![]() |
Jeśli miałeś już taką mobo, a tylko odświeżałeś zestaw to OK
ale nie wiem czy jest jakaś zaleta w kupowaniu zestawu mobo z integrą + dedykowaną na pcie. |
Wcześniej mi zasugerowano, żeby odpuścić integrę i działać na 9600.
|
superrrmario, jakim powodem jest zestawienie mobo z integrą z grafiką dedykowaną ? One się jakoś technologicznie wspierają czy którąś wyłączasz...
|
Wysłane z tajfuna przy użyciu czupaczups!
|
Hanba i poruta!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Ale wstyd!
|
No to mam
Płyta główna Gigabyte GA-MA69G-S3H wbudowana karta graficzna Procesor Athlon X2 3800+ (wersja energooszczędna) Pamięć Goodram 2 GB DDR 2 x2 Karta graficzna Gainward GeForce 9600GT Zasilacz Modecom Feel III 400W Chłodzenie pentagram hp100 Nagrywarka liteon 524 buda modecom cyber mirror Kosztowało mnie to 700 PLN Dokupiłem 1T dysia seagate st31000528 za 200 PLN |
Cytat:
Tego typu aukcje na, których pisze (zwłaszcza) 'uszkodzona' to jest to 100% trup (w wielu przypadkach po O/C) i w zasadzie nie ma po co tego brać, aukcje gdzie 'prawie działa', 'przegrzewa się ale działa', 'nie sprawdzałem bo nie mam PCIE', 'nie przyjmuje zwrotów' etc. to też śmieci... Przypadek jaki opisywałeś musiał dotyczyć problemu z softem, sterownikami, padem systemu - bo jak to, sam kursor ? A sam sprzedający(a) pewnie się nie znał(a) na tym. :) |
Cytat:
|
Kupilem za bezcen 8600 GT, ktora na PC nie potrafila pokazac pulpitu, jedynie kursor. Sprzedawana jako uszkodzona. Przeflashowalem romem od Apple, wsadzilem i pod OS X pieknie smiga :-)!
|
Cytat:
|
Też myślałem o 4rdzeniach ale po lekturze i własnych kalkulacjach (do q6600 musiałbym dorzucić ~200zł) minimum kosztów/wydajność padło na e6750.
W tej chwili pracuje na 3GHz dobrze chłodzonych (auras wave) i to mi na dzień dzisiejszy wystarcza. |
No DDR3 jest tanie jak barszcz :) Ja swoje GeILe 1066 CL5 kupiłem za 199 (4GB) co było i tak bardzo tanio bo kosztują w sklepie ze 400zł.
U mnie E2180 i tak działało na 2.8Ghz (domyślne napiecie!) więc nie bardzo mi sie opłacało zmieniać na inną dwurdzeniówkę (chyba że E8xxx ale te kosztują tyle co Quad!). Z resztą Quad@3.3 też działa na domyślnym. Z doświadczenia wiem że nie opłaca się podnosić napiecia dla OC. Zysk mhz jest bardzo mały, a temperatura wzrasta bardzo szybko. E2180 ledwo przekraczał 3.0 na sporo podniesionym napieciu (dwa egzemplarze na dwóch róznych płytach). To ja wole chłodne 2.8Ghz. Tak samo te pamieci GeIL robią 1056Mhz na napięciu 1.8V, a 1100 nie chcą już nawet na 2.2V. Może na 2.4 by poszło, ale po co. |
Też parę miesięcy temu zdecydowałem trochę odświeżyć komp i udało mi się wymienić pdc e2180 na c2d e6750 za dopłatą ~70zł :) Zysk jest zauważalny gołym okiem - 4x większy cache, wyższe taktowanie plus lekkie oc. Poza tym wymieniłem 2gb ddr2 na 2gb ddr3 (posiadam mobo z obsługą ddr2 i 3 ga-p35c-ds3) i zarobiłem na tym dwie dyszki :D oraz idzie do mnie pocztą kolejne 2gb za 56 zł:spoko: obie kości goodram cl9
|
i7 cztery rdzenie plus HT. Mam w notebooku, ale szczerze mówiąc jeszcze dobrze nie testowałem..
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |