![]() |
Cytat:
Droższego sklepu niż Komputronik to już nie było ? :D PS Tak tylko jeszcze zauważyłem, chcesz k. graficzna na kościach DDR3 64bit... ? Moim zdaniem lepiej coś na 128bit brać. |
Zasilacza moc nie jest zbyt duza (komputronik sugeruje ok 450W)? Jedyne co by sie moglo dodac to dodatkowy dysk, w przyszlosci. Tagan z zaufania (moj obecny dziala bez zarzutu 4ty rok) czy moze cos tanszego/innego?
Mobo Gigabyte (tez zaufanie, jak rowniez cena/mozliwosci przemawia) - podobnej klasy Asus jest niedostepny w Komputroniku. Przegapilem to z oferty Seagate: 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA II) . Warto? |
Mi się podoba ten zestaw.
Jedynie ja jak zwykle mobo najpierw szukałbym w stajni Asus'a ale ta co Ty masz jest OK - podoba mi się, że ma jedno PCIE x16, bo po co więcej... No i dysk wiadomo ja jestem fanem Seagate... :] Buda na to wszystko to już rzecz gustu. |
1. AMD Athlon II X4 635 BOX
2. Gigabyte GA-MA770T-UD3 3. Patriot DDR3 2x 2GB 1600MHz CL9 KH 4. Radeon 4550 Gigabyte 512MB DSUB & DVI (PCI-E) 5. LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 bulk black (Serial Ata, bez oprogr.) 6. Tracer TRO-117 RETINA 7. Tagan U33 - II SuperRock Series 780W (tanszy niz 600 W) 8. WD Caviar GreenPower 750GB WD7500AADS 32MB cache SATA-II Zastosowanie: przegladanie www, ogladanie filmow (HD), gry b. rzadko i glownie starsze, pod windows 7. Wymagania: cicha i stabilna praca, dobry obraz na 24'. Co zamienic ewentualnie? Budzet to maksymalne nieprzekraczalne 2 tysiace. Mile widziane tansze rozwiazania. |
Przy takim sprzecie wez nastepnym razem Corsair 520 lub mocniejszy z 5 lub 7 letnia gwarancja.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wez 450ke Chiefteca, roznice w cenie przeznacz na piwo :-)!
|
Będę musiał sprawdzić napięcie, chodź nie wydaje mi się żeby było za wysokie.
Jeżeli chodzi o przeciążenie to komputera rzadko jest wyciskana pełna moc, chyba tylko przy kompresji blu-ray. A tak to chodzi na najmniejszych obrotach i najdziwniejsze jest to, że ta 450W chodzi normalnie. |
Mozesz masz za wysokie napiecie w sieci energetycznej? Powyzej 250V jest juz niebezpiecznie. Kiedys byla tolerancja w gore 5%, teraz jest chyba 10%.
Zmierz miernikiem (!) jakie jest napiecie i czestotliwosc. Wykluczam taki motyw jak przeciazenie i praca na zwarcie. |
Mam takie pytanie, czy prześladuje mnie pech, czy co jest ciente? :>
Mam taki zestaw: Intel Core i7 920 / Asus P6T SE / Asus GeForce GTX 275 / Patriot DDR3 Viper 3x2gb / 3 tera dysków / Sound Blaster X-Fi XtremeGamer / Nagrywarka Blu-ray LG BH08LS20. Kupiłem go z zasilaczem Tagana 730W, po chodził ten zasilacz 3 miesiące i padł, dostałem nowy taki sam i po 2 miesiącach padł, trzeci raz nie próbowałem, oddali pieniądze bo ponoć i tak wycofali ten model. 5 dni temu dostałem Chifteca 850W chodził 4 dni i padł :sciana: Komputer chodzi u mnie 7/24, przez ten cały czas jak nie miałem "swojego" zasilacza to pracowałem na zastępczym Chiftecu 450W i znów go mam, jak by popatrzeć to używam go już z pół roku. Pomijając fakt, że ten mniejszy zasilacz wystarcza do mojej konfiguracji, to co się ****a dzieje? :) |
Cytat:
Ale pewnie skończy się na zwykłym F3, tylko zdecyduję jeszcze jakiej pojemności. |
Jedyny limit to IMO limit OSu na LBA48, czyli aktualnie 2.2TB.
- - - Korzystając z okazji, pochwalę się że złożyłem w końcu ten swój złom. Dwie rzeczy mnie urzekły szczególnie. Zasilacz którego w ogóle nie słychać i kieszenie na dyski w obudowie, które są prostopadłe do płyty, a nie równoległe jak zawsze, dzięki czemu nie będę musiał wyjmować RAM i odpinać kabli zasilania itd. przy zmianie dysku... Jak to technika teraz do przodu poszła. :D |
Widać jakiś nowy model...
Co do... Cytat:
|
Tylko w przypadku "Konwerter USB 3.0 -> SATA 3,5" 2,5" Unitek Y-1034' jak na aukcji : http://allegro.pl/podlacz-dowolny-na...245842627.html, jest to jasno napisane :
"Podstawowe informacje: # zgodny ze standardem USB 3.0 Super-Speed (5Gbps), USB 2.0 Hi-Speed (480Mbps), USB 1.1 Low-Speed (1.5Mbps), # zgodny ze standardami Mass Storage Class Bulk-Only Transport oraz Mass Storage Class Bulk-Only Transport rev 1.0, # obsługuje dyski 2.5 i 3.5 cala zgodne ze standardem Serial ATA, SATA Gen2i (3Gbps) i Gen1i (1.5 Gbps), # obsługa dysków o pojemności do 2TB, # obsługa zewnętrznych dysków HDD / SSD (również z fukcją szyfrowania), # obsługa zewnętrznych odtwarzaczy/nagrywarek Blu-ray, # obsługa zewnętrznych odtwarzaczy/nagrywarek DVD, # zgodny z Windows 98SE/Me/2000/XP/MAC OS." Niestety ta przejściówką jest trochę droga (106 zł), to prawie połowa wartosci dysku 1,5 TB - 265 zł. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:37. |