![]() |
jak dla mnie ceny kurierskie normalne, jak ktoś nie ma indywidualnej umowy podpisanej z firmą
Cytat:
|
Cytat:
Gramowy kawałek metalu kurierem oferować, to jest brak profesjonalizmu. Cytat:
|
Jeśli możesz przerobić jakąś kartę (ma odpowiednio małe PCD i porty wyprowadzone tak, że jest to możliwe), to śledzia LP sam bym sobie na Twoim miejscu zrobił. Uciąć zwykłego, zagiąć i nawiercić gdzie trzeba i po sprawie.
|
Może ktoś polecić monitor do 600zł , panorama z hdmi ,minimum 21"
w tej cenie chwalone są LG ale nie wiem ,może jakis phillips albo asus ? [illyama nawet nie wiem co to za firma :D] na zakup mam 10 dni także może ktoś coś sensownego polecić |
Posiadam monitor BENQ BL902, co prawda nie panorama niemniej ma 21 cali.
Więc zaproponuję jakiś model BENQ: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/fi..._0_0_0_0_0_0_0 Jak na te ceny naprawdę dobry sprzęt. |
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...low-clip_3.png
Witam. To jest zestaw który składał mi @Seku :spoko:, nie dawno pamięć wylądowała w serwisie, wymienili na nową o takich samych parametrach z taką różnicą że, dostałem czarne o nazwie Viper Swoja drogą wydawało mi się że pamięc to taka elektronika która po testach u producenta [rzekomo każda kość testują] przy normalnym użytkowaniu nie ma prawa klęknąć a tu jednak ;) |
A ja zapragnąłem złożyć coś na mini-ITX... :)
I chyba pójdę w obudowę Corsaira... macie może doświadczenia z mini-ITXem? Ładna obudowa to też Fractala Node 304, ale nie ma miejsca na napęd... :( http://assets.hardwarezone.com/img/2...idian_main.png |
mini-ITX, może poszukaj mobo z gniazdkiem pod laptopowy zasilacz? Wtedy i buda może być jeszcze mniejsza.
|
A jako zasilacz dać starego dobrego Della DA-2 216W :szczerb:
Laptokowe mają 60-90W ten pozwoli na więcej :P |
Bez przesady panowie... tam wlyzie 650W Corsair - pełnowymiarowy zasilacz ATX, i5, 4 dyski, duża karta graficzna. :D
|
a to taki sprzęt robisz :D
też myślałem nad czymś takim, tylko miało być z 8 jajowym AMD FX, SSD i RAID0 :D ale mi przeszło ... :P |
No buda jest większa niż część mITX, ale wchodzi nagrywarka. Robimy przemeblowanie i zamiast wielkiej budy i co za tym idzie wielkiego biurka, będzie łóżeczko dla dzidzi. :D
Stąd udało się namówić główną księgową do zakupu mniejszego komputera. :szczerb: A mi nie jest potrzebna duża buda do grzebania... jeden napęd i 2-3 dyski wystarczą. A i oprócz karty graficznej, to już raczej niczego na kartach rozszerzeń się nie kupuje, wszystko jest praktycznie na płycie, więc po co pełen ATX... |
Cytat:
Karta graficzna w zasadzie też już zbędna, bo PC jako platforma do gier dla mnie jest spalony, choć fajnie jeżeli będzie do OpenCL. |
Dlaczego spalony do gier? Konsoli pewnie już żonka nie pozwoli kupić. :mruga:
|
Bo jak widzę że trzeba instalować Steam, Origin, Games For Windows, Rockstar Social Club, zakładać tam konta, robić jakieś aktywacje online, cuda wianki, dociąganie 10GB przez sieć, logować się w autostarcie, a potem bez dziesiątego patcha gra i tak działa jak chce - to rzygać mi się chce.
Generalnie wole PC od konsol, ale producenci przez lata skutecznie mnie zniechęcili. Jak mam kupić oryginał do dekoracji, a grać w pirata, to wole konsolę. No i komputera nie mam podpietego pod telewizor albo projektor. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59. |