Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jak odzyskac haslo do skrzynki e-mail'owej (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jak-odzyskac-haslo-skrzynki-e-mailowej-10168/)

Patrix 27.03.2011 21:25

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1153232)
Gorszy bo notes nie jest szyfrowany i np. gdyby zginął to jesteś w kropce.

Andy, ale ja tego notesu z domu nie wynoszę... :) A znajduje się on... tylko ja wiem gdzie :)
Gdybym musiał to mieć przy sobie, to oczywiście skorzystałbym z jakiegoś programowego sejfu.

HoleInTheHead 27.03.2011 21:27

Nie liczę na to że ktoś mi podpowie, ale że to zrobi...Wiem jestem naiwna ale polowa mojego życia jest na tej skrzynce. I zawsze pamiętam hasła ale wczoraj je zmieniłam i usunęłam nr telefonu oraz zmieniłam datę urodzenia nie wiem po co. Dzisiaj wpisuje hasło a tu niespodzianka nie mogę się zalogować, blackout jakiś:/

Misiek4 27.03.2011 21:33

Koledzy juz napisali co masz zrobic i wiecej nie pomoga. Uprzejmie prosze, daj sobie spokoj.

Patrix 27.03.2011 21:33

Nikt Ci tutaj nie pomoże w inny sposób jak napisanie o dostępnych możliwych drogach odzyskiwania hasła.
Proszenie o przestępstwo jest naiwne i chyba podpada już nawet pod jakiś paragraf.
Więc dla własnego dobra siedź już cicho i nie spamuj podobnymi pytaniami nigdzie więcej.

Ten temat jest niefortunny i wprowadza takich przypadkowych gości jak Ty w błąd.
A takie historie i nasze tłumaczenia przewijają się tutaj co stronę.

HoleInTheHead 27.03.2011 21:34

Rozumiem.
Jedynym plusem zaistniałej sytuacji jest to, że trafiłam na to forum i poprawiłam sobie humor czytając Wasze wcześniejsze posty:) Dziękuję za podpowiedzi odnośnie zapamiętania hasła. Jako że jestem tradycjonalistką chyba pozostanę przy notesie chociaż dobrze wiedzieć, że istnieje program, który może mi pomóc przy zarządzaniu moich kont.

Berion 27.03.2011 21:37

Ja bym bardziej polecał klienta pocztowego, najlepiej portablowego aby można było łatwo i szybko robić kopię. IMO logowanie się przez www to relikt minionej epoki.

pali 27.03.2011 22:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1153248)
(...) IMO logowanie się przez www to relikt minionej epoki.

Około stu lat istniały wyłącznie klienty pocztowe,
dopiero niedawno jedna webaplikacja (GMail) osiągnęła funkcjonalność klasycznego klienta pocztowego,
a Ty mówisz o relikcie? :ysz:

Magazynowanie poczty na serwerach dostawcy vs. lokalne kopie na windows - dla ZU lepsze to pierwsze. W drugim przypadku utrata danych jest kwestią czasu.

M@X 27.03.2011 22:48

Tylko IMAP! Mam zsynchronizowane majle na trzech komputerach, iPhonie i iPadzie. POP3 to przezytek...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk

HoleInTheHead 27.03.2011 22:57

Masz rację Patrix, dziękuje za dosadne uświadomienie mi, że nie ma co się łudzić. Chciałam co prawda jeszcze spróbować napisać do administratora chociaż z tego co czytalam szanse na to że zresetuje mi hasło są nikłe a w zasadzie graniczą z cudem, a teraz nawet nie wiem czy jest sens.

pali 28.03.2011 07:49

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1153271)
Tylko IMAP! (...) POP3 to przezytek...

Dokładnie. Ale hasło trza mieć tak czy siak.

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1153271)
(...) Mam zsynchronizowane majle na trzech komputerach, iPhonie i iPadzie.(...)

Apple nie udostępnia chyba żadnej poczty.
A szkoda, bo miałbym pomysł jak logować się bez hasła, żeby było simple.
Kartą płatniczą!
;)

Berion 28.03.2011 10:43

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1153270)
Około stu lat istniały wyłącznie klienty pocztowe,
dopiero niedawno jedna webaplikacja (GMail) osiągnęła funkcjonalność klasycznego klienta pocztowego,
a Ty mówisz o relikcie? :ysz:

Magazynowanie poczty na serwerach dostawcy vs. lokalne kopie na windows - dla ZU lepsze to pierwsze. W drugim przypadku utrata danych jest kwestią czasu.

Dokładnie tak. Relikt minionej epoki. Oczywiście w niektórych okolicznościach interface webowy jest przydany, ale do domu na stacjonarkę to IMO utrudnianie sobie życia.

Jeśli ktoś nie potrafi dbać o swoje dane to je będzie tracić. Trudno. Selekcja naturalna. ;) Każdy użytkownik komputera powinien wiedzieć na czym pracuje, jakie są wady i zalety takich czy innych rozwiązań i względem tego podejmować stosowne decyzje.

Jeśli ktoś nie rozumie, że HDD nie są wieczne i nie potrafi lub nie chce robić kopii swoich ważnych danych to nauczy się i/lub zrozumie przy pierwszym fuckupie (i myślę, że efekt tej utraconej skrzynki na HoleInTheHead będzie czysto edukacyjny - silny bodziec. Przynajmniej nauczy się, że hasła się zapisuje choćby w notesie, którego się ze sobą nie nosi (@andy ;]), kiedy się zmienia to się również zapisuje i że się wie po co i na jakie się zmienia). Jeśli nie to drugie dobrze bo ktoś będzie zarabiał na odzyskiwaniu danych. :P

M@X 28.03.2011 11:13

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1153294)
Apple nie udost***281;pnia chyba ***380;adnej poczty.

me.com

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk

Banana Coctail 28.03.2011 14:36

Żeby tego używać, trzeba potworka iTunes zainstalować.

Cytat:

Napisany przez 2. Opis Usługi / Wymagania systemowe
iTunes w wersji 8.2 lub nowszej (do pobrania bezpłatnie pod adresem http://www.apple.com/pl/itunes/)

Cytat:

Napisany przez 4. Polityka ochrony prywatności klientów firmy Apple
Użytkownik wyraża również zgodę na to, że informacje te mogą zostać przesłane do USA i/lub innych krajów w celu przechowywania i przetwarzania przez Apple i ***64257; rmy współpracujące.

Cytat:

Napisany przez 5. Zawartość i zachowanie / Zachowanie Użytkownika
Użytkownik zobowiązuje się, że NIE będzie używać Usługi do:

a. wysyłania, pobierania, zamieszczania, transmitowania, przechowywania lub udostępniania w inny sposób Zawartości sprzecznej z prawem, oszczerczej, szkalującej, szkodliwej, obraźliwej, obelżywej, nawołującej do przemocy, obscenicznej, wulgarnej, naruszającej czyjąś prywatność, nawołującej do nienawiści, rasistowskiej lub w inny sposób niewłaściwej;

Cytat:

Napisany przez 5. Zawartość i zachowanie / Usunięcie zawartości
Apple nie odpowiada w żaden sposób za zawartość dostarczoną przez innych i nie ma obowiązku jej wstępnego przeglądania. Apple zachowuje sobie prawo do sprawdzania, czy Zawartość jest odpowiednia i zgodna z tą Umową, mogąc przeglądać, przenosić, odmawiać, zmieniać i/lub usuwać Zawartość w dowolnym momencie, bez wcześniejszego powiadomienia i według własnego uznania, jeżeli Zawartość jest sprzeczna z tą Umową lub jest niewłaściwa w inny sposób.

Np google mówi, że treść w GMail jest Twoją własnością, a w Apple nie ma tego zaznaczonego.

HoleInTheHead 28.03.2011 14:49

Zadzwoniłam do wp i po 5 minutach zalogowałam się do swojej skrzynki.... Kosztowało mnie to mnóstwo stresu i 7 zl za rozmowę z konsultantem. Dlatego też jeżeli ktoś znajdzie się w przyszłości w podobnej sytuacji do mnie mam nadzieję, że trafi na to forum, przeczyta ten wpis i uniknie tego przez co ja wczoraj przeszłam.

Patrix 28.03.2011 14:53

Cytat:

Napisany przez HoleInTheHead (Post 1153362)
Zadzwoniłam do wp i po 5 minutach zalogowałam się do swojej skrzynki.... Kosztowało mnie to mnóstwo stresu i 7 zl za rozmowę z konsultantem. Dlatego też jeżeli ktoś znajdzie się w przyszłości w podobnej sytuacji do mnie mam nadzieję, że trafi na to forum, przeczyta ten wpis i uniknie tego przez co ja wczoraj przeszłam.

Widzisz :) Cieszę się razem z Tobą. Trzeba korzystać z dostępnych opcji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:56.