesperowana. Napisałam już do administracji ale nie wiem kiedy doczekam się odpowiedzi. Wczoraj zmieniłam hasło a dzisiaj dziura w głowie nie mogę dostać się na swoją własną skrzynkę!:( Opcje podpowiedzi odpadają bo usunęłam numer telefonu, który podałam wcześniej, odpowiedzi na pytanie nie znam skoro ta, która wpisuje nie działa... Konto mam na wp. Czy jest wśród Was ktoś kto mógłby mi pomóc? Jestem w stanie udowodnić, że konto jest moje i nie chce włamać się do kogoś obcego, pamiętam jakie dane podawałam i jakie maile znajdują się na koncie. BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrix 27.03.2011 20:21

Tu masz opisane co i jak: https://profil.wp.pl/haslo.html
A jak to nic nie da to kontakt z adminami...
Zapewne będą chcieli skan dowodu od Ciebie co jest ponoć sprzeczne z prawem polskim i się z tym zgadzam.

Do reszty zapominalskich w przyszłości:

NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI ODZYSKANIA HASŁA
jak skorzystanie z opcji jego odzyskania z panelu logowania do poczty lub kontaktu z administratorami danego serwisu...

PS
Ja bym ten temat zamknął i wstawił zakaz zakładania nowych temu podobnych w regulaminie forum.

HoleInTheHead 27.03.2011 21:03

czyli mam się pożegnać ze swoim mailem? A nie można się na niego włamać....?

andy 27.03.2011 21:11

Dla zapominalskich polecam programy do przechowywania haseł. Wystarczy wykuć na pamięć jedno mocne hasło zbiorcze aby całą baza była bezpieczna.

http://Keepass.info - OpenSource, chyba jeden z najlepszych tego typu programów. Są dostępne wersje pod Androida, iOSa, WP7 czy Jave(używam). Dzięki temu hasła mam zawsze ze sobą ;)

Cytat:

czyli mam się pożegnać ze swoim mailem? A nie można się na niego włamać....?
Jasne, że się da włamać. Nie ma rzeczy niemożliwych. Niestety nie licz, że ktoś Ci podpowie jak to zrobić.

Patrix 27.03.2011 21:11

Jeśli powyższe drogi odzyskania hasła wyczerpiesz to się pożegnasz. Inne opcje są karalne.

andy, media, które używam często - hasła pamiętam, od reszty jest notes i długopis.
Sposób wcale nie gorszy.

andy 27.03.2011 21:17

Ilość załączników: 1
Cytat:

andy, media, które używam często - hasła pamiętam, od reszty jest notes i długopis.
Sposób wcale nie gorszy.
Gorszy bo notes nie jest szyfrowany i np. gdyby zginął to jesteś w kropce. KeePass szyfruje bazę danych z hasłami kluczem głównym i nawet jeżeli ją ktoś wykradnie ma nikłe szanse na dostanie się do środka, no chyba, że twoje hasło główne mieści się w 6-8 znakach.

Polecam się zainteresować KeePass'em, ma wbudowany generator haseł więc można szybko stworzyć mocne hasło dla nowej strony. Otwartość oraz certyfikacja przez OSI stawia ten produkt na bardzo wysokim pieńku ;)
Załącznik 57053

HoleInTheHead 27.03.2011 21:20

Nie liczę na to że ktoś mi podpowie, ale że to zrobi...Wiem jestem naiwna ale polowa mojego życia jest na tej skrzynce. I zawsze pamiętam hasła ale wczoraj je zmieniłam i usunęłam nr telefonu oraz zmieniłam datę urodzenia nie wiem po co. Dzisiaj wpisuje hasło a tu niespodzianka nie mogę się zalogować, blackout jakiś:/

Misiek4 27.03.2011 21:23

Hole* mysle, że nikt Ci tutaj nie pomoze i proponuje nie ciagnac tego watku dalej...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01.