![]() |
Co myślicie o GIGABYTE GA-MA74GMT + AthlonII x4 640 + 2GB DDR3 + MODECOM FEEL2 500W warto to brać i cisnąć do obodowy atx, na grafice mi nie zależy bo i tak nie mam czasu grać ;)
|
Jezeli 6Gb to FAEX.
|
WD Black, FAEX końcówka oznaczenia bodajże. :)
|
Ktoś kupował ostatnio lub poleca jakiś konkretny dysk twardy o interfejsie SATA 6 Gb/s?
pozdr |
A może opłaca się kupić jakiś zestaw z allegro (procek+płyta+ram) + zasilacz? no i podnieść trochę budżet ;)
Przykład PS Jak dobrze pamiętam do mATX dało radę wcisnąć do ATX? :) |
Sempron LE-140 (115zł)
Asus M4A78LT-M LE 760G (189zł) GoodRam 2GB DDR3-1333 CL9 (72zł) Rasurbo Basic Power BP-XII450 450W (129zł) Razem: 505zł :D Pewnie można jeszcze taniej dostać te podzespoły, ja opierałem się o jeden sklep. Dzięki powyższej płycie, masz duże szanse, aby odblokować drugi rdzeń w tym sempronie, a wtedy dostajesz pełnoprawnego Athlona II x2 4400. :D |
A co moglibyście polecić do ~500zł - (mobo + procek + ram + zasilacz) do budowy atx? chyba że nie warto zostawać ze starym atx'em? :)
PS Gdzie to ewentualnie warto kupić allegro czy jakiś sklep bo trochę nie orientuje się w sprzęcie i jego zakupach ;) |
Ja na Xpeka nie narzekam -do gier jest to bardzo dobry system :spoko: no ale w tym roku ma wyjść Battlefield3 i on ma niby nie wspierać Xpeka :sciana: 3lata temu nikt nie polecał quada - mało gier z tego korzystało , teraz trochę się to zmieniło i wiele nowych gier to porty z konsol np.COD BO i ta gra niby korzysta z 3procesorów , i u mnie czasem chrupie . http://nvision.pl/Call-of-Duty-Black...details-1.html Z wymianą nie będę się spieszył ,poczekam na nowości-spadną ceny :fiu:
|
To jest całkiem niezły sprzęt, ale skoro służy do gier, to się nawet nie dziwię. Tu akurat nie ma naglącej potrzeby wymiany wszystkiego, gdyby tylko wymienić grafikę i dodać pamięci RAM, też nie byłoby źle (C2D@3GHz raczej nie będzie dławił nawet 580-tki), ale skoro to ma być na kolejne parę lat, to większa modyfikacja daje pewność, że będziesz miał spokój.
Co do systemu, o którym pisałeś nieco wcześniej, to oczywiście kusi wersja Ultimate, ale uważam, że Home Premium jednak wystarcza w zupełności - sam stałem przed miesiącem przed tym wyborem i jednak wybrałem właśnie Home Premium, rezygnując z płacenia niemal drugie tyle za Ultimate. Wersji Professional w ogóle nie brałem pod uwagę, bo jest tylko nieznacznie tańsza od Ultimate, a pod względem funkcjonalności nieco jej brakuje do najbardziej rozbudowanej edycji. Moim zdaniem jedynym istotnym argumentem przemawiającym za kupnem wersji wyższej niż Home Premium jest planowanie w przyszłości korzystania z więcej niż 16 GB pamięci RAM (na tyle ta wersja pozwala, wyższe na 192 GB). Obecnie jednak norma w nieco lepszych komputerach to 4-6 GB, na dobre kilka lat powinien więc ten limit wystarczyć. Sam wybrałem wersję BOX, bo stosunkowo często coś w kompie zmieniam. W Twoim przypadku to też wydaje się być dobrym rozwiązaniem, skoro masz w zwyczaju wymieniać całego kompa. Choć z drugiej strony za te kolejne trzy lata na rynku będzie już niemal na pewno Windows 8 i kto wie, czy nie okaże się, że będzie wart kupienia? |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście .... może jak dla fana gier to mało ... ale skoro piszesz, że służy bezproblemowo ..... ale ok ... każdy ma swoje podejście ............. |
Do czyszczenia izopropanol lub zwykły spirytus. Ja ostatnio czyściłem spirytem na patyczku do uszu. Zlazło szybko i skutecznie. Nowa pasta na całej powierzchni procesora (C2D) rozsmarowana palcem przez torebeczkę foliową. Założyłem nowe chłodzenie Scythe Shuriken i bardzo jestem z tego zadowolony.
|
Cytat:
Co do pasty to spróbuję w takim razie kropkę albo krzyżyk. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 56475 Jeżeli pasta zostanie nałożona z dbałością sposobem który preferujesz, to wówczas bez problemu zakryje bezpośrednio obudowę nad rdzeniami właściwie w dowolnym procesorze. Jeśli jednak damy za mało pasty, może się jej okazać za mało (a tego nie zobaczymy). Jeśli damy więcej pasty o wysokiej gęstości, to może się okazać, że jej warstwa będzie grubsza (a to też niezbyt dobrze, żadna pasta nie przewodzi ciepła tak dobrze, jak metal), ale również nie obejmie zbyt dużej powierzchni. |
@DejaVu
używasz kompa do tego samego co Ja czyli grania i nie interesuje cie OC Moja rada jest taka odpuść całkowicie AMD i ATI tak samo LGA 1156 i nadchodzący LGA 1155 Gigabyte GA-X58A-UD7 Core i7 950 @3,06ghz 3x2gb 8-8-8-24 1600mhz Patriot Viper Sector 7 GTX580 Zotac zasilacz tak min 800W ew. można poczekać na Gigabyte G1 Killer A.Assassin Sandy Bridge pod LGA1155 rewolucji nie wprowadzi za wiele ma w standardzie USB3.0 i SATA3.0 gdzie pod LGA1366 już dawno to było. Na ten moment LGA 1366 z X58 to jedyna opcja żeby wykorzystać pamięci szybsze jak 1333mhz. najbardziej ciekawi mnie fakt jak SB sobie z tym poradzi ale żadnych rewelacji nie powinno być Dlaczego wykluczam AMD i ATI bo prawda jest taka że nawet X6 nie są w stanie konkurować z Intelem tak samo nowego GTX 580 na Single GPU żaden Radeon nie jest w stanie wyprzedzić a do tego jest osiąga temp. w granicach +90c przy max obciążeniu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52. |