![]() |
Ale ja już pisałem, że temat OC mi zwisa, zrobiłem to tylko dlatego bo kosztowało mnie to jeden klik :)
Na długą listę ustawień RAMu w UEFI raczej nie zaglądam. |
Ależ oczywiście rozumiem. ;)
|
Ilość załączników: 1
mam takie pytanie po instalacji win7 x64 SP1 na G2120 + H77
miałem 4 urządzenia niezidentyfikowane LAN,iGPU,USB3.0 i takie coś Załącznik 62880 znikło po zainstalowaniu Intel***174; Management Engine Interface(MEI) Driver 9.5.3.1520 może ktoś doradzić co to jest ? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 8
Intel Pentium G2120 (Ivy Bridge) H77
1x4gb 1600mhz GoodRam CL11 vs. 2x2gb 1600 Patriot LLK CL8 1x4gb 1600mhz GoodRam CL11 Załącznik 62897 Załącznik 62898 Załącznik 62899 Załącznik 62900 2x2gb 1600 Patriot LLK CL8 Załącznik 62901 Załącznik 62902 Załącznik 62903 Załącznik 62904 |
8 GB SODIMM
Witam!
Czy ktoś z uprzejmych forumowiczów ma na stanie kość 8 GB SODIMM i pożyczy odpłatnie na testy? Chcę sprawdzić, czy laptop pociągnie więcej RAMu niż 8 GB. Mam tylko 2x4 a w sklepach chętnie nie chcą pożyczać : / Mogę w zamian pożyczyć 1x 4GB kingstona żeby użytkownik nie został bez pamięci w laptopie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się, że na forum mało kto będzie miał 1x8GB w laptopie. Jest to mało popularne rozwiązanie. |
Cytat:
Dzisiaj wszystko możesz oddać do 14 dni. Najlepiej zapytać w sklepie. Ileż ja rzeczy oddałem kupując na allegro, czasem ta chińszczyzna mnie wykańcza. |
@rcobex, na allegro tak :) bo nie możesz "wymacać" przez internet. Gorzej w sklepie, gdzie masz styczność z towarem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Aż taki doczytany nie jestem, nie trafiłem jeszcze na coś czego nie mogłem oddać. Może dlatego, że nie kupuję dużo w sklepach tradycyjnych.
Piwa się nie oddaje. :) |
Według prawa nie muszą przyjąć. I w Polsce czasem nie przyjmują.
Rozmawiałem niedawno ze znajomym o praktyce przyjmowania zwrotów w sklepach budowlanych u nas i w Niemczech. Okazuje się, że tam firmy stale zaopatrujące się w konkretnych sklepach mogą brać ile chcą towaru (w rozsądnych normach, ale w każdym razie nie muszą liczyć co do cegły czy worka) i tak robią - raz zamawiają wszystko z zapasem, raz oddają po robocie nadmiar. Razem dwa kursy. Sklep nic na tym nie traci, bo gdyby nie przyjmował zwrotów, to przedsiębiorca wziąłby mniej od razu, potem najwyżej dokupował systematycznie - ostateczny rozrachunek byłby ten sam. A może nawet i ilość zakupionych towarów była niższa, bo jak się nie ma na placu, to się oszczędza. W Polsce sprzedawcy są tak nakręceni na sprzedanie klientowi jak najwięcej, że zwykle po wystawieniu faktury słyszeć nie chcą o zwrocie. Inna kultura handlu, tyle. @Matefusz, rzeczywiście zakup na Allegro jest dobrym rozwiązaniem w takim przypadku. Płacisz za przesyłkę co prawda, ale gdyby na forum znalazł się ktoś z taką pamięcią (ja gdybym miał to z chęcią bym wysłał, grosza nie biorąc za takie wypożyczenie, ale niestety nie posiadam) to i tak byłyby podobne koszta przesyłki. A i jeszcze jest potencjalna oszczędność - jeśli pamięć okaże się ok, to nie musisz odsyłać, po prostu zostawiasz u siebie w kompie i cieszysz się z nowego zakupu :) |
@Jarson, poczekam jeszcze kilka dni. Może jakiś dobrodziej się odezwie ;) jak nie to wtedy allegro :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:32. |