Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Micorsoft Blokuje Piratow. No More UPDATE!! (https://forum.cdrinfo.pl/f113/micorsoft-blokuje-piratow-no-more-update-54753/)

loki7777 01.03.2006 17:50

sorki ale 300 zl przy zakupie kompa za 1800 to 1/6 ceny calego komputera, cos ok 20% a to jest sporo.jejku jak mi sie ta strona z wu woln wczytuje, zreszta jak caly serwis ms

BD 01.03.2006 17:53

Cytat:

Napisany przez pepperman
pierwsze lepsze z brzegu: nie masz msconfig. pol biedy jak w danym momencie ma sie dostep do sieci to w sumie mozna to obejsc, ale gorzej jak nie.

Rozumiem, ze chodzi Ci o tego msconfiga w ktorym m.in. mozna zmienic ustawienia autostartu niektorych programow. Przeciez to banal i mozna to zastapic czym chcesz... Nie warte tego aby kupowac wersje PRO

Wymysl cos sensownego :D

pepperman 01.03.2006 18:05

Cytat:

Napisany przez BD
Rozumiem, ze chodzi Ci o tego msconfiga w ktorym m.in. mozna zmienic ustawienia autostartu niektorych programow. Przeciez to banal i mozna to zastapic czym chcesz... Nie warte tego aby kupowac wersje PRO

Wymysl cos sensownego :D

to bylo pierwsze lepsze z brzegu. wiem, ze to mozna zastapic na dwa sposoby nawet, ale jak masz w danym momencie siec. ja kiedys komus konfigurowalem komputer i ze zdziwieniem stwierdzilem, ze tego nie ma zastanawiajac sie dlaczego (dopiero po chwili sprawdzilem wersje).
dalej, nie ma remote desktop. to akurat moze nie jest zbyt potrzebne, ale kiedys ktos mnie prosil o zdalne pogrzebanie i znowu zdziwienie.
to co mnie jednak najbardziej wkurzylo to brak narzedzi administracyjnych i menedzera zadan.
teraz to pewnie doszloby jeszcze brak wsparcia dla multiprocesorowych maszyn.

BD 01.03.2006 18:15

ehhhhh pepperku na sile doszukujesz sie wad wersji Home a w rzeczywistosci nie sa one problemem.

PS
Kazdy normalny uzytkownik pierwsze co robi to:
- wylacza konto goscia
- zmienia nazwe konta admina
- wylacza zdalny pulpit :D

pepperman 01.03.2006 18:21

Cytat:

Napisany przez BD
ehhhhh pepperku na sile doszukujesz sie wad wersji Home a w rzeczywistosci nie sa one problemem.

akurat brak narzedzi administracyjnych i menedzera boli jak nie wiem co :sciana:.

luminat 01.03.2006 19:57

W Windows server 2003 w ogole nie ma systemu sprawdzania autentyfikacji systemu opercyjnego i z windowsupdate moge korzystac bez problemu. Tylko troche brakuje mi opcji przelaczania uzytkownika (user switch), ale narazie nie bede zmieniac systemu na win xp z tego powodu.

Do BD i do innych o podobnych podgladach. Jak bym mial miec legalny soft, to 10 tys zlotych by mi nie starczylo. Choc zdarzylo mi sie uzywac program na ktory jednostanowiskowa licencja kosztuje w granicach 5 tys zl :haha:, a byl mi on bardzo potrzebny i zadne "zamienniki" nie wchodzily w gre.

Dla niedowiarków: Program Statistica 6 PL - pakiet podst. + analizy wielowymiarowe - 4336.76 PLN (tak, to chodzi o ten program)

esem 01.03.2006 22:06

Pełne rozwiązanie problemu jest następujące:
założyć aktualizację,
zresetować komputer,
odczytać ostrzeżenie, że padłeś ofiarą piractwa,
podmienić pliki w dwóch (!) katalogach,
cieszyć się, że na jakiś czas ??? będziesz korzystał z WU bezkarnie, czyli będziesz złodziejem :czytaj:
przyznać mi reputkę,
kupić sobie w końcu legalny OS - co pozwoli słusznie wynagrodzić autorów oprogramowania.

I to by było na tyle w tym temacie...

andrzejj9 01.03.2006 22:15

Cytat:

Napisany przez luminat
W Windows server 2003 w ogole nie ma systemu sprawdzania autentyfikacji systemu opercyjnego i z windowsupdate moge korzystac bez problemu. Tylko troche brakuje mi opcji przelaczania uzytkownika (user switch), ale narazie nie bede zmieniac systemu na win xp z tego powodu.

Do BD i do innych o podobnych podgladach. Jak bym mial miec legalny soft, to 10 tys zlotych by mi nie starczylo. Choc zdarzylo mi sie uzywac program na ktory jednostanowiskowa licencja kosztuje w granicach 5 tys zl :haha:, a byl mi on bardzo potrzebny i zadne "zamienniki" nie wchodzily w gre.

Dla niedowiarków: Program Statistica 6 PL - pakiet podst. + analizy wielowymiarowe - 4336.76 PLN (tak, to chodzi o ten program)

Widzisz znowu wracamy do tematu - łamię prawo, ale robię to w dobrej wierze, więc jestem ok.. Nie chcę tu znowu zaczynać prawienia morałów, ale takie tłumaczenie, to wiesz, gdzie sobie możesz wsadzić. Poza tym gdybyś rzeczywiście chciał, to nie wierzę, że nie znalazłbyś odpowiedników tańszych lub wręcz darmowych. Statistica pewnie nie, ale inne programy prawie na pewno. Zresztą, jeśli o nią chodzi, to jeżeli jesteś studentem, to uczelnia może mieć podpisaną umowę, na podstawie której może udostępniać program studentom. A jeśli nie jesteś, to jakieś inne metody pewnie też by się znalazły.

Ale wymóg numer jeden - trzeba chcieć..

woitas 01.03.2006 22:55

dobrze, że przeczytałem ten temat, bo już chciałem odpalać wu.
co za szit :|

ynsiwy 02.03.2006 00:00

Ilość załączników: 1
Przy okazji tematu updatu, mam takie pytanko, moze ktos bedzie wiedzial o co chodzi :)
Kiedy probuje zainstalowac Winows Defendera beta 2 wyskakuje mi takie cos:

Piterniel 02.03.2006 00:03

Skorzystaj z konta administratora
Ściągnij jeszcze raz paczke
Sprawdz czy firewall nie blokuje dostępu

zorg 02.03.2006 00:15

ynsiwy

panel sterowania>narzedzia administracyjne>zarzadzanie komputerem>urzytkownicy i grupy lokalne>grupy i dodaj grupe users
wtedy zainstalujesz.

kubaskr 02.03.2006 09:19

Cytat:

Napisany przez esem
Pełne rozwiązanie problemu jest następujące:
założyć aktualizację,
zresetować komputer,
odczytać ostrzeżenie, że padłeś ofiarą piractwa,
podmienić pliki w dwóch (!) katalogach,
cieszyć się, że na jakiś czas ??? będziesz korzystał z WU bezkarnie, czyli będziesz złodziejem :czytaj:
przyznać mi reputkę,
kupić sobie w końcu legalny OS - co pozwoli słusznie wynagrodzić autorów oprogramowania.

I to by było na tyle w tym temacie...

Witam,
a moge spytac dokladnie w ktorych 2 katalogach ? Jeten to z pewnoscia Windows/system32/.... a drugi ?

ynsiwy 02.03.2006 10:00

Cytat:

Napisany przez zorg
ynsiwy

panel sterowania>narzedzia administracyjne>zarzadzanie komputerem>urzytkownicy i grupy lokalne>grupy i dodaj grupe users
wtedy zainstalujesz.

dzieki :) teraz juz dziala :)

esem 02.03.2006 10:12

Cytat:

Napisany przez kubaskr
Witam,
a moge spytac dokladnie w ktorych 2 katalogach ? Jeten to z pewnoscia Windows/system32/.... a drugi ?

Start > wyszukaj > pliki i foldery > wpisz pełną nazwę pliku którego szukasz > i... wszystko już wiesz...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:39.