Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Micorsoft Blokuje Piratow. No More UPDATE!! (https://forum.cdrinfo.pl/f113/micorsoft-blokuje-piratow-no-more-update-54753/)

pepperman 07.03.2006 16:01

Cytat:

Napisany przez Gabber_
Pytanie czy z RegCleaner mogę usunąć wszystko z zakładki programy ?? jest tam tego sporo, a może znajdują się tam też wpisy do rejestru innych programów których używam??:mysz:

nie wystarczy dodaj/usun programy?

Gabber_ 07.03.2006 16:27

Cytat:

Napisany przez pepperman
nie wystarczy dodaj/usun programy?

Nie o to mi chodzi poprostu chce sobie wyczyscić rejestr :) :mysz:

pepperman 07.03.2006 16:34

Cytat:

Napisany przez Gabber_
Nie o to mi chodzi poprostu chce sobie wyczyscić rejestr :) :mysz:

narzedzia - czyszczenie rejestru - wykonaj wszystkie wyzej wymienione

opcje - czyszczenie rejestru - czyszczenie wpisow ole - bardzo silne

bizzarri 08.03.2006 09:44

kolejny sposób na ten wspaniały dar wielkiego billa

Witam
Dla tych co nie moga sie uporać z prezentem jaki dał M$ i nie moga usunąć poprzez dodaj/usuń programy= w manedżer zadań /zakłądka-procesy....poszukaj plik "wgatray" :czytaj: - upewnij sie że to ten zakończająć proces...jeśli to ten- to pojawi sie ponownie...- zostań w menadżerze zadać i teraz daj na wyszukiwarke plików i folderów w windowsie i poszukaj tego pliku...jak już go odszukasz to zakończ ponownie proces w menadżerze zadań i szybko usuń pliki te co w wyszukiwarce odnalazłeś..- powinno być ich 3... pozdrawiam...

ed hunter 08.03.2006 09:57

Cytat:

Napisany przez bizzarri
Witam
Dla tych co nie moga sie uporać z prezentem jaki dał M$ i nie moga usunąć poprzez dodaj/usuń programy= w manedżer zadań /zakłądka-procesy....poszukaj plik "wgatray" :czytaj: - upewnij sie że to ten zakończająć proces...jeśli to ten- to pojawi sie ponownie...- zostań w menadżerze zadać i teraz daj na wyszukiwarke plików i folderów w windowsie i poszukaj tego pliku...jak już go odszukasz to zakończ ponownie proces w menadżerze zadań i szybko usuń pliki te co w wyszukiwarce odnalazłeś..- powinno być ich 3... pozdrawiam...

to pewnie działa na kompach z Pentium 100, bo wznowienie procesu następuje w ułamku sekundy..... ||

ale takie domorosłe sposoby czasami działają... :D

adixo 08.03.2006 11:22

Cytat:

Napisany przez bizzarri
i szybko usuń pliki te co w wyszukiwarce odnalazłeś..- powinno być ich 3... pozdrawiam...

Nie no kolego rozbawiłeś mnie do lez :haha: :rotfl: :D :rotfl: :haha:

georg 08.03.2006 17:59

Chuck Norris z pewnością zdążyłby usunąć te pliki! :haha: :D :haha: :D :haha: :D :haha:

**mondeo** 09.03.2006 07:08

Cytat:

Napisany przez Gabber_
Pytanie czy z RegCleaner mogę usunąć wszystko z zakładki programy ?? jest tam tego sporo, a może znajdują się tam też wpisy do rejestru innych programów których używam??:mysz:

nie nie możesz wszystkigo usunąć

tam masz praktycznie spis wszystkich programów ,któe masz zainstalowane
możesz usunąć tylko takie które masz odinstalowane lub instalowały ci się bez twojej wiedzy,
lub uważasz,że so one niepotrzebne
ale pamiętaj aby nie wywalać z kopi bezpieczeństwa dopiero możesz wyczyścić po kilku dniach jak jak wszystko będzie chodzić stabilnie
bo jak co nie będzie działać możesz z kopi przywrucić

Gabber_ 09.03.2006 11:04

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
nie nie możesz wszystkigo usunąć

tam masz praktycznie spis wszystkich programów ,któe masz zainstalowane
możesz usunąć tylko takie które masz odinstalowane lub instalowały ci się bez twojej wiedzy,
lub uważasz,że so one niepotrzebne
ale pamiętaj aby nie wywalać z kopi bezpieczeństwa dopiero możesz wyczyścić po kilku dniach jak jak wszystko będzie chodzić stabilnie
bo jak co nie będzie działać możesz z kopi przywrucić

Właśnie krótko zwięźle i na temat !!!
Właśnie o to mi chodziło :)
:mysz: DZIĘKI I POZDRAWIAM :mysz:

KarolluZ 20.03.2006 03:04

chodząc po stronkach natknąłem się na coś takiego...

Cytat:

download axhelper from http://www.nirsoft.net/ (it's free!)
decompress and run axhelper.exe
select 'Load ActiveX list from the following CLSID/ProdID list:'
and paste this: LegitCheckControl.LegitCheck.1
and click OK
Right-click on the registry key and select ' Disable selected item'
Close all IE Windows and restart IE

Oktawian89 26.03.2006 10:33

Witam
Podepn***281; si***281; pod temat. Ot***243;***380; mam naklejk***281; licencyjna na windowsa xp HE ale na obudowie od starego komputera . I teraz czy mog***281; sobie ***347;ci***261;gn***261;***263; z sieci p***322;yt***281; cd z windowsem xp he wgra***263; ja na m***243;j komputer , zarejestrowa***263; sie i cz***281;***347;***263; od starej obudowy trzyma***263; u mnie przy komputerze i czy taki windows biedzie oryginalny , tzn. Czy podczas ewentualnej kontroli nie b***281;d***281; sie mieli do czego przyczepi***263; ?

kontestator 26.03.2006 12:44

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Witam
Podepnę się pod temat. Otóż mam naklejkę licencyjna na windowsa xp HE ale na obudowie od starego komputera . I teraz czy mogę sobie ściągnąć z sieci płytę cd z windowsem xp he wgrać ja na mój komputer , zarejestrować sie i część od starej obudowy trzymać u mnie przy komputerze i czy taki windows biedzie oryginalny , tzn. Czy podczas ewentualnej kontroli nie będę sie mieli do czego przyczepić ?

pomysł masz fajny, ale te "wredne chamy" które kontrolują każą Ci pokazać też fakture na tego windowsa

Oktawian89 26.03.2006 12:58

Fakture moze zdobende ale bede sie musiał udac do sklepu gdzie kupilem komputer ...
A jezeli na fakturze od komputera nie był uwzgledniony windows ?Bo z tego co pamietam to go tam nie było :| a komputer kupowałem w sklepie vobis :| ... napisałem do nich maila zobaczymy co odpisza jezeli wogole odpisza ...:sciana:

mgit 26.03.2006 15:40

Cytat:

Fakture moze zdobende ale bede sie musia***322; udac do sklepu gdzie kupilem komputer ...
A jezeli na fakturze od komputera nie by***322; uwzgledniony windows ?Bo z tego co pamietam to go tam nie by***322;o :| a komputer kupowa***322;em w sklepie vobis :| ... napisa***322;em do nich maila zobaczymy co odpisza jezeli wogole odpisza ...:sciana:

Jak kupi***322;e***347; w Vobisie to mia***322;e***347; co***347; takkiego jak Packing List ---> przyczepione do karty gwarancyjnej i tam Windows XP HE jest wypisany jak i wszystkie komponenty z komputera :taktak:
Pozatym Packing List jest uaktualniane je***347;li cze***347;ci kupujesz w Vobisie i oni ci montuj***261; je :D
PS.
Na pytanie sk***261;d to wiem odpowiem kompa kupi***322;em w Vobisie i dosy***263; cze***347;to by***322; tam servisowany (wymiana zasilacza co cztery miesi***261;ce, montarz cze***347;***263;i jak by***322; na gwarancji jeszcze)

Reetou 26.03.2006 16:12

Cytat:

Otóż mam naklejkę licencyjna na windowsa xp HE ale na obudowie od starego komputera . I teraz czy mogę sobie ściągnąć z sieci płytę cd z windowsem xp he wgrać ja na mój komputer , zarejestrować sie i część od starej obudowy trzymać u mnie przy komputerze i czy taki windows biedzie oryginalny , tzn. Czy podczas ewentualnej kontroli nie będę sie mieli do czego przyczepić ?

Jasne, że się przyczepią ;)

Potrzebujesz minimum 2 z 3 elementów, by wykazać oryginalność Windy:

- certyfikat z numerem (ta naklejka właśnie)
- faktura zakupu
- oryginalny nośnik instalacyjny...

Ale... Naklejka na kompie wskazuje na oprogramowanie OEM (jest to napisane na naklejce), a OEM jest przyporządkowany do konkretnego sprzętu, nie można go zainstalować na innym kompie. Kiedyś znajomemu padła płyta główna - okazało się, że powinien przy wymianie MB kupić nowego Windowsa... :wow:

Niezłe, nie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:03.