![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziękuję Dj@Michał za linki. A icemac-owi za info.
Możecie jeszcze mi powiedzieć jedną rzecz. Kiedyś kumpel pomagał mi instalować mandraka 9.xx. Po instalacji wpisywał coś w konsoli, żeby dokończyć proces konfiguracji sieci. Mam interner podzielony przez router. Czy tak samo bedę mógł wpisać bramę, ip i dns tak ja to jest np. w winXP ? Nie muszę grzebać gdzieś w konsolach ? EDIT: Czy istnieje jakiś programik pod linuxa podobny w działaniu do Abbyy Fine Reader ? |
I tak SuSE rządzi:)
Wypaśny systemik, Windowsa włączam teraz ze zkrzywieniem na twarzy (o ile wogóle go włączam co ma miejsce coraz rzadziej:). |
Cytat:
PowerPack i PowerPackPlus to sa wersje ktore sie kupuje w sklepach lub sciaga legalnie jako czlonek klubu mandriva :taktak: inne sposoby sa niezbyt legalne |
Cytat:
- wersja download repozytoria - w sklepikach dostepne PP -> ale to juz piracenie :tak!: |
Wyszła już Mandriva 2006
|
|
Witam.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd można szybko ściągnąć najnowszego Mandraka ? Którą wersję wybrać ? Discovery, Power pack czy Power Pack Plus ? |
No to teraz czeka cię kombinowanie jak uruchomić mp3 itd. he he.
W 9.3 jest to chyba prostsze niż w 10 bo wystarczy zassać Option packi (net już masz więc... :) ps Mogłeś od razu zainstalować sobie 10.0. |
Cytat:
|
Cytat:
Napisałem już post na forum.suse.pl, napiszę też na linux+, zobaczę, może ktoś coś podpowie. A jeśli nie to wypakuję nową wersję speedtouchconf do katalogu ze starą (który mam w tmp) + prawidłowe firmware. Odpalę skrypt ... i zobaczymy :) :piwo: |
Cytat:
Polecam forum Linux+, tam powinieneś szybko uzyskaś odpowiedź. Na forum Suse.pl jest też specjalny temat o tym nieszczęsnym modemie:) |
Cytat:
Już wiem co zrobiłem źle. Nie doczytałem, że przy srebrnych modemach potrzeba specjalnego firmware (rev4fw.zip) i skopiowałem alcaudsl.sys. Ale driver się zainstalował (speedtouchconf-2.0-beta_31_Aug-2005.tar.gz) i nie wiem czy teraz muszę go jakoś odinstalować (jak?), czy też mogę po prostu uruchomic skrypt jeszcze raz? A może powinienien zainstalować najnowszą wersję speedtouchconf_2.0_16_Oct_2005.tar.gz? |
Cytat:
I jeszcze takie coś: Jeżeli masz Speedtouch 330 to: ściągnij speedtouchconf-06-03-2005.tar.gz i rev4fw.zip. Rozpakuj speedtouchconf-06-03-2005 i skopiuj do katalogu z rozpakowanym plikiem speedtouchconf-06-03-2005 plik: rev4fw.zip ale go nie rozpakowuj! następnie uruchom polecenie: ./speedtouchconf.sh i kolejno: 0 35 login@neostrada.pl hasło i na pytanie czy ma się odpalać automatycznie przy starcie odpowiedz NIE !!! dopiero po zrestartowaniu systemu odpal neostrade poleceniem(jako root): /etc/init.d/speedtouch start a następnie jak neostrada już będzie działała wpisz: /usr/lib/lsb/install_initd speedtouch koniec Ważna jest każda kolejność! Bo np. przy tym jak od razu po uruchomieniu speedtouchconf.sh dałem żeby mi się automatycznie odpalała to wogóle przestała działać! Sprawdzone trzy razy Pozdro + Mam mp3!! Wystarczyło zainstalować kilka pakietów z libxine (przez Yasta z dodatkowych źródeł - Packman, Guru). Teraz problem jest z filmami. Xvidy łyka ale wmv już nie... No i nie wiem jak zrobić żeby były polskie litery w napisach... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21. |