![]() |
Ktos wie jaki powinien byc wpis w /etc/syslog-ng/syslog-ng.conf dotyczacy wpisow do loga odnosnie logowan( blednych i poprawnych)
Na razie dodalem wpis odnosnie samego logu destination secure { file("/var/log/secure"); }; lecz jaki filtr mam wpisac by mi zadzialalo :hmm: Gdzies znalazlem ze powinno byc : filter f_secure { facility(auth); }; , lecz to nic mi nie zmienia. Jak nie bylo wpisow w logu tak nie ma. |
Juz znalazlem
filter f_secure { facility(auth, authpriv); }; destination d_secure { file("/var/log/secure" fsync(no)); }; log { source(src); filter(f_secure); destination(d_secure); }; :) |
aha. a pomyśleć, że chciałem sobie sprawić netbooka i sobie tam na nim linuxa jakiego postawić. taaaa :sciana:
|
Dla zwyklego uytkownika jak znalazl, a jak nie mial do czynienia z windowsem to jeszcze lepiej:)
|
Cytat:
|
do netbooka linux wystarczy, już 2 tygodnie używam i jestem bardzo zadowolony, tu nic więcej nie potrzeba, a więcej jest niż w xp jak sie dobrzy popatrzy :)
|
Tak, gorzej tylko w sytuacji gdy używasz zapingwinionego netbooka wśród zawindowsowanych kolegów i profesorów,
da Ci taki bardziej skomplikowany plik *.docx i OO wymięka. OO w ogóle jest "miętkie" ale to pomińmy... |
Cytat:
|
Na upartego prze wine powinno dac sie zainstalowac i uzywac MSO
|
Cytat:
|
Cytat:
A przez wine to ja Delphi Borlanda odpalałem i nawet się kompilowało :D |
|
poczatkiem lutego pojawila sie nowa wersja debiana. co ciekawe pojawilo sie tez:
Cytat:
czy ktos sie juz tym bawil ? :) |
Czy istnieje dystrybucja Linuxa będąca tylko playerem Audio i Video ? Taka co z pena wskoczy.
|
XBMC Live
http://xbmc.org/download/ :taktak: Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:13. |